ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Honda Jazz e:HEV

Honda Jazz e:HEV

Το νέο Honda Jazz έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση, απαράμιλλη ασφάλεια, άνεση και κορυφαία συνδεσιμότητα, ενώ η νέα γενιά υβριδικής τεχνολογίας e:HEV χαρίζει μια μοναδική εμπειρία ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις, αξιοσημείωτη οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Υβριδική τεχνολογία i-MMD με 2 ηλεκτροκινητήρες

Το νέο Honda Jazz, όπως και το Jazz Crosstar, εφοδιάζεται με το προηγμένο υβριδικό σύστημα i-MMD, το οποίο φέρει έναν κινητήρα 1.5 i-VTEC και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ένας έχει αναλάβει την κίνηση του αυτοκινήτου, ενώ ο δεύτερος έχει “αφοσιωθεί” μόνο στην φόρτιση της μπαταρίας. Η υβριδική τεχνολογία του Jazz έχει εξελιχθεί, ώστε να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον χρήστη σε πραγματικές συνθήκες και όχι μόνο για τη μείωση της φορολογίας, την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας και του χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ένα υβριδικό που... ταιριάζει στη ζωή σας

Ευρύχωρο, premium και με απέραντη θέα

Το σύγχρονο εσωτερικό του Jazz διατηρεί την ευρυχωρία που αποτελεί σήμα κατατεθέν προηγούμενων γενιών του αυτοκινήτου. Απέριττο και οδηγοκεντρικό, το ταμπλό περιλαμβάνει ένα λεπτό πίνακα οργάνων που εκτείνεται σε οριζόντια διάταξη χωρίς να περιορίζει την ορατότητα, και ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση εξαιρετικής ευρυχωρίας. Η νέα ψηφιακή οθόνη οδηγού 7″ και η οθόνη αφής Honda CONNECT 9″ παρέχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Έχει γίνει χρήση premium υλικών στο εσωτερικό, κάτι που έχει ως συνέπεια το ανώτατο επίπεδο ηχομόνωσης για την κατηγορία.

Υψηλή απόδοση

Στη νέα γενιά Jazz συναντάμε το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με τη συνολική ισχύ στα 109 PS και 253 Nm (ροπή κινητήρα turbo). Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,4 δευτερόλεπτα.

Ηλεκτροκίνηση 80% σε μικτές συνθήκες

Η κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται κυρίως από τον ηλεκτροκινητήρα, ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί για να φορτίσει την μπαταρία στο 80% και μόνο σε υψηλές ταχύτητες κινεί τους τροχούς (20%)

Πρακτικότητα και ευελιξία

Το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι εξέλιξης έβαλαν στην ‘εξίσωση’ της σχεδίασης και την άνεση στο πίσω τμήμα, είχε τα εξής αποτελέσματα: οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα πόδια (989mm), και η απόσταση μεταξύ των ραγών (οδηγοί) των εμπρός καθισμάτων αυξήθηκε. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τοποθετημένο στο κέντρο του πλαισίου, κάτω από τα εμπρός καθίσματα – μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία. Κατά συνέπεια, να διατηρεί τα ευπροσάρμοστα Magic Seats που παρέχουν ευελιξία με την πλήρη ή μερική αναδίπλωσή τους (‘fold-flat’ or ‘flip-up’), ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου αποσκευών. Ο τελευταίος είναι 304 λτ., πλήρως εκμεταλλεύσιμος με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Απαράμιλλη ασφάλεια

Το νέο Jazz είναι το πρώτο από τα μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη, και το πρώτο στην κατηγορία του, που πρόσφερε στάνταρ τη νέα τεχνολογία εμπρόσθιου-μεσαίου αερόσακου, αποσπώντας έτσι 5 Αστέρια στο Euro NCAP, την ανώτατη διάκριση ασφάλειας από το νέο αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών.

Ο νέος εμπρόσθιος-μεσαίος αερόσακος είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Ο νέος αερόσακος, από τους 10 που διαθέτει συνολικά το νέο Jazz, βοηθά στην αποφυγή της άμεσης επαφής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και στον περιορισμό της σφοδρότητας μιας πλευρικής σύγκρουσης. Η νέα γενιά Honda Sensing είναι στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Honda Personal Assistant

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant, που τον είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e, είναι ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.

Πρωτοποριακό e-CVT

Το e-CVT δεν είναι ένα συμβατικό CVT, καθώς δεν έχει ιμάντα και φέρει ελάχιστα κινούμενα εξαρτήματα. Το κιβώτιο ουσιαστικά αποτελείται από τους ηλεκτροκινητήρες, 2 σετ γραναζιών, 2 πολύδισκους συμπλέκτες και το διαφορικό. Η όπισθεν δεν έχει γρανάζια-γίνεται με ηλεκροκίνηση- αθόρυβα. Στη νέα γενιά JAZZ σε σχέση με το CR-V υπάρχει κατά την επιτάχυνση τεχνητή ‘αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων’ ώστε να μην λειτουργεί ο κινητήρας συνεχώς σε υψηλές στροφές (όταν πρέπει να φορτίσει ταχύτερα την μπαταρία)

Προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας

Το νέας γενιάς Honda Connect με οθόνη 9 ιντσών panel δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης (menu, buttons, το ταμπλό προεξέχει στο κάτω τμήμα για να στηρίζονται τα δάκτυλα κατά τη χρήση). Παράλληλα, προσφέρεται ασύρματο Car Play & Android Auto, My Honda+ App και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant. Ακόμα, μέσω WiFi μπορεί το multimedia να αναβαθμιστεί το λογισμικό του, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψη σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda.

Το νέο Honda Jazz e:HEV υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Yoo no bi’, ένα προϊόν που έχει τη δύναμη να αναβαθμίζει τις καθημερινές ζωές όσων το χρησιμοποιούν.

Honda Jazz και σε έκδοση Crosstar

To νέο Honda Jazz προσφέρεται και σε έκδοση Crosstar, η οποία ξεχωρίζει κυρίως από την απόσταση από το έδαφος (152 mm), καθιστώντας το ικανό για περιπέτειες. Έχουν χρησιμοποιηθεί επιπλέον premium υλικά τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά, ενισχύοντας τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου. Παράλληλα, φέρει υφασμάτινη επένδυση στα καθίσματα από αδιάβροχο υλικό. Ουσιαστικά, χαρίζει την αίσθηση ενός μικρότερου CR-V Hybrid, μιας και υπάρχουν πολλοί κοινοί παρονομαστές ανάμεσα στα δύο μοντέλα, όπως είναι ο lifestyle χαρακτήρας και η προηγμένη (υβριδική) τεχνολογία.

Φρούριο ασφαλείας με 5 αστέρια

Το νέο Honda Jazz e:HEV απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP, που εισάγει μία σειρά αυστηρών, νέων αξιολογήσεων ασφάλειας. Το Jazz διαθέτει προηγμένη νέα δομή αμαξώματος και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και βοηθημάτων του οδηγού στο βασικό εξοπλισμό του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Honda Jazz e:HEV

Ισχύς (PS)

109

Ροπή (Nm)

253

Επιτάχυνση (sec)

9,4

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,5

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

102

Χώρος αποσκευών (lt)

304

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video