ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volvo XC40

Volvo XC40

Compact σε διαστάσεις, αλλά μεγάλο σε καινοτομίες, το Volvo XC40 διαθέτει εκφραστικό design, έξυπνες αποθηκευτικές δυνατότητες και ιδιοφυείς τεχνολογίες που το καθιστούν ιδανικό για τη ζωή στην πόλη και όχι μόνο.

Με plug-in hybrid τεχνολογία

Ένα SUV με αστικό χαρακτήρα, compact διαστάσεις και μεγάλες καινοτομίες. Με εκφραστική σχεδίαση, ευφυείς αποθηκευτικούς χώρους και έξυπνη τεχνολογία. Τώρα, διαθέσιμο και με Plug-in υβριδική τεχνολογία που προσφέρει μια πιο βιώσιμη μορφή μετακίνησης.

Πόλος έλξης και για εταιρικούς πελάτες

Η σύγχρονη σουηδική καμπίνα

Ο τολμηρός, προοδευτικός σχεδιασμός αποτελεί το ορόσημο του Volvo XC40 και η καμπίνα ενσωματώνει ένα προχωρημένο σκανδιναβικό στυλ. Η αδιάσπαστη διάταξη του εσωτερικού σάς επιτρέπει να εστιάσετε στις όμορφες λεπτομέρειες, ενώ η υπερυψωμένη θέση οδήγησης σας επιτρέπει πάντοτε να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο. Επιλεγμένα υλικά, προσεκτικά δουλεμένα, εξιτάρουν τις αισθήσεις, ενώ η διαισθητική τεχνολογία σάς προσφέρει πλήρη έλεγχο.

Τεχνολογία που σας υποστηρίζει

Κάθε ταξίδι με το XC40 είναι εύκολο χάρη σε μια σειρά από χρήσιμες καινοτομίες της Volvo. Η τεχνολογία Pilot Assist κάνει την οδήγηση στην πυκνή κυκλοφορία λιγότερο κουραστική. Σας βοηθά να διατηρήσετε μια επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, σε ταχύτητες έως 130 km/h, να διατηρήσετε το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σας με ελαφρές διορθώσεις στο τιμόνι. Το σύστημα Adaptive Cruise Control κρατά το XC40 σε μια προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός επιλέγει την απόσταση ασφαλείας και το XC40 αναπροσαρμόζει την ταχύτητά του για να διατηρήσει αυτή την απόσταση.

Πάντα σε σύνδεση

Το XC40 διαθέτει υποστήριξη για Apple CarPlay και Android Auto. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας εν κινήσει, μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου, των χειριστηρίων στο τιμόνι ή μέσω φωνητικού ελέγχου, διαισθητικά και με ασφάλεια. Μπορείτε ακόμη να γράψετε μηνύματα κειμένου, να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση, να ακούσετε μουσική και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πλοήγησης, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να σηκώσετε το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε.

Δυναμικοί κινητήρες βενζίνης και Plug-in Hybrid

Στην καρδιά κάθε XC40 βρίσκεται ένα δυναμικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης. Προηγμένοι και οικονομικοί κινητήρες που συνδυάζουν άμεση απόκριση και ισχύ με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τώρα, το T5 Twin Engine με Plug-in υβριδική τεχνολογία κάνει πιο διασκεδαστική την καθημερινή οδήγηση, χωρίς συμβιβασμούς στην οικονομία καυσίμου. Ο συνδυασμός ενός 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα 180 ίππων με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις όταν τις χρειάζεστε, αλλά και οδήγηση με μηδενικούς ρύπους μέσα στην πόλη. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο φρενάρισμα διευρύνει την αυτονομία κίνησης, ενώ το αυτοκίνητο φορτίζεται εύκολα στο σπίτι ή σε σταθμό φόρτισης.

Τα οφέλη του XC40 plug-in hybrid

Καθημερινή μετακίνηση με απόλυτη οικονομία και μηδενική κατανάλωση καυσίμου, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους (41-45 g/km, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο πρότυπο WLTP). To τελευταίο καθιστά το μοντέλο ιδιαίτερα ελκυστικό στους εταιρικούς χρήστες, καθώς τους απαλλάσσει από φόρο. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μέση κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP, που δεν ξεπερνά τα 2 με 2,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Με μίνιμαλ κομψότητα που συναρπάζει και έναν premium χαρακτήρα ποιότητας και εξοπλισμού

City Safety: Μοναδική προστασία

Με το City Safety, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του XC40, είναι σαν να έχετε ένα συνοδηγό που προσέχει το δρόμο συνεχώς. Αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα εμπρός, προειδοποιώντας σας αν μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, θα φρενάρει αυτόματα για να βοηθήσει στην αποφυγή ή το μετριασμό των συνεπειών της σύγκρουσης.

Εμφάνιση που μαγνητίζει

Η εμφάνιση του XC40 έχει σημειώσει μια τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Το βραβείο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2018 ήταν μόνο η αρχή μίας πολύ επιτυχημένης πορείας, καθώς το XC40 είναι πλέον το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας, συνδυάζοντας τις κλασικές αξίες που περιμένει κανείς από ένα Volvo σε ένα πιο μικρό και πολύ πιο δυναμικό αμάξωμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Volvo XC40 Recharge Plug-in T5

Ισχύς (PS)

262

Ροπή (Nm)

445

Επιτάχυνση (sec)

7,3

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2,5

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

45

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

46

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video