ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Το νέο Peugeot e-208 χαρίζει μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική αίσθηση οδήγησης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει την απαραίτητη οικολογική προσέγγιση.

Σπορ αίσθηση οδήγησης

Το νέο Peugeot e-208 προσφέρει καθημερινά την πιο φιλική και πιο οικονομική μετακίνηση στον οδηγό, καταναλώνοντας… σχεδόν μηδενικό κόστος. Παράλληλα όμως μπορεί να ενθουσιάσει με τη σπορ πλευρά του, μιας και ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει τεράστια ροπή από μηδενικές στροφές και με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού επιταχύνει ακαριαία.

Ένα best seller που μπαίνει στη πρίζα

Ξεχωριστό εσωτερικό

Ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit και η μεγάλη οθόνη πολυμέσων δίνουν το στίγμα του ξεχωριστού design και σε ταξιδεύουν μεμιάς στο μέλλον της αυτοκίνησης. Τα premium υλικά και η ησυχία της καμπίνας ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο, ενώ ο οδηγός έχει άμεσα διαθέσιμες τις σημαντικές πληροφορίες μέσω των όμορφων τεχνολογικών γραφημάτων.

Ευρύχωρο και ασφαλές

Το ηλεκτρικό Peugeot 208 βασίζεται πάνω στην ισχυρή πλατφόρμα CMP του γαλλικού ομίλου, προσφέροντας τόσο ασφάλεια όσο και άνεση στους επιβάτες. Το μήκος του είναι 4.055 χλστ., αλλά με το μεταξόνιο των 2.540 χλστ. εξασφαλίζει την ευρυχωρία για τέσσερις επιβάτες και για τις αποσκευές τους στο πορτμπαγκάζ, το οποίο ανέρχεται στα 311 λίτρα.

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν

Η ισχυρή καρδιά του νέου Peugeot e-208 αποτελείται από τον εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Τα τελευταία εξαπολύονται με το παραμικρό πάτημα του δεξιού πεντάλ, χαρίζοντας κορυφαίες επιταχύνσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 9 δευτερόλεπτα. Τιμή που δείχνει ένα σβέλτο μικρό αυτοκίνητο.

Αυτονομία χωρίς… άγχος

Η Peugeot σάς θέλει ήρεμους, γι’αυτό και εξοπλίζει το e-208 με μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, που είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο των επιβατών. Αυτή προσφέρει αυτονομία 362 χιλιομέτρων όταν είναι πλήρως φορτισμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για τη φόρτισή της.

Μείνετε online

Το νέο Peugeot e-208 σας κρατάει συνδεδεμένους με τον κόσμο, με τη βοήθεια σύγχρονων και προηγμένων συστημάτων connectivity. Το e-208 προσφέρει τη νέα λειτουργία Mirror Screen που είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto. Ένα σημείο επαγωγικής φόρτισης υπάρχει στην κεντρική κονσόλα και διαθέτει έως και τέσσερις θύρες USB μεταξύ των οποίων και τον τύπο C των τελευταίας γενιάς κινητών.

Με όπλα στη φαρέτρα του την κομψή εμφάνιση, την premium αύρα της καμπίνας, τον γενναιόδωρο εξοπλισμό και τον εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα, το Peugeot e-208 γνωρίζει τεράστια δημοφιλία σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Προγράμματα οδήγησης

Το Peugeot e-208 μπορεί να οδηγηθεί όπως επιθυμεί ο χρήστης του, χάρη στα τρία προγράμματα οδήγησης: Eco για εξοικονόμηση ενέργειας και για ακόμη λιγότερο άγχος σχετικά με τα διαθέσιμα χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης. Normal για τη μέγιστη δυνατή άνεση σε καθημερινή χρήση, χωρίς παράλληλα να θυσιάζεται η άμεση απόκριση στο γκάζι αλλά και η σχετική οικονομία ρεύματος και τέλος Sport που μεγιστοποιεί τις επιδόσεις στο έπακρο τοποθετώντας ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του τυχερού οδηγού που εκτιμά τις σπορ κατασκευές.

3 επιλογές φόρτισης

Το Peugeot e-208 έχει τη δυνατότητα να φορτιστεί -κυριολεκτικά- όπου θέλετε! Αναλυτικότερα, υπάρχουν τρεις επιλογές: μέσω μίας συμβατικής οικιακής πρίζας (για μία πλήρη φόρτιση σε 15 ώρες, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης Mode 2 που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του e-208 και την οικιακή πρίζα τύπου Green-up) και μέσω Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 15 λεπτά από τριφασική παροχή (με τον προαιρετικό on-board φορτιστή των 11 kW). Τέλος υπάρχει η δυνατότητα μέσω κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης (επιτυγχάνουν το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά).

Peugeot e-208

Ισχύς (PS)

136

Τελική Ταχύτητα (km/h)

150

Επιτάχυνση (sec)

9

Μπαταρία (kWh)

50

Ροπή (Νm)

260

Αυτονομία (km)

362+

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video