ΑΦΙΕΡΩΜΑ

4Mercedes-Maybach

Mercedes- Maybach

Το μότο της Maybach είναι ξεκάθαρο: «Ότι είναι καλό πρέπει επίσης να είναι όμορφο». Στις αρχές του 20ού αιώνα οι σχεδιαστές Wilhelm και Karl Maybach είχαν ένα όραμα, να δημιουργήσουν περίπλοκα τεχνουργήματα με την απόλυτη τελειότητα, καινοτομία και τεχνική. Σήμερα ο στόχος της Mercedes-Maybach ένα και μόνο, η τελειότητα!

Εκλεπτυσμένη πολυτέλεια ανώτερου επιπέδου

Οι δεσμοί της Mercedes-Benz με την Maybach χάνονται στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το 2014 οι δύο πλευρές να ενώσουν οριστικά τις δυνάμεις τους. Πλέον η Mercedes-Maybach έχει αναλάβει να δημιουργήσει ειδικές εκδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της Mercedes Benz, όπως οι S-Class και GLS.  Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια είναι μονόδρομος για τη δημιουργία του «Best of the Best»!

Σημείο αναφοράς στην πολυτέλεια και τη μόδα

Συνώνυμο της τέχνης

Στην Σαγκάη η Mercedes-Maybach δημιούργησε το πρώτο Maybach Atelier προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία τεχνολογίας και πολυτέλειας στον επισκέπτη. Μέχρι το 2030 η εταιρεία υπολογίζει να επεκτείνει τα ατελιέ της σε περισσότερα στρατηγικά σημεία σε όλο τον πλανήτη.

Η W3 έδειξε το δρόμο

Στο μακρινό 1921 η Maybach δημιούργησε το W3, το πρώτο της μοντέλο παραγωγής. Το μοντέλο ήταν εξοπλισμένο με έναν 6κύλινδρο κινητήρα και φρένα σε κάθε τροχό, ενώ στο εσωτερικό η πολυτέλεια ήταν στο επίκεντρο με το δέρμα και το ξύλο να κυριαρχούν στο διάκοσμο.

Πλήθος αξεσουάρ για το απόλυτο lifestyle

Η Mercedes-Maybach δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία αυτοκινήτων, αλλά επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε τομείς όπως η μόδα και το Lifestyle. Οι συνεργασίες με πολυτελείς μάρκες αξεσουάρ έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία ξεχωρίζουν για την καλαισθησία τους όπως δερμάτινες τσάντες, γυαλιά ηλίου και ειδικά σερβίτσια εμπνευσμένα από την Robbe&Berking των ξεχωριστών γιοτ.

Το μοναδικό Project Maybach Virgil Abloh

Για να τιμήσει τον κορυφαίο καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα, σχεδιαστή και φιλάνθρωπο Virgil Abloh, η Mercedes-Maybach δημιούργησε ένα μοναδικό project συνδυάζοντας φουτουριστικά και ρετρό στοιχεία, πάντα με έμφαση στην ποιότητα.

 

Το Σεπτέμβριο του 2021 η Mercedes Maybach παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένη στην EQS. Το Concept EQS έδειχνε για πρώτη φορά στο κοινό την εξεζητημένη πολυτέλεια της Maybach στον μελλοντικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης και ουσιαστικά έβαζε τα θεμέλια για αυτά που θα έρθουν. Τα επόμενα χρόνια περιμένουμε αρκετά νέα EVs με τη σφραγίδα της Maybach.

Η επιβλητική Mercedes-Maybach GLS 600

Στην γκάμα της Mercedes-Maybach στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει κανείς την GLS 600 4MATIC. Το πολυτελές SUV είναι κυριολεκτικά ένα μοναδικό έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς ξεχωρίζοντας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ο εσωτερικός διάκοσμος σε λευκό δέρμα σε συνδυασμό με τις εκλεπτυσμένες τεχνολογικές επιλογές φέρνουν την GLS 600 σε ένα άλλο επίπεδο καλαισθησίας. Αν προσθέσουμε την ισχύ των 557 ίππων από τον V8 τότε δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ζητήσει κανείς επιπλέον κάποιος.

Συλλεκτική έκδοση Haute Voiture

Η Mercedes-Maybach παρουσίασε μια ειδική έκδοση για συλλέκτες την S-Class Haute Voiture. Το μοντέλο είναι φτιαγμένο από κορυφαία υλικά και παρουσιάστηκε στο Dubai, παράλληλα με την επίδειξη μόδας στο διάσημο Atelier Zuhra. Η Maybach Haute Voiture θα κατασκευαστεί μόλις 150 φορές και διαθέτει κυριολεκτικά μοναδικά στοιχεία.

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video