ΑΦΙΕΡΩΜΑ

CUPRA Born

CUPRA Born

Οι σχεδιαστές του CUPRA Born είχαν κάτι εντελώς αντισυμβατικό στο μυαλό τους όταν δημιουργούσαν το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό και ουσιαστικά έβαλε άμεσα το Born σε ρόλο πρωτοπόρου όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά και σε όλη τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τέλειος ηλεκτρικός συνδυασμός

Το CUPRA Born συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμισμό της κουλτούρας της Βαρκελώνης με τις ισχυρές επιδόσεις της αγωνιστικής κληρονομιάς της CUPRA και το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Εντυπωσιακό και ασυμβίβαστο

Εκρηκτικές επιδόσεις

Το CUPRA Born είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων (150 kW) και 310 Nm, ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Επίσης υπάρχει και το πακέτο e-Boost με αυξημένη απόδοση στους 231 ίππους και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Υψηλής τεχνολογίας μπαταρία

Η CUPRA διαθέτει δύο επιλογές για την μπαταρία του Born προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες μετακίνησης. Η πρώτη έχει χωρητικότητα 58 kWh και εκτιμώμενη αυτονομία 425 χιλιομέτρων και η δεύτερη 77 kWh, που έχει σαν αποτέλεσμα η αυτονομία να ανεβαίνει στα εντυπωσιακά 548 χιλιόμετρα (στην έκδοση e-Boost).

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Η CUPRA δεν έχει σταθεί μόνο στην εμφάνιση και τις επιδόσεις του Born. Έχει φροντίσει να το κάνει και ιδιαίτερα ασφαλές με κορυφαίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist, το Pre-Crash Assist και η Top View Camera για εύκολο παρκάρισμα.

Οδηγική απόλαυση με τη σφραγίδα της CUPRA

Το Born είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ψυχή και αυτό θα το διαπιστώσει ο οδηγός του από το πρώτο χιλιόμετρο. Η άριστη κατανομή βάρους 50:50 στους δύο άξονες, το εξελιγμένο πλαίσιο και οι μελετημένες αναρτήσεις εξασφαλίζουν πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά, κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης και το fun to drive που επιζητούν οι πάντες.

Η CUPRA έχει δημιουργήσει μια σειρά από πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού για να ενισχύσει την άνεση, την ασφάλεια και την τεχνολογία του Born. Πακέρα όπως τα Dynamic, Tech M, Pilot L, Skyline, Protect, ενώ υπάρχει δυνατότητα εξοπλισμού του και με HUD επαυξημένης πραγματικότητας. Το Born άλλωστε είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στο EuroNCAP.

Εσωτερικό με χαρακτήρα

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Born είναι χωρίς αμφιβολία ο μοναδικός του εσωτερικός σχεδιασμός. Η προσεκτική επιλογή των υλικών, οι λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού και οι έντονες γωνίες σε διάφορα σημεία μετατρέπουν την καμπίνα σε ένα γλυπτό που δεν σταματάς να ανακαλύπτεις διαρκώς νέα στοιχεία.

Ψηφιακό Eco-System

Όταν έχεις σχεδιάσει ένα high tech αυτοκίνητο είναι αδύνατο να μην έχεις φροντίσει να το κάνεις και πλήρως συνδεδεμένο. Οι online υπηρεσίες του CUPRA Connect διασφαλίζουν άνετη και πρακτική χρήση των εφαρμογών, φέρνουν το smartphone απευθείας στην οθόνη 12 ιντσών και χαρίζουν ευκολίες όπως οι φωνητικές εντολές, η πλοήγηση και η φροντίδα της μπαταρίας και της φόρτισης.

CUPRA Born

Ισχύς (PS)

204

Ροπή (Nm)

310

Μπαταρία (kWh)

58

Επιτάχυνση (sec)

7,3

Αυτονομία (Km)

425

Τιμή (€)

Από 41.900

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video