ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace

Το πολυτελές SUV υψηλών επιδόσεων της μάρκας συνδυάζει βραβευμένη σχεδίαση, επιδόσεις και προηγμένες τεχνολογίες που υπόσχονται μία μοναδική εμπειρία μετακίνησης.

Ελκυστική εμφάνιση

Η ανανέωση του premium SUV του χάρισε ένα νέο, φρέσκο και σαγηνευτικό “λουκ”. Οι αισθητικές αναβαθμίσεις στην ανανεωμένη Jaguar F-Pace αφορούν τα LED εμπρός φωτιστικά σώματα, με πιο αιχμηρή μορφή, τα οποία φέρουν και δυνατότητα τοποθέτησης λαμπτήρων με τεχνολογία Matrix. Σε στιλιστικές επεμβάσεις έχουν υποβληθεί και οι προφυλακτήρες, όπως και το καπό.

Το νέο πολυτελές SUV πιο ολοκληρωμένο από ποτέ

Αθόρυβη και πολυτελή καμπίνα

Στο εσωτερικό της F-Pace εντυπωσιάζουν τα υλικά, αλλά και από το γεγονός πως οι ήχοι από την κίνηση στον δρόμο, δεν εισβάλλουν στην καμπίνα. Η ποιότητα κύλισης εκτοξεύεται ελέω των τεχνολογιών Active Road Noise Cancellation και Engine Noise Cancellation, ενώ χείρα βοηθείας στον οδηγό προσφέρει η προσθήκη της πίσω κάμερας Clear Exit Monitor. Αιχμή του δόρατος συνιστά το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment PiviPro, ενσαρκωμένο σε οθόνη αφής των 11,4 ιντσών, όπως και το νέο τιμόνι.

Πανίσχυρη, αλλά και με χαμηλό κόστος χρήσης

Η νέα Jaguar F-Pace εφοδιάζεται με μια πλήρως αποδοτική μηχανική γκάμα. Η F-Pace Plug-in Hybrid εντυπωσιάζει όμως με τις εκπομπές CO2, παράγοντας μηδενικούς ρύπους στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης (EV mode) που μεταφράζεται σε πολυάριθμα οφέλη και συγκεκριμένα από μειωμένες εκπομπές CO2, μικρότερη φορολογία και μειωμένοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Ειδικότερα, η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 2,2 lt./100 km (κατά WLTP), την ίδια ώρα που οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 49 g/100 km, απαλλάσσοντας τον κάτοχο της F-Pace PHEV από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Επιδόσεις που... κόβουν την ανάσα

Τα εντυπωσιακά παραπάνω νούμερα οφείλονται στο plug–in υβριδικό κινητήριο σύνολο του μοντέλου, το οποίο στελεχώνεται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αντιστοιχεί σε 404 ps και 640 Nm ροπής, ενώ για την τροφοδότηση του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει μια μπαταρία των 17.1 kWh που χαρίζει 53 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας. Το premium SUV μοντέλο μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,3 sec, η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται σε 240 χλμ./ώρα, ενώ η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς (AWD) διενεργείται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Φορτίζει σε 30 λεπτά

Η F-Pace Plug-in Hybrid προσφέρει άνετη φόρτισηεπαναφόρτιση εν κινήσει. Ειδικότερα μέσω της χρήσης ταχυφορτιστή 32kW DC η φόρτιση στο 80% δεν απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά. Η Plug-in υβριδική Jaguar F-Pace διατίθεται στην έκδοση R-Dynamic και συγκεκριμένα στις… υπο-εκδόσεις S, SE και HSE.

Η F-Pace διατίθεται με μία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, με την Jaguar Plug-in Hybrid να απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μειώσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 ακόμα περισσότερο.

Με πλούσιο εξοπλισμό

Η Plug-in υβριδική Jaguar F-Pace διατίθεται στην έκδοση R-Dynamic και συγκεκριμένα στις… υπο-εκδόσεις S, SE και HSE. Μόλις από την R-Dynamic “S” συναντώνται 5ακτινες ζάντες 19’’ με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, premium LED κεντρικοί προβολείς με οπτική υπογραφή “DLR”, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέπτες και R-Dynamic δερμάτινο τιμόνι. Παράλληλα, για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού φροντίζουν τα συστήματα Front και Rear Parking Aid, Cruise Control και Speed Limiter, Traffic Sign Recognition και Adaptive Speed Limiter, όπως και 3D Surround Camera.

Και σε έκδοση SVR

H νέα Jaguar F-Pace προσφέρεται και στην εκρηκτική έκδοση SVR. Κάτω από το καπό του SVR βρίσκεται ένας turbo V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων με την ισχύ να είναι 550 PS. Μερικές τροποποιήσεις στο λογισμικό έχουν απελευθερώσει επιπλέον ροπή 20 Nm, διαμορφώνοντας έτσι τη μέγιστη τιμή της ροπής στα 700 Nm (71,4 kgm). Το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο του SVR, είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται από τη Jaguar και στο Project 8.

Jaguar F-Pace P400e

Ισχύς (PS)

404

Ροπή (Nm)

640

Επιτάχυνση (sec)

5,3

Τελική ταχύτητα (km/h)

240

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

49

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2,2

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video