ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mercedes EQA

Mercedes EQA

Τα νέας γενιάς ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz ακολουθούν μια δική τους, μοναδική σχεδίαση που συνδυάζει την πολυτέλεια, τον δυναμισμό και φυσικά την ιδιαίτερη “ηλεκτρική” αισθητική. Η EQA αποτελεί την πύλη εισόδου στον premium κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Σχεδιαστική ταυτότητα που ηλεκτρίζει

Οι καθαρές γραμμές, το χαρακτηριστικό μαύρο πάνελ στη μάσκα και τα γαλάζια στοιχεία στους προβολείς LED είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που κάνουν την EQA να ξεχωρίζει. Το ηλεκτρικό SUV εκπέμπει πολυτέλεια από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις, κάτι που συνεχίζεται και στο εκλεπτυσμένο, άνετο και διαισθητικό εσωτερικό.

Ακαταμάχητη γοητεία EQA

Δυναμικές επιδόσεις

Το υψηλής τεχνολογίας σύστημα πρόωσης της EQA αποδίδει από 190 έως και 292 ίππους και από 375 έως και 520 Nm. Εκτός από τις δυναμικές επιδόσεις που εξασφαλίζει, το σύστημα είναι εξαιρετικό τόσο στην καθημερινή οδήγηση μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι, έχοντας φυσικά πάντα το πλεονέκτημα της μηδενικής εκπομπής ρύπων και της απόλυτης φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Κορυφαίες δυνατότητες φόρτισης στο σπίτι

Η Mercedes-Benz παρέχει τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις φόρτιση για το σπίτι. Έτσι προσφέρει το Wallbox Home το οποίο μετατρέπει εύκολα και οικονομικά -πέρα από την προνομιακή τιμή υπάρχει και επιδότηση-  το σπίτι σε σταθμό φόρτισης 11 kW. Παράλληλα υπάρχει η υπηρεσία DriveGreen που επιβλέπει τον έλεγχο της εγκατάστασης του Wallbox Home καθώς και την ενεργοποίησή του.

 

 

Compact και αποτελεσματική μπαταρία

Η Mercedes EQA είναι εξοπλισμένη με μια μπαταρία 66,5 kWh η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδό της. Χάρη στο υψηλό επίπεδο τεχνολογίας της Mercedes-Benz και στον τομέα αυτό, την καλή αεροδυναμική και την αποτελεσματικότητα του ηλεκτροκινητήρα, η EQA είναι σε θέση να διανύσει 429 χιλιόμετρα με μία και μόνο φόρτιση.

Εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας

Η τεράστια τεχνογνωσία της Mercedes-Benz στα συστήματα ασφάλειας έχει περάσει αυτούσια στη νέα EQA. Η σουίτα υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνει κορυφαία συστήματα όπως διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση κινδύνου και υποβοήθηση στο τιμόνι για αποφυγή εμποδίου. Πολύ εξελιγμένο είναι και το Distronic που ελέγχει αυτόματα την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Η απόκτηση μιας Mercedes-Benz EQA είναι πλέον πιο ελκυστική από ποτέ χάρη στην επιδότηση του κρατικού προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 (όφελος έως 8.000 ευρώ). Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Green Credit με προνομιακό επιτόκιο 9,9%, από 0% προκαταβολή και με διάρκεια έως 84 μήνες.

Διαισθητική εμπειρία συνδεσιμότητας

Η EQA αποτελεί σημείο αναφοράς και στο infotainment χάρη στο MBUX. Ίσως η πιο εντυπωσιακή λειτουργία του είναι η καταγραφή και επεξεργασία των κινήσεων των χεριών του οδηγού ώστε με μια απλή κίνηση πλησιάζοντας την οθόνη αφής το σύστημα MBUX μεγεθύνει το συγκεκριμένο στοιχείο. Το σύστημα υποστηρίζει φωνητικές εντολές -με το Hey Mercedes ενεργοποιείται η ψηφιακή βοηθός- καθώς και υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα.

Όλα στο χέρι του οδηγού χάρη στο πρωτοποριακό Mercedes me App

Χάρη στις εξελιγμένες υπηρεσίες της εφαρμογής Mercedes me ο κάτοχος της EQA απολαμβάνει premium υπηρεσίες φόρτισης μέσα από το smartphone του, καθώς αποκτά πρόσβαση σε πάνω από 740 σημεία φόρτισης. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει πληροφορίες για το όχημα, απομακρυσμένο προγραμματισμό κλιματισμού, απομακρυσμένο έλεγχο θυρών και παραθύρων, εντοπισμό του οχήματος και πολλά ακόμα.

Mercedes EQA

Ισχύς (PS)

190-292

Ροπή (Nm)

375

Μπαταρία (kWh)

66,5

Επιτάχυνση (sec)

8,9-6,0

Αυτονομία (Km)

402-429

Τιμή (€)

Από 50.200

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video