ΑΦΙΕΡΩΜΑ

3Mercedes-AMG

Mercedes- AMG

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το όνομα της AMG είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της τη Mercedes-Benz, αλλά και με τις κορυφαίες επιδόσεις και το σπορ χαρακτήρα. Οι εκδόσεις AMG όμως σαφώς και δεν υπολείπονται από πλευράς πολυτέλειας και ανέσεων για τους επιβάτες τους.

Απόλυτος συνδυασμός επιδόσεων και πολυτέλειας

Η AMG δημιουργεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό στον οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Η πολυτέλεια, η κομψότητα και η τεχνολογία συναντούν το πάθος, τις επιδόσεις και την ενέργεια των αγώνων αυτοκινήτου δημιουργώντας κάτι πολύ ιδιαίτερο, κάτι που εξιτάρει τις αισθήσεις και αλλάζει τα δεδομένα στην αυθεντική σπορ οδήγησης.

Ηχηρή παρουσία σε όλη την γκάμα της Mercedes AMG

Η AMG δεν φοβάται την ηλεκτροκίνηση

Η AMG έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της ηλεκτροκίνησης επεμβαίνοντας αποφασιστικά στην γκάμα EQ της Mercedes Benz. Από την EQE μέχρι την EQS έχει δώσει ακόμα περισσότερο σπορ χαρακτήρα στα πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα δίνοντας ώθηση και στον τομέα της εμφάνισης.

Έμφαση στην ασφάλεια

Μπορεί η Mercedes AMG να επιμένει στις avant garde λύσεις μετακίνησης ωστόσο δεν παραλείπει το κομμάτι της ασφάλειας. Τρανό παράδειγμα είναι η κορυφαία αξιολόγηση της EQE AMG από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP.

Τεράστιες επιτυχίες στα motorsports

Η AMG το 2022 είχε την πιο επιτυχημένη χρονιά της στους αγώνες με πολλαπλές νίκες και τίτλους στα πρωταθλήματα GT. Κορυφαία στιγμή ήταν η επικράτηση στον διάσημο αγώνα 24 Ώρες του Spa στην κατηγορία GT3-Am. Επίσης Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Mercedes-AMG είναι αυτή που παρέχει τα αυτοκίνητα ασφαλείας καθώς και αυτά των ιατρών στη Φόρμουλα 1.

Καινοτομίες και στο lifestyle

Η AMG δεν μένει μόνο στην κατασκευή εντυπωσιακών εκδόσεων της Mercedes Benz, αλλά προσέχει πολύ και το Lifestyle. Η σειρά ιταλικών υποδημάτων Santoni ήταν αφιερωμένη το 2022 στα 55 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας και αναδεικνύει το μοναδικό στυλ και την ποιότητα της AMG.

Η Mercedes AMG δουλεύει εντατικά για το μέλλον ακολουθώντας το πρόγραμμα Vision AMG. Η ηλεκτροκίνηση είναι ο βασικός δρόμος που θα ακολουθήσει τη μάρκα προσφέροντας μοντέλα όπως το πρωτότυπο VISION EQXX το οποίο μας δίνει μια γεύση της επόμενης ημέρας της Mercedes AMG.

Γεννημένη για ρεκόρ: Η Mercedes AMG ONE

Η Mercedes AMG δημιούργησε ένα μοναδικό hypercar το οποίο φέρνει την τεχνολογία της Formula 1 στους δρόμους. Η ONE με τους 1.063 ίππους και τα 352 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του καθώς κατέρριψε το ρεκόρ του περίφημου Nurburgring σημειώνοντας χρόνο 6:35.183.

Προγράμματα οδήγησης και εκπαίδευσης

Η Mercedes AMG βρίσκεται πάντα στο πλευρό του οδηγού προσφέροντας και μοναδικά μαθήματα οδήγησης. Πρόσφατα, η AMG παρουσίασε μια νέα σειρά μαθημάτων οδήγησης σε χιόνι σε Σουηδία και Αυστρία, το AMG Winter Experience, η οποία απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς ανεξάρτητα από το επίπεδό τους. Μερικά από τα αυτοκίνητα της εκπαίδευσης είναι τα Mercedes AMG EQE 53, AMG A 45 S και AMG GT 63 S.

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video