ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Volkswagen ID.3 είναι το απόλυτο success story για την γερμανική μάρκα. Αυτή η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρικού hatchback συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά με την καινούργια, αναβαθμισμένη έκδοσή του.

Ακαταμάχητη high tech ωριμότητα

Το νέο ID.3 έχει δεχτεί αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς του, έχοντας μια ώριμη και ποιοτική προσέγγιση τόσο στα υλικά όσο και στις τεχνολογίες. Η στρατηγική της VW για βιωσιμότητα, ποιότητα και βελτίωση του τρόπου ζωής αντικατοπτρίζεται τέλεια στο νέο ID.3.

Σημείο αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση

Ισχυρός και αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας

Το νέο ID.3 είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων (150 kW) στον οποίο πιστώνονται φυσικά οι πολύ καλές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό πως το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

Μοντέρνο και διαισθητικό σύστημα infotainment

Ένας τομέας  στον οποίο το νέο ID.3 αναβαθμίστηκε ιδιαίτερα είναι το σύστημα infotainment του με τελευταίας γενιάς λογισμικό και οθόνη αφής 12,0 ιντσών. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται ενημερώσεις Over-the-Air, δυνατότητα προετοιμασίας για Navigation μέσω Function On Demand καθώς και πληθώρα παραμετροποιήσεων που κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού πιο εύκολη. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και Head Up Display.

Πιο εκλεπτυσμένο, πιο αεροδυναμικό

Η Volkswagen αναβάθμισε το νέο ID.3 σε ότι αφορά την ποιότητά του διατηρώντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά του αναλλοίωτη. Η αισθητική του ανανέωση έγινε με τρόπο προσεκτικό τρόπο έτσι ώστε το τελικο αποτέλεσμα, χωρίς να αποστασιοποιείται από τις επιτυχημένες αρχικές γραμμές, να αποπνέει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, βελτιώθηκε και η αεροδυναμική του ID.3.

Plug & Charge: Ευκολία στη φόρτιση

Στο δεύτερης γενιάς ID.3 προσφέρεται επίσης η δυνατότητα Plug & Charge. Αυτό κάνει τη φόρτιση ακόμα πιο εύκολη: Απλά μεταβαίνετε σε ένα σταθμό που διαθέτει τη λειτουργία Plug & Charge, ενεργοποιείτε το Plug & Charge στην εφαρμογή και στο όχημα και τοποθετείτε το καλώδιο φόρτισης. Έπειτα, η διαδικασία ξεκινά αυτόματα. Πολύ σημαντικός είναι και ο έξυπνος «Σχεδιαστής Διαδρομών Ηλεκτρικού Οχήματος (Electric Vehicle Route Planner), ο οποίος σχεδιάζει το ταξίδι και τις στάσεις για φόρτιση σε πραγματικό χρόνο.

Η Volkswagen έχει δημιουργήσει δύο εκδόσεις για το νέο ID.3. Η πρώτη είναι η Pro με μπαταρία χωρητικότητας 58,0 kWh (αυτονομία 429 χλμ.) και η δεύτερη η Pro S με μεγαλύτερη μπαταρία 77,0 kWh (αυτονομία 559 χλμ.) και ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό σε ότι αφορά την άνεση και την τεχνολογία.

Τελευταίας γενιάς συστήματα ασφαλείας

Το νέο ID.3 προσφέρει ακόμα περισσότερη ασφάλεια στους επιβάτες του χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Το σύστημα Travel Assist συνδυάζει το predictive Adaptive Cruise Control με σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, δημιουργώντας ένα ασφαλή περιβάλλον στις μεγάλες αποστάσεις. Παράλληλα, τα συστήματα προειδοποίησης κινδύνου, η προβολή περιβάλλοντος χώρου Area View και το Park Assist Plus αφαιρούν μεγάλο μέρος του άγχους από τον οδηγό.

Καινοτόμα και βιώσιμα υλικά

Θέλοντας να δείξει την ηγετική της θέση στη βιωσιμότητα η VW χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμα υλικά σχεδόν σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι επενδύσεις καθισμάτων σε ArtVelours Eco, αποτελούνται από ένα ύφασμα με 71% ανακυκλώσιμα στοιχεία. Στο εσωτερικό επίσης χρησιμοποιούνται σε υψηλό ποσοστό βιώσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης.

Volkswagen ID.3

Ισχύς (PS)

204

Ροπή (Nm)

310

Μπαταρία (kWh)

58

Επιτάχυνση (sec)

7,4

Αυτονομία (Km)

425

Τιμή (€)

Από 42.600

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video