ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz A-Class

Το ιδανικό αυτοκίνητο αυτή την εποχή είναι ένα compact μοντέλο, με εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές, αρχοντική άνεση, προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα ασφαλείας, που κρατούν τους επιβάτες και τους πεζούς ασφαλείς. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε άλλο, αυτό το αυτοκίνητο είναι η Mercedes-Benz A-Class, η οποία προσφέρεται και σε plug-in hybrid έκδοση.

Ξεχωρίζει αισθητικά

Η Mercedes-Benz A-Class έχει μοναδικό αισθητικό χαρακτήρα. Το premium compact μοντέλο ξεχωρίζει από τις δυναμικές και ταυτόχρονα καθαρές σχεδιαστικές γραμμές, ενώ επιπλέον πόντους για την κομψότητα δίνουν οι στενοί προβολείς με τεχνολογία LED.

H Mercedes-Benz A-Class είναι η ιδανική πρόταση στη μικρομεσαία κατηγορία

Πάει -σχεδόν- μόνη της

Η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη πρακτικότερα πλέον τον οδηγό να τηρεί ασφαλή απόσταση και να διευθύνει το αυτοκίνητο, ενώ η ταχύτητα οδήγησης προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές, στις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Ελευθερία έκφρασης και φωνητικές εντολές

Με το σύστημα MBUX δεν συνδέεστε απλά με την A-Class και τον κόσμο γύρο σας. Το εξελιγμένο infotainment… μαθαίνει από εσάς, καταλαβαίνει τις συνήθειες σας και αντιδρά ανάλογα, ενώ μπορεί να δεχτεί εντολές τόσο με τη φωνή, όσο και με τα χέρια, από το τιμόνι ή το touch pad στην κεντρική κονσόλα.

12 μηχανικά σύνολα

Μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου είναι διαθέσιμα με την ισχύ να ξεκινά από τους 109 ίππους και να φτάνει έως και τους 421 ίππους για τις πανίσχυρες 4κίνητες εκδόσεις της Mercedes-AMG.

Οθόνες σε πρώτο πλάνο

Όχι σε μία, αλλά σε δύο… ταμπλό “παίζει” μπάλα η A-Class. Δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης με μέγεθος 17,78 cm (7 ιντσών) στο βασικό εξοπλισμό ή προαιρετικά 26 cm (10,25 ιντσών). Σε κάθε περίπτωση, οι οθόνες μοιάζουν να αιωρούνται. Πανεύκολος είναι και ο χειρισμός από το τιμόνι, το touchpad ή την οθόνη αφής.

Το MBUX είναι το infotainment του… μέλλοντος. Μπροστά από τον οδηγό “απλώνονται” δύο οθόνες υψηλής ευκρίνειας, απ’ όπου μπορεί να χειριστεί όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου

Η plug-in υβριδική A-Class

H Mercedes-Benz A 250 e, η plug-in έκδοση της A-Class που κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα και μπορεί να έχει τελική 235 χλμ./ώρα. Μπορει να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα της έως τα 140 χλμ./ώρα και έχει μικτή κατανάλωση από 1,4 λίτρα ανά 100 χλμ. Το “κερασάκι” της τούρτας είναι η μηδενική φορολογία για τον εταιρικό πελάτη.

Οι εκρηκτικές AMG

Η Mercedes-Benz διαθέτει στην πλούσια γκάμα της A-Class και 3 εκδόσεις, που φέρουν την υπογραφή της AMG. Στη “βάση” βρίσκεται η Α 35 4MATIC, η οποία εφοδιάζεται με τον 2λιτρο turbo κινητήρα και αποδίδει 306 ίππους. Η Α 45 και Α 45 S φέρουν τον ισχυρότερο 4κύλινδρο 2λιτρο turbo κινητήρα παραγωγής και η απόδοση είναι 387 και 421 αντίστοιχα. Στην τελευταία περίπτωση εξοπλίζεται με το νέο AMG Performance 4MATIC+ με AMG TORQUE CONTROL που επιτρέπει επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου στην οδήγηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά A–Class 250 e Hatchback

Ισχύς (PS)

218

Τελική Ταχύτητα (km/h)

240

Επιτάχυνση (sec)

6,6

Εκπομπές CO2 (gr/km)

32

Ροπή (Νm)

450

Χώρος αποσκευών (lt)

370

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video