ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Από την πρώτη στιγμή που η Ford παρουσίασε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E κατάφερε να γίνει σύμβολο ελευθερίας, διατηρώντας όλο το δυναμισμό και τον έντονο χαρακτήρα που εκπέμπει το θρυλικό pony.

Καλώς όρισες ελευθερία

Η αισθητική ταυτότητα της Ford Mustang Mach-E είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς τόσο το σχήμα όσο και οι σχεδιαστικές της λεπτομέρειες την κάνουν μοναδική. Ταυτόχρονα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους μεγάλους χώρους και την πολυτέλεια προκειμένου η ηλεκτρική Mustang να είναι ταυτόχρονα και η πιο άνετη που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Σεβασμός στην παράδοση με το βλέμμα στο μέλλον

Ηλεκτροκίνηση με τη σφραγίδα της Ford Team Edison

Η Mustang Mach-E προσφέρει πολλαπλές επιλογές συστημάτων πρόωσης, με ισχύ που ξεκινά από τους 269 ίππους και σκαρφαλώνει μέχρι τους 487 στην έκδοση GT. Η ροπή είναι θηριώδης και κυμαίνεται από τα 430 έως και τα 860 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς. Όσο για τις επιδόσεις είναι από πολύ καλές έως εκρηκτικές (GT).

Καινοτόμο σύστημα E-Lach

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Mustang Mach-E είναι το σύστημα E-Lach. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που έχει αντικαταστήσει τα κλασικά χερούλια με ένα μπουτόν αφής το οποίο φωτίζεται όταν ο οδηγός πλησιάσει την ηλεκτρική Mustang.

Κορυφαίες αναρτήσεις MagneRide

Πιστή στην παράδοση των επιδόσεων και της οδηγικής απόλαυσης η Mustang Mach-E είναι εξοπλισμένη με κορυφαίες αναρτήσεις. Έτσι η ηλεκτρική Mustang εκτός από γρήγορη είναι και απολαυστική στην οδήγηση προσφέροντας εξαιρετική άνεση αλλά και fun to drive. Στην έκδοση GT διαθέτει και τις ενεργές αναρτήσεις MagneRide που προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες 1.000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας

Η Ford, έχοντας να επιδείξει μια μεγάλη παράδοση σε θέματα ασφαλείας, έχει εξοπλίσει την ηλεκτρική Mustang Mach-E με πολλά συστήματα υποβοήθησης. Συστήματα όπως το One Pedal, που επιτρέπει στον οδηγό πρακτικά να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής εμποδίου (Evasive Steering Wheel). Φυσικά η Mustang Mach-E έχει αξιολογηθεί με τα κορυφαία 5 αστέρια του EuroNCAP.

Η Mustang Mach-E είναι ετοιμοπαράδοτη για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων με μηνιαίο μίσθωμα 419 ευρώ μέσω του Ford Lease ή με το πρόγραμμα Ford Plus, από 53.552 ευρώ. Το επιτόκιο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις 0,9%, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται η επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά και το όφελος Ford Plus 2.227 ευρώ (εξαιρείται η έκδοση GT).

Υψηλής ευκρίνειας TFT οθόνη 15,5 ιντσών

Οι τεχνολογίες της Mustang Mach-E δεν περιορίζονται μόνο στην ηλεκτροκίνηση. Η Ford έχει εξελίξει για το ηλεκτρικό μοντέλο το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 4A το οποίο ξεχωρίζει τόσο από πλευράς πρακτικότητας όσο και διαχείρισης. Μέσα από την πραγματικά τεράστια οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας των 15,5 ιντσών ο οδηγός έχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται, όλες τις εφαρμογές του FordPass, απόλυτη εξατομίκευση και κορυφαίο προγραμματισμό ταξιδιού. Επίσης όλες οι ενημερώσεις γίνονται ασύρματα.

Ασύγκριτα επίπεδα αυτονομίας

Η Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη με δύο μπαταρίες, με ενεργειακή χωρητικότητα 75 και 98 kWh. Η αυτονομία είναι πραγματικά μεγάλη και κυμαίνεται από 440 έως και 600 χιλιόμετρα, ενώ η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται και εδώ λαχιστοποιεί τους χρόνους φόρτισης με τη χρήση ταχυφοριστών.

 

 

Ford Mustang Mach-E

Ισχύς (PS)

269-487

Ροπή (Nm)

430-860

Μπαταρία (kWh)

75-98

Επιτάχυνση (sec)

6,1-3,7

Αυτονομία (Km)

440-600

Τιμή (€ με επιδότηση)

Από 53.552

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video