ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΚΑΥΚΑΣ – Ηλεκτρική Φόρτιση

ΚΑΥΚΑΣ: Ηλεκτρική Φόρτιση

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; H KAYKAΣ ειδική σε προϊόντα τεχνολογίας και energy saving λύσεις τόσο για τον ιδιώτη όσο και για τον επαγγελματία αναγνώρισε από πολύ νωρίς την ανερχόμενη δυναμική της ηλεκτρικής φόρτισης. Έτσι δημιούργησε ένα ξεχωριστό Business Unit με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρικής φόρτισης. Το Business Unit είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους μηχανικούς με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Τελικά, όμως, πόσο θα μου στοιχίσει; - Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μία ecofriendly επιλογή, η οποία οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια χρημάτων. Πρόκειται να γίνει ακόμα πιο συμφέρουσα με την έναρξη του Β’ Κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο προβλέπει επιδότηση έως 400 ευρώ για τις επιχειρήσεις και έως 500 ευρώ για τους ιδιώτες για την αγορά «έξυπνου» φορτιστή. Στην ΚΑΥΚΑΣ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα ποσά επιχορήγησης /επιδότησης, καθώς και να λάβετε καθοδήγηση τόσο στην επιλογή του φορτιστή, όσο και στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιδότησης.

Η ΚΑΥΚΑΣ προτείνει μόνο επώνυμες και αξιόπιστες επιλογές

Οικιακή ή Εταιρική χρήση;

Οι ειδικοί της ΚΑΥΚΑΣ αναλύουν τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή ή κάτοχο ηλεκτρικού οχήματος. Επομένως, είτε πρόκειται για έναν μεμονωμένο οικιακό φορτιστή, είτε για εγκατάσταση ενός δικτύου φορτιστών για έναν επαγγελματικό ή δημόσιο χώρο, είτε προτιμάται η πλήρως απομακρυσμένη διαχείριση μέσω κινητού ή η χρήση RFID κάρτας για την ενεργοποίηση του φορτιστή μόνο από εξουσιοδοτημένα άτομα, η ΚΑΥΚΑΣ παρέχει ολοκληρωμένη λύση κατόπιν λεπτομερούς μελέτης.

Ηλεκτρική φόρτιση σε Μεγάλες Εγκαταστάσεις

Σε κτήρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, λόγω των πολλών ηλεκτρικών οχημάτων, εξετάζεται η πιθανή ανάγκη επαύξησης της ισχύος της εγκατάστασης. Επίσης, προτείνονται συστήματα διαχείρισης των φορτιστών για την αντιμετώπιση σφαλμάτων, χρέωση των χρηστών ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας κα.

Ηλεκτρική φόρτιση στόλου επαγγελματικών οχημάτων (πχ Logistics Centers)

Στα επαγγελματικά οχήματα, τα οποία διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στην ημέρα, και φορτίζονται τις νυχτερινές ώρες συστήνεται η απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της φόρτισης, ώστε να ενημερωνόμαστε και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα μία ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, ωστόσο συστήνονται φορτιστές DC για την ταχεία επαναφόρτιση.

Ηλεκτρική φόρτιση σε Ξενοδοχεία

Σε ξενοδοχεία, εκτός από την εγκατάσταση φορτιστών, την πρόταση ενδεδειγμένης λύσης ηλεκτρικής φόρτισης και την ενεργοποίηση του φορτιστή μόνο από εξουσιοδοτημένα άτομα, ζητούμενο είναι η υψηλή αισθητική και η αρμονική ενσωμάτωση του φορτιστή. Η ΚΑΥΚΑΣ παρέχει βάσεις στήριξης του φορτιστή με το φωτιζόμενο λογότυπο του ξενοδοχείου σε διάφορους χρωματισμούς και διαστάσεις.

Ποιες είναι οι διαφορές που καθορίζουν την επιλογή φορτιστή;

Ανάλογα με τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου και τις απαιτήσεις φόρτισης, η ΚΑΥΚΑΣ και οι μηχανικοί της σε πολλές περιπτώσεις  προτείνουν την εγκατάσταση ενός επώνυμου φορτιστή και τη σύνδεση του καλωδίου για τη φόρτιση του οχήματος. Επίσης, συνήθως  προτείνεται ο έλεγχος του φορτιστή μέσω εφαρμογής από το κινητό, ώστε να δίνεται η δυνατότητα  εύκολης και ανά πάσα στιγμή πρόσβασης σε δεδομένα καταναλώσεων.

Σε άλλες περιπτώσεις κυρίως επαγγελματικής χρήσης προτείνεται  η χρήση κάρτας RFID για την ενεργοποίηση του φορτιστή μόνο από εξουσιοδοτημένα άτομα (σε πολυκατοικίες, εταιρείες, εμπορικά κέντρα κα.) ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα εναλλακτικές όπως για παράδειγμα η ταχυφόρτιση.

Τι πρέπει να προσέξω; Η εγκατάστασή μου «σηκώνει» φορτιστή;

Προτεραιότητα στην επιλογή ενός ηλεκτρικού φορτιστή είναι η προστασία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η ασφάλεια του δικτύου. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οικιακές εγκαταστάσεις «σηκώνουν» χωρίς προβλήματα τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού φορτιστή.

Τι προσέχω στις εταιρικές εγκαταστάσεις;

Σε εταιρικές εγκαταστάσεις, συνήθως προχωράμε σε μελέτη και επαύξηση της ισχύος της εγκατάστασης. Επίσης, προτείνουμε συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης των φορτιστών για την έγκαιρη αντιμετώπιση σφαλμάτων ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και  εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης την επόμενη ημέρα.

H ΚΑΥΚΑΣ συνεργάζεται με όλους τους επώνυμους κατασκευαστές φορτιστών, όπως είναι η ΑΒΒ, η Hager, η Legrand, η Siemens, η Schneider και η ABL.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της ΚΑΥΚΑΣ και τους ειδικευμένους μηχανικούς μας στο 2163003333 ή αποστέλλοντας mail στο customercare@kafkas.gr

ΚΑΥΚΑΣ

https://www.kafkas.gr/ilektrokinisi-/

2163003333

customercare@kafkas.gr

https://www.kafkas.gr/about-us/katastimata/

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video