ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Kia Niro

Kia Niro

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου οδηγού και ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Σχεδίαση που συναρπάζει

Το νέο Kia Niro EV είναι μια επιλογή χωρίς συμβιβασμούς για όσους αναζητούν ένα κομψό και πρακτικό κόμπακτ crossover. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος βασίστηκε στο μοτίβο του «Opposites United», συνδυάζοντας το συναίσθημα με τη λογική για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που σας ενθαρρύνει να το οδηγείτε συνεχώς. Με μια στοχευμένη και εντυπωσιακή εμφάνιση, το Niro EV φέρνει νέα στιλιστικά δεδομένα στην κατηγορία CUV.

Κομψό με συναρπαστικές καινοτομίες

Επιδόσεις και αυτονομία

Το νέο Kia Niro EV συνδυάζει αυτονομία 460 χιλιομέτρων (WLTP) με 150 kW (204 ίππους) διαθέσιμης ισχύος και 255 Nm μέγιστης ροπής για σβέλτες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η τελική ταχύτητα είναι 167 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Ταχύτατη φόρτιση

Η φόρτιση της μπαταρίας πολυμερών ιόντων λιθίου 64,8 kWh του νέου Niro EV διαρκεί 43 λεπτά από το 10% στο 80% με έναν φορτιστή συνεχούς ρεύματος υψηλής ισχύος DC. Όταν επιλέγεται ένα σημείο φόρτισης DC και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το σύστημα στο Niro EV χρησιμοποιεί μία ρύθμιση μπαταρίας για την προθέρμανση της, η οποία βοηθά στη μείωση των χρόνων φόρτισης και βελτιώνει την απόδοση της μπαταρίας.

Άνετη καμπίνα

Με βελτιωμένες αναλογίες χάρη στη νέα του πλατφόρμα, το νέο Niro διαθέτει, σε σύγκριση με το μοντέλο της πρώτης γενιάς, επιπλέον χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων απολαμβάνουν 1.028 mm χώρου για τα κεφάλια τους και 1.053 mm για τα πόδια τους, ενώ οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από 967 mm.

Άπλετοι χώροι

Η μεγάλη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει μέχρι και τα 1.392 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Ένας εύχρηστος χώρος 20 λίτρων μπροστά (frunk) προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης, αυτό είναι ένα από τα… καλά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Εργονομικό και λειτουργικό

Όλα τα βασικά χειριστήρια είναι τοποθετημένα εργονομικά προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμα από τον οδηγό. Το ταμπλό φιλοξενεί δύο οθόνες 10,25 ιντσών που παρέχουν λειτουργίες για τον οδηγό και το infotainment, ενώ μια οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει τον έλεγχο του infotainment και του συστήματος κλιματισμού, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Παράλληλα, ένα head-up display (HUD) 10 ιντσών προβάλλει σημαντικές πληροφορίες οδήγησης, όπως ταχύτητα, δεδομένα ADAS και ενδείξεις πλοήγησης, απευθείας στο μπροστινό παρμπρίζ βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση.

Με τον πρωτοποριακό crossover εξωτερικό σχεδιασμό και το καινοτόμο εσωτερικό κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, το Kia Niro υπόσχεται να σας κάνει αξέχαστη την κάθε διαδρομή.

Τεχνολογίες αιχμής

Το νέο Kia Niro διαθέτει την προηγμένη σουίτα DriveWise των έξυπνων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) της εταιρείας για πρόσθετη άνεση, ασφάλεια και ευκολία στη χρήση. Συστήματα όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), που παρέχει μια ηχητική και οπτική προειδοποίηση στον οδηγό (ή θα ενεργοποιήσει τα φρένα) εάν το σύστημα εντοπίσει πιθανή σύγκρουση με άλλους χρήστες του δρόμου ή πεζούς, τη λειτουργία Junction Turning/Crossing, το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), που θα εμφανίσει το τρέχον όριο ταχύτητας και θα αλλάξει αυτόματα τη ρυθμισμένη ταχύτητα βοηθούν τον οδηγό. Ακόμα, υπάρχουν και τα Lane Keeping Assist (LKA), Lane Following Assist (LFA), Highway Driving Assist (HDA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Navigation -Βασισμένο Smart Cruise Control-Curve (NSCC-C), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear View Monitor (RVM) και Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA).

Με εσωτερική πρίζα

Ιδανική για μεγάλα ταξίδια, η μπαταρία που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του Niro EV μπορεί να γίνει κινητή πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική πρίζα και μια εξωτερική υποδοχή, οι ιδιοκτήτες Niro EV μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα την ισχύ της μπαταρίας (μέχρι τουλάχιστον το 20% της φόρτισής της) για τη λειτουργία άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτή η λειτουργία Vehicle-to-Device (V2D) έχει ισχύ 3 kW, παρέχοντας δυνατότητα V2D ιδανική για δραστηριότητες αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους και μεγάλες αποδράσεις στην ύπαιθρο το Σαββατοκύριακο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Kia Niro EV

Ισχύς (PS)

204

Ροπή (Nm)

255

Επιτάχυνση (sec)

7,8

Τελική ταχύτητα (km/h)

167

Μπαταρία (kWh)

65

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

460

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video