ΑΦΙΕΡΩΜΑ

DS 3 E-TENSE

DS 3 E-TENSE

Η DS Automobiles είχε μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο όταν αποφάσισε να αναβαθμίσει το ήδη εξαιρετικό DS 3. Όταν λοιπόν έδειξε το καινούριο DS 3 έκανε ξεκάθαρο σε όλους ότι η γαλλική μάρκα έχει εκείνο το μαγικό άγγιγμα που κάνει τα προϊόντα της να φτάσουν σε επίπεδα αισθητικής και τεχνολογίας που δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει ο ανταγωνισμός.

Αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις

Ο σχεδιασμός του νέου DS 3 E-TENSE προσδιορίζεται από τη μοναδική γαλλική φινέτσα. Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις το DS 3 θα ανακαλύψεις κάτι καινούριο με τις αμέτρητες λεπτομέρειες να αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις του παρατηρητή. Η ποιότητα, η πολυτέλεια και ο δυναμισμός συνδυάζονται και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ακαταμάχητης έλξης.

Εμπνευσμένο από τη γαλλική Haute Couture

Ισχυρός ηλεκτροκινητήρας

Το DS 3 E-TENSE είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 155 ίππων και 260 Nm. Το εξελιγμένο σύνολο εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο γαλλικό premium μοντέλο, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 9,0 δεύτερα. Όσο για  την τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα.

Έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς

Το ισχυρό σημείο του νέου DS 3 E-TENSE που αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα είναι η εμφάνισή του, ωστόσο όταν μπει κανείς στο εσωτερικό του διαπιστώνει πως έχει ένα ακόμα μεγάλο ατού. Η DS έχει ακολουθήσει τη λογική της γαλλικής πολυτέλειας φέρνοντας την τέχνη εντός του DS 3. Το μοτίβο Bracelet στις δερμάτινες επενδύσεις, οι ραφές Point Perle και η χρήση μοτίβων από την ωρολογοποιία Clous de Paris είναι μερικά από τα στοιχεία που μετατρέπουν το εσωτερικό του DS 3 σε έργο τέχνης.

Μπαταρία με τεχνολογία από Formula E

Το νέο DS 3 E-TENSE είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Χάρη στα εξελιγμένα συστήματα μετάδοσης της DS το αυτοκίνητο είναι σε θέση να διανύσει 402 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος WLTP) με μία φόρτιση. Παράλληλα, η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η DS από το πρωτάθλημα της Formula E της επιτρέπει σύντομους χρόνους φόρτισης και μέγιστη ασφάλεια στη διαχείριση της θερμότητας της μπαταρίας.

Μέγιστη οδηγική απόλαυση

Η διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά είναι βασικό στοιχείων των μοντέλων της DS και στην περίπτωση του ηλεκτρικού DS 3 έχει γίνει ιδιαίτερη μελέτη για να διατηρηθεί ο σπορ χαρακτήρας του. Οι αναρτήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση και την άνεση, ενώ τα εξαιρετικά φρένα και το στιβαρό πλαίσιο δημιουργούν στον οδηγό μια αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Για εκείνους που θέλουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα για το DS 3 E-TENSE η DS έχει δημιουργήσει την έκδοση Performance Line. Με σπορ λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, καθώς και με τις ζάντες Boston, τα DS Wings και τις κόκκινες ραφές, το Performance Line είναι έτοιμο να εκτοξεύσει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι το DS 3 E-TENSE επωφελείται από την κρατική επιδότηση 8.000 ευρώ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά που δεν περιλαμβάνεται στην τελική τιμή.

Ψηφιακή υπεροχή

Μπορεί το εσωτερικό του DS 3 E-TENSE να γοητεύει με την αισθητική του, αλλά φυσικά δεν λείπει και η τεχνολογία. Η κεντρική οθόνη αφής των 10,3 ιντσών αναλαμβάνει να ενημερώσει και να κρατήσει online τον οδηγό παρέχοντας κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας. Το σύστημα DS Iris ενσωματώνει την προσωπική βοηθό IRIS και διαθέτει προηγμένη αναγνώριση φωνής.Παράλληλα θα απολαύσει υψηλού επιπέδου ήχο από το σύστημα 12 ηχείων της Focal.

Ορόσημο τεχνολογίας και ασφάλειας

Εξαιρετικές καινοτομίες έχει να επιδείξει το νέο DS 3 E-TENSE στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Εκτός από το βασικό DS Drive Assist που κάνει τη ζωή του οδηγού εύκολη, το DS 3 διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα Matrix LED Vision για τέλειο φωτιστικό αποτέλεσμα, το Vision 360 και το έγχρωμο σύστημα Head Up Display.

DS 3 E-TENSE

Ισχύς (PS)

156

Ροπή (Nm)

260

Επιτάχυνση (sec)

9,0

Μπαταρία (kWh)

54

Αυτονομία (Km)

404

Τιμή (€)

Από 47.800

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video