ΑΦΙΕΡΩΜΑ

2Mercedes-EQ

Mercedes- EQ

Όταν η Mercedes-Benz παρουσίαζε το 2016 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το Concept EQ ίσως κανείς να μην περίμενε την τρομακτική εξέλιξη που θα είχαν τα ηλεκτρικά μοντέλα  της μάρκας. Έξι χρόνια μετά από εκείνη την παρουσίαση, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η υπο-μάρκα EQ της Mercedes είναι το σημείο αναφοράς στα πολυτελή EVs.

Ηλεκτρική πολυτέλεια

Η Mercedes-Benz έχει ξεκαθαρίσει πως μέχρι το 2030 στοχεύει να έχει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω της EQ. Ήδη, φτάνοντας στο 2022 οι Γερμανοί έχουν παρουσιάσει 5 ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα και ένα ηλεκτρικό van, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για επίτευξη του στόχου μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Εκλεπτυσμένες λύσεις σύγχρονης κινητικότητας

EQA: Η πύλη προς την ηλεκτροκίνηση

H EQA αποτελεί την πρώτη επιλογή για εκείνον που θέλει να εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με την εγγύηση της Mercedes-Benz τόσο στην τεχνολογία, όσο και στην πολυτέλεια. Με αρκετές επιλογές εκδόσεων η EQA είναι διαθέσιμη με ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες (έως 292 ίππους) και αυτονομία έως 531 χιλιόμετρα.

 

EQB: Το ηλεκτρικό οικογενειακό SUV

Η EQB αποτελεί την πρόταση της Mercedes-Benz για τον σύγχρονο οικογενειάρχη, Πρόκειται για ένα ευρύχωρο, έως και 7θέσιο SUV που εκτός από την κομψότητα και την πολυτέλεια, προσφέρει κορυφαία αυτονομία. Η EQB είναι διαθέσιμη με έως και 292 ίππους και αυτονομία 473 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση στο 80% της μπαταρίας της ολοκλήρώνεταγίνεται μόλις σε 32 λεπτά!

EQC: Από εδώ ξεκίνησαν όλα

Η EQC ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz και αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη νέα εποχή της μάρκας. Η επιθετική σχεδίαση σε συνδυασμό με τις εκλεπτυσμένες του γραμμές χαρίζουν στον οδηγό ένα σύγχρονο SUV που θα καλύψει όλες τις ανάγκες μετακίνησης. Η ισχύς της EQC φτάνει μέχρι και τους 408 ίππους, ενώ η αυτονομία ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα.

EQE: Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε

Με έως και 470 ίππους και κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας η EQE SUV είναι έτοιμη να κατακτήσει κάθε δρόμο. Για εκείνους που έχουν περισσότερες ανησυχίες για περιπέτεια η EQE SUV είναι η ιδανική πρόταση συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία συστημάτων υποβοήθησης με την ευρυχωρία και την άνεση. Για όσους θέλουν μια πιο κλασική και classy επιλογή υπάρχει και η λιμουζίνα EQE.

EQS: Η κορυφαία ηλεκτρική λιμουζίνα

Η EQS είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της  Mercedes-Benz με ισχύ που φτάνει έως και τους 544 ίππους, αυτονομία έως και 672 χιλιομέτρων και κυριολεκτικά τεράστιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Αντίστοιχα κορυφαία είναι και η EQS SUV.

Η EQ δεν επαναπαύεται στο να κατασκευάζει κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ακολουθεί και μια γενικότερη φιλοσοφία πράσινης μετάβασης της Mercedes-Benz. Αυτός είναι  λόγος που επενδύει σε ένα πραγματικά μεγάλο δίκτυο το οποίο θα εγγυάται στους χρήστες τη φόρτιση του ηλεκτρικού τους EQ αποκλειστικά με ενέργεια που έχει προέλθει από ανανεώσιμες πηγές.

Σύγχρονο επιστημονικό κέντρο eCampus

Στην έδρα της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη η εταιρία έχει δημιουργήσει το eCampus, ένα τεχνολογικό κέντρο το οποίο επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες μπαταρίας. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις εγγυώνται το «ηλεκτρικό» μέλλον του ομίλου και την εκτόξευση της EQ σε άλλα επίπεδα καινοτομίας τα επόμενα χρόνια.

H φαντασμαγορική MBUX Hyperscreen

Η παρουσίαση των ηλεκτρικών μοντέλων EQ έφερε παράλληλα και το πιο πρωτοποριακό σύστημα multimedia που έχει παρουσιαστεί έως τώρα στην αυτοκίνηση. Το MBUX όπως ονομάζεται δεν διαθέτει μόνο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη αλλά και την οθόνη Hyperscreen πιου καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με τον πλέον προηγμένο Head Up Display που διαθέτει και στοιχεία εικονικής πραγματικότητας.

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video