ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class

Η νέα C-Class είναι η πρώτη κλασική σειρά μοντέλων της Mercedes-Benz που εξηλεκτρίζεται, ενώ προσφέρει μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση και νέες προηγμένες τεχνολογίες.

Δυναμική σιλουέτα

Η νέα C-Class με τις δυναμικές αναλογίες της δίνει την εντύπωση ότι κινείται ακόμη κι όταν είναι σταματημένη, χάρη στον συνδυασμό κοντού μπροστινού προβόλου, μακρύ μεταξονίου και πίσω προβόλου. Το σπορ καπό του κινητήρα με τους έντονους όγκους τονίζει την παρόρμηση του αυτοκινήτου για κίνηση.

Η νέα Mercedes C-Class είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ

Πιο άνετες μετακινήσεις

Οι επιβάτες των μπροστινών και πίσω θέσεων της νέας C-Class «απολαμβάνουν» περισσότερο χώρο για τους αγκώνες τους, μιας και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 22 mm και 15 mm αντίστοιχα. Το εσωτερικό ύψος στον χώρο πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 13 mm (στην Estate: 11 mm), ενώ ο χώρος για τα γόνατα είναι μεγαλύτερος έως και 35 mm.

Ψηφιοποίηση και υψηλή ποιότητα

Ο ψηφιακός κόσμος είναι πλήρως βελτιωμένος, καθώς στο κέντρο του ταμπλό έχει προστεθεί μια ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο 11,90 ιντσών, ενώ πίσω από το τιμόνι συναντάμε έναν ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών. Πρόκειται για στοιχεία με… άρωμα S-Class. Οι δύο μεγάλες αυτές οθόνες περιλαμβάνονται και οι δύο στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος.

MBUX τελευταίας γενιάς

Όπως η νέα S-Class, έτσι και η νέα C-Class είναι εξοπλισμένη με τη δεύτερη γενιά του MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Οι φωτεινές εικόνες των οθονών LCD διευκολύνουν τον έλεγχο των λειτουργιών οχήματος και ανέσεων, ενώ η απόκριση της οθόνης είναι ακόμη πιο γρήγορη από την προηγούμενη γενιά τηλεματικής, ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» γίνεται πιο διαδραστική και μπορεί να μαθαίνει ενεργοποιώντας τις online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me App.

Προβολείς Digital Light με τη βοήθεια 1,3 εκατομμυρίων μικρο-κατόπτρων

Σε κάθε προβολέα Digital Light το φως κατευθύνεται με τη βοήθεια 1,3 εκατομμυρίων μικρο-κατόπτρων, μ’ αποτέλεσμα η ανάλυση να υπερβαίνει τα 2,6 εκατ. pixel ανά όχημα. Προαιρετικά ενσωματώνεται «λειτουργία» προβολής μέσω της οποίας προβάλλονται στο οδόστρωμα σύμβολα, εικόνες και βοηθητικές γραμμές.

Ήπια υβριδικός και plug-in κινητήρας

Πρεμιέρα στη C-Class κάνει και ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με μίζα-δυναμό δεύτερης γενιάς, ο οποίος παράγει επιπλέον 15 kW και 200 Nm ροπής. Επιπλέον είναι και αποδοτικός χάρη την ανάκτηση ενέργειας και τη δυνατότητα κύλισης, ενώ ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Από πλευράς plug-in hybrid, εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh που χαρίζει 100 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η Mercedes C-Class προσφέρει μία άλλη έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας, ήδη από τη βασική της έκδοση στην Ελλάδα.

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Η μηχανική γκάμα ξεκινάει από τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 170 ίππων (C180) και 204 ίππων (C200) με 250 Nm και 300 Nm ροπής αντίστοιχα. Η έκδοση C300 με τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης αποδίδει 258 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ στιγμιαία προσφέρεται μια εκρηκτική ώθηση με 20 επιπλέον ίππους και 200 Nm ροπής, χάρη στο 48βολτο σύστημα. Η κατηγορία των ντιζελ εκπροσωπείται από δύο εκδόσεις, επίσης, συνδυαζόμενες με 48βολτη ήπια υβριδική τεχνολογία: Τη C220d η οποία φορά έναν 2λιτρο των 200 Ps και 440 Nm ροπής, ο οποίος στην περίπτωση της έκδοσης C300d παράγει 265 ps και 550 Nm ροπής. Η τελευταία έκδοση επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 sec, με την τελική της ν’ αντιστοιχεί σε 250 χλμ./ώρα.

Πρωταθλήτρια στις πωλήσεις

Την τελευταία δεκαετία, η C-Class αποτελεί το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Mercedes. Από το λανσάρισμα της απερχόμενης γενιάς (2014) έχουν παραχθεί περισσότερες από 2,5 εκατ. μονάδες, ενώ από το 1982 τα παραχθέντα αντίτυπα ξεπερνούν τα 10,5 εκατ.

Mercedes-Benz C180

Ισχύς (PS)

170

Ροπή (Nm)

250

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

8,6

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

6,2

Τελική Ταχύτητα (km/h)

231

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

144

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video