ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Η καταπληκτική πορεία του Peugeot 208 στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το γαλλικό supermini έδειξε ανωτερότητα σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-208 το κοινό συνεχίζει να δείχνει την προτίμησή του απολαμβάνοντας μάλιστα άμεση διαθεσιμότητα σε προνομιακές τιμές στο δίκτυο της Peugeot.

Ακαταμάχητη σιλουέτα

Ένα από τα δυνατά στοιχεία του Peugeot e-208 παραμένει η ελκυστική του σχεδίαση. Δυναμικό και σπορ ισορροπεί ανάμεσα στην γαλλική φινέτσα και την ιδιαίτερη high tech προσέγγιση κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τον παρατηρητή. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι το e-208 έφερε επανάσταση στον σχεδιασμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων νέας γενιάς.

Το ηλεκτρικό λιοντάρι βρυχάται αθόρυβα

Διασκεδαστικός ηλεκτροκινητήρας

Το σύστημα μετάδοσης του Peugeot e-208 είναι πλέον δοκιμασμένο και άκρως αποτελεσματικό ιδιαίτερα στην καθημερινή χρήση. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 136 ίππους και 260 Nm ροπής που χαρίζουν εκρηκτικές επιταχύνσεις στο γαλλικό αυτοκίνητο με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Έξυπνες λύσεις άνεσης και εργονομίας

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς ένα supermini που να συνδυάζει καλύτερα την κομψότητα με την άνεση στο εσωτερικό του. Το Peugeot e-208 είναι σχεδιασμένο με έξυπνο τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες πολυτέλειας και άνεσης στους επιβάτες. Οι χώροι προκαλούν ευχάριστη έκπληξη στους επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών των 311 λίτρων εξασφαλίζει απροβλημάτιστες εξορμήσεις.

Αυξημένη αυτονομία για ανέμελα χιλιόμετρα

Το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh η οποία χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 362 χιλιόμετρα σε μεικτό κύκλο (WLTP). Χάρη στην υψηλού επιπέδου τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Peugeot η φόρτιση του e-208 γίνεται γρήγορα και εύκολα είτε σε σύστημα AC είτε σε σύστημα DC έως 100 kW. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ταχυφορτιστή 100 kW σε μόλις 20 λεπτά το αυτοκίνητο ανακτά το 60% της μπαταρίας.

Σπορ συμπεριφορά με τη σφραγίδα της Peugeot

Πιστή στην οδηγική παράδοσή της, η Peugeot ήταν αδύνατο να μην προσφέρει μια απολαυστική οδηγική συμπεριφορά στο ηλεκτρικό e-208. Το γαλλικό αυτοκίνητο είναι διασκεδαστικό, με το μικρό σε διαστάσεις τιμόνι να προσφέρει άμεσες αντιδράσεις και τις μελετημένες αναρτήσεις να χαρίζουν ακρίβεια και αυξημένη ασφάλεια ακόμα και στη σβέλτη οδήγηση.

Η τεράστια εμπειρία της Peugeot της έχει επιτρέψει να γνωρίζει τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Αυτός είναι ο λόγος που το e-208 προσφέρεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις, με πολλές χρωματικές επιλογές και εξοπλισμό κομμένο και ραμμένο για όλους. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτήν τη στιγμή όλα τα μοντέλα της Peugeot είναι ετοιμοπαράδοτα και σε προνομιακές τιμές, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ωφελούνται από την επιδότηση 8.000 ευρώ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

 

Νέα γενιά iCockpit

Στο hightech εσωτερικό του Peugeot e-208 κυριαρχεί το 3D i-Cockpit τελευταίας γενιάς. Το καινοτόμο σύστημα ενημέρωσης και infotainment αποτελείται από μια οθόνη με τρισδιάστατα γραφικά για να κρατάει ενημερωμένο τον οδηγό για τα συστήματα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα, η οθόνη αφής των 10 ιντσών φροντίζει για την υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα και πλοήγηση.

Κορυφαία ασφάλεια υψηλής τεχνολογίας

Η νέα γενιά του ηλεκτρικού Peugeot e-208 χρησιμοποιεί τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ανάμεσά τους ο οδηγός απολαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα Drive Assist που ρυθμίζει την ταχύτητα ταξιδιού, διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας. Παράλληλα, συναντάμε το προηγμένο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, τον έλεγχο τυφλού σημείου και την υποβοήθηση παρκαρίσματος.

Peugeot e-208

Ισχύς (PS)

136

Ροπή (Nm)

260

Μπαταρία (kWh)

50

Επιτάχυνση (sec)

9,0

Αυτονομία (Km)

362

Τιμή (€)

36.200

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video