ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volvo XC40 Plug-in Hybrid

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid

Το μικρότερο μοντέλο της σειράς Recharge Plug-in της Volvo διατηρεί όλη την τεχνολογική αίγλη της εταιρίας, σε ένα πιο compact και δυναμικό αμάξωμα και με την plug-in υβριδική διάταξη να προσφέρει υψηλές επιδόσεις με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα

Εμφάνιση που μαγνητίζει

Η εμφάνιση του XC40 έχει σημειώσει μια τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Το βραβείο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2018 ήταν μόνο η αρχή μίας πολύ επιτυχημένης πορείας, καθώς το XC40 είναι πλέον το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας, συνδυάζοντας τις κλασικές αξίες που περιμένει κανείς από ένα Volvo σε ένα πιο μικρό και πολύ πιο δυναμικό αμάξωμα.

Το XC40 Recharge Plug-in Hybrid σας βάζει στον "ηλεκτρικό" κόσμο της Volvo

T4 ή Τ5;

Διατίθεται ως T4 με συνδυαστική ισχύ 211 ίππων και ως Τ5 με 262 ίππους αντίστοιχα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο ιδιαίτερα εξελιγμένος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,5 λίτρων της Volvo, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 129 και στη δεύτερη 180 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων ενώ η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Μπαταρία και φόρτιση

Το Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid εφοδιάζεται με μπαταρία 10,7 kWh επιτρέποντας στο υβριδικό μοντέλο να κινείται με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα για 46 χιλιόμετρα. Η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε οικιακή πρίζα ή σε wallbox σε λιγότερο από 5 ή 3 ώρες αντίστοιχα.

Προφίλ οδήγησης

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του XC40 RechargePlug-in διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, το Pure για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το Hybrid που είναι και το στάνταρ πρόγραμμα με την συνεργασία των δύο κινητήρων, το Power για την μέγιστη απόδοση του συστήματος σε γρήγορη οδήγηση και το Individual για συνδυασμό όλων των παραπάνω. Η μπαταρία μπορεί να παραμείνει σταθερή σε ένα στάδιο φόρτισης μέσω του προγράμματος Hold, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισής της εν κινήσει μέσω του προγράμματος Charge.

Κορυφαία ασφάλεια

Το XC40 Recharge Plug-in εξοπλίζεται με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού με το τελευταίας γενιάς City Safety το οποίο ανιχνεύει πεζούς, ποδηλάτες ή ζώα και φρενάρει σε περίπτωση που αναγνωρίσει κίνδυνο, το Pilot Assist με ενεργό cruise control για να διατηρεί πάντα το αυτοκίνητο στην λωρίδα του, και το Cross Trafic Alert για ασφαλές ξεπαρκάρισμα με την όπισθεν.

Βιώσιμα υλικά

Η χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμων υλικών είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους το XC40 Recharge βοηθά στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Για παράδειγμα, η εσωτερική μοκέτα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Με μίνιμαλ κομψότητα που συναρπάζει και έναν premium χαρακτήρα ποιότητας και εξοπλισμού

Άνεση για όλους

Το compact SUV μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβαίνοντες στην καμπίνα του, ενώ ο χώρος αποσκευών με τα καθίσματα στη θέση τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευρύχωρος και πρακτικός, χάρη και στο αναδιπλούμενο πάτωμα, με τα 460 λίτρα της χωρητικότητας του να φτάσουν έως και τα 1.336 λίτρα με την αναδίπλωση τους.

Πόλος έλξης για τους εταιρικούς πελάτες

Καθημερινή μετακίνηση με απόλυτη οικονομία και μηδενική κατανάλωση καυσίμου, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους (41-45 g/km, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο πρότυπο WLTP). To τελευταίο καθιστά το μοντέλο ιδιαίτερα ελκυστικό στους εταιρικούς χρήστες, καθώς τους απαλλάσσει από φόρο. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μέση κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP, που δεν ξεπερνά τα 2 με 2,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Volvo XC40 Recharge Plug-in T5

Ισχύς (PS)

262

Ροπή (Nm)

445

Επιτάχυνση (sec)

7,3

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2,5

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

45

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

46

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video