ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen C3

Citroen C3

Το Citroen C3 έχει κερδίσει άξια τον τίτλο του best-seller της αγοράς και ξεχωρίζει από το στιλ, την ευελιξία και την άνεση. Η δυναμική σιλουέτα του νέου C3 τονίζεται ιδιαίτερα από τα καινούργια φωτιστικά σώματα τύπου LED που παραπέμπουν στους σχεδιαστικούς κώδικες της γαλλικής μάρκας.

Σύγχρονο και διαφορετικό

Το ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης έχει μήκος 3,99 μέτρα, όσα ακριβώς χρειάζεται η καθημερινότητα ενός σύγχρονου οδηγού. Είναι στιβαρό και αισθητικά μοντέρνο, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο που υπογράφει τη νέα του εμφάνιση είναι τα προστατευτικά των πλευρών του αμαξώματος, Airbump, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και δίνουν ένα διαφορετικό και πιο σύγχρονο look στο μοντέλο.

Advanced Comfort: μια καινοτομία 100% Citroen

97 (!) συνδυασμοί εξατομίκευσης

Το νέο Citroen C3 είναι μοντέρνο και δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία. Μάλιστα, εύκολα μπορεί να διαφέρει ένα C3 από ένα άλλο, χάρη στους 97 εξωτερικούς συνδυασμούς που υπάρχουν διαθέσιμοι. Η πλούσια παλέτα επιλογών περιλαμβάνει: 7 χρώματα αμαξώματος, 4 επιλογές χρωμάτων για την οροφή, 4 επιλογές εξωτερικών διακοσμητικών Color Pack, 3 διακοσμητικά αυτοκόλλητα οροφής, 3 μοτίβα εσωτερικής διαμόρφωσης και νέα σχέδια ζαντών.

Η μετακίνηση... μια ευχάριστη εμπειρία

Για απαράμιλλη άνεση στο εσωτερικό, το νέο Citroen C3 σχεδιάστηκε με βάση το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort®. Ένα περιβάλλον άνετης διαβίωσης, ικανό να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα. Πλήρως αναβαθμισμένο και με συνδεσιμότητα της σύγχρονης εποχής. Τα εξαιρετικά ευρύχωρα καθίσματα εξασφαλίζουν αναβαθμισμένο επίπεδο άνεσης τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και από την ξεκούραστη στάση του σώματος, χάρη στο υλικό τους και την οσφυϊκή υποστήριξη που διαθέτουν.

Προηγμένες τεχνολογίες

Το νέο Citroen C3 διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης που εξασφαλίζουν άνεση και ασφάλεια στην καθημερινή οδήγηση. Συμβάλουν στη διευκόλυνση κάθε κίνησης, υποστηρίζουν τον οδηγό, και προλαμβάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Μεταξύ άλλων, εξοπλίζεται με το Active Safety Brake (αυτόνομο φρενάρισμα), το Front Parking Assist (εμπρόσθιοι αισθητήρες παρκαρίσματος), το Auto High Beam (αυτόματη εναλλαγή φωτών πορείας και προβολέων) και το Blind Spot Monitoring System (προειδοποίηση οχήματος στην “τυφλή” γωνία).

Κινητήρες τελευταίας γενιάς

Το νέο Citroen C3 εφοδιάζεται με οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς, που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech με απόδοση 83 PS και 110 PS. Από το στρατόπεδο των diesel κινητήρων διατίθεται ο 1.5 BlueHDi με απόδοση 100 PS και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ηρεμία στην οδήγηση, το Νέο Citroën C3 διατίθεται και με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Η οθόνη αφής 7 ιντσών δεσπόζει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και υπογραμμίζει την τεχνολογική ανωτερότητα του νέου Citroen C3. Παράλληλα, η τεχνολογία Mirror Screen είναι συμβατή με τα Apple CarPlay™ και Android Auto, επιτρέποντας τη σύνδεση με smartphone.

Ευεξία και ευρυχωρία

Η αίσθηση ευεξίας δημιουργείται -κυρίως- από την ευχάριστη καμπίνα, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα γενναιόδωρους και ιδιαίτερα φιλόξενους χώρους. Το νέο C3 είναι ορόσημο για την κατηγορία του και προσφέρει άμεση αντίληψη της ευρυχωρίας στους επιβάτες, λόγω του σχεδιασμού του με το οριζόντιο ταμπλό, του πλάτους με τα 1.379 mm, αλλά και του σχεδιασμού των καθισμάτων του. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω, είναι ένα επιπλέον ατού, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμος (300 λίτρα).

Saint James: Ειδική έκδοση για λίγους

Η Citroën και η Saint James παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους που δεν είναι άλλο από την ειδική έκδοση του C3 Saint James. Οι δύο εταιρείες μοιράζονται το ίδιο όραμα της Γαλλικής τεχνογνωσίας που εκπορεύεται από μια ισχυρή κληρονομιά και βασίζεται στην ανθρώπινη δέσμευση, αναδεικνύοντας σύγχρονα και τεχνολογικά, προϊόντα υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν την κομψότητα και τη χαλάρωση.Η ειδική έκδοση Citroën C3 Saint James προσφέρει χρήσιμες τεχνολογίες για να διευκολύνει την καθημερινή χρήση του.
Βασισμένο στην “high-end” έκδοση Shine του C3, προσκαλεί τους επιβάτες του σε ένα χαλαρωτικό και ήρεμο ταξίδι.

Citroen C3 1.2 PureTech 83

Ισχύς (PS)

83

Ροπή (Nm)

118

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

5,4

Εκπομπές CO2 (gr/km)

122

Χώρος αποσκευών (lt.)

300

Τελική ταχύτητα (km/h)

166

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video