ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Εκλεπτυσμένο σε design, με καινοτόμες τεχνολογίες, πρωτοποριακό ηλεκτρικό υπόβαθρο και 7 χρόνια δωρεάν service -ισχύει για κάθε καινούργια παραγγελία ηλεκτρικού Audi- το νέο Audi Q4 e-tron ήρθε να αποτελέσει την κορυφαία πρόταση της αγοράς για ένα compact ηλεκτρικό premium SUV. Αποκτήστε το με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”¨με όφελος από 8.000 €.

Εντυπωσιακές αναλογίες

Η Audi κάνει το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική γλώσσα των ηλεκτρικών της μοντέλων, γεγονός που αποτυπώνεται στο νέο Q4 e-tron με τον καλύτερο τρόπο. Οι κοντοί πρόβολοι, οι μεγάλοι τροχοί και οι δυναμικές, καθαρές γραμμές αναδεικνύουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο σύγχρονος σχεδιασμούς του Q4 e-tron των 4,59 μέτρων προσφέρει -παράλληλα- μια αεροδυναμική σιλουέτα, επιτυγχάνοντας τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28. Τα στενά φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED Matrix (προαιρετικά) αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το αισθητικό σύνολο.

Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ευρύχωρο και premium εσωτερικό

Όλοι οι επιβάτες επωφελούνται από το πλεονέκτημα της ΜΕΒ, της αρθρωτής πλατφόρμας του Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Όσον αφορά τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 25 λίτρα και στις υποδοχές στο πάνω τμήμα των θυρών, αποθηκεύονται άνετα φιάλες ενός λίτρου,ενώ ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 520 λίτρα.

Ισχύς έως και 299 PS

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με έξοδο 125 kW (170 PS) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Μπαταρίες… για όλους

Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

Ο ψηφιακός κόσμος

Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Εντυπωσιάζει και το προαιρετικό head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα και το ηχοσύστημα της Sonos που συνδυάζει το lifestyle, την τεχνολογία και το design.

Στόχος η εξασφάλιση της απόλυτης ποιότητας και άνεσης για τους επιβάτες και η δημιουργία ενός premium περιβάλλοντος απόλαυσης και αισθητικής ευχαρίστησης.

Σπορ αίσθηση

H Audi προσφέρει σπορ ανάρτηση σε όλες τις εκδόσεις του Q4 e-tron, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην έκδοση S line), παρέχοντας έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα οδήγησης. Επιπλέον, το σύστημα Audi drive select προσφέρει διαφορετικά προφίλ οδήγησης και η ανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης παρέχει ακόμα πιο άνετη και ευέλικτη εμπειρία οδήγησης. 

Γενναιόδωρη αυτονομία

Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

Audi Q4 50 e-tron quattro

Ισχύς (PS)

299

Ροπή (Nm)

460

Αυτονομία (km)

488

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

6,2

Μπαταρία (kWh)

77

Τελική ταχύτητα (km/h)

180

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video