ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen e-C4

Citroen e-C4

Το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό Citroen e-C4 διαθέτει όλη την υψηλού επιπέδου τεχνολογία της γαλλικής μάρκας, τις μοντέρνες λύσεις ηλεκτροκίνησης, τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και φυσικά την παραδοσιακά κορυφαία άνεση της Citroen. Πρόκειται δηλαδή για ένα μοναδικό ηλεκτρικό crossover με έντονη προσωπικότητα.

Εκλεπτυσμένος δυναμισμός

Το Citroen e-C4 καταφέρνει να ενώσει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τις κλασικές αξίες της μάρκας προσφέροντας κομψότητα και στιβαρότητα. Παράλληλα, το έντονο αεροδυναμικό προφίλ εκφράζει τη νέα γενιά των σπορ crossover, πάντα με το τολμηρό και εκλεπτυσμένο βλέμμα των Γάλλων σχεδιαστών.

Αθόρυβη οδηγική εμπειρία

Αποτελεσματικός ηλεκτροκινητήρας

Το e-C4 είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm, που κινεί τους εμπρός τροχούς. Το σύνολο εξασφαλίζει καλές επιδόσεις με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 9,4 δεύτερα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα. Στην πορεία θα προστεθεί και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση με 156 ίππους και μπαταρία 54 kWh, που εξασφαλίζει την κάλυψη ακόμα πιο πολλών χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Άνεση με άλφα κεφαλαίο

Τα Progressive Hydraulic Cushions στις αναρτήσεις του νέου e-C4 σε συνδυασμό με τα κορυφαία ανατομικά καθίσματα Advance Comfort ανεβάζουν το επίπεδο της άνεσης σε ασύγκριτα επίπεδα. Κινούμενος με το ηλεκτρικό Citroen νιώθεις ότι βρίσκεσαι πάνω σε βελούδινο χαλί ξεχνώντας οριστικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Αυτονομία που σε κάνει να ξεγνοιάζεις

Το e-C4 χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh η οποία είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία έως και 475 χιλιομέτρων (κύκλος WLTP σε αστικό κύκλο). Ταυτόχρονα ο μεγάλος on board φορτιστής δίνει τη δυνατότητα σε μόλις 30 λεπτά η μπαταρία να φτάσει το 80% της συνολικής χωρητικότητάς της όταν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή 100 kW. Η Citroen προσφέρει επίσης εγγύηση 8 ετών για την μπαταρία ή 160.000 χλμ. για το 70% της χωρητικότητας της.

Εργονομικές καινοτομίες

Η γαλλική φινέτσα και η υψηλή τεχνολογία του Citroen e-C4 συνοδεύονται από κορυφαία άνεση στο εσωτερικό του. Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει άφθονους χώρους στο εσωτερικό, έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις όπως το Pad Holder και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες, με τις αποσκευές τους (380 λίτρα χώρος αποθήκευσης).

Η Citroen έχει φροντίσει να δημιουργήσει πολλαπλές εκδόσεις εξοπλισμού για το νέο e-C4 προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Αξεπέραστο είναι και το επίπεδο εξατομίκευσης που προσφέρει η Citroen με 32 χρωματικούς συνδυασμούς και έξι διαφορετικές επιλογές στο εσωτερικό. Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό e-C4 επωφελείται από την επιδότηση 8.000 ευρώ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά που δεν περιλαμβάνεται στην τελική τιμή.

Κορυφαίες online υπηρεσίες

Η ευεξία που προσφέρει το e-C4 ξεδιπλώνεται ιδανικά και μέσα από το σύστημα infotainment. Μέσα από την οθόνη αφής των 10 ιντσών ο οδηγός μπορεί να απολαύσει αμέτρητες υπηρεσίες χάρη στην κορυφαία συνδεσιμότητα. Επιπλέον, η Citroen έχει δημιουργήσει ειδικά γραφικά για την ηλεκτρική έκδοση με έμφαση στη φόρτιση, τη μπαταρία και την ακριβή ενημέρωση αυτονομίας.

Πιο ασφαλές από ποτέ

Η Citroen χρησιμοποιεί στο αμιγώς ηλεκτρικό e-C4 την πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Η οποία περιλαμβάνει Head-Up Display, σύστημα Adaptive Cruise Control, φρενάρισμα κινδύνου για αποτροπή σύγκρουσης, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης αλλαγής λωρίδας και πολλά ακόμα.

Citroen e-C4

Ισχύς (PS)

136

Ροπή (Nm)

260

Επιτάχυνση (sec)

9,4

Μπαταρία (kWh)

50

Αυτονομία (Km)

353

Τιμή (€)

Από 39.950

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video