ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot 3008 HYbrid

Peugeot 3008 Hybrid

Το νέο Peugeot 3008 Hybrid εφοδιάζεται με κορυφαία τεχνολογία την οποία συνδυάζει με μία σχεδιαστική φινέτσα και μεγάλη ισχύ, προσφέροντας πολυτελή χαρακτηριστικά κίνησης και μία ανεπανάληπτη αίσθηση οδήγησης που χαρακτηρίζει πάντα τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας.

Εμφάνιση και χαρακτήρα με... βραβεία

Το πολύ προχωρημένο σχεδιαστικά και κορυφαίο σε ποιότητα και οδηγικό χαρακτήρα SUV της γαλλικής εταιρίας, άλλαξε την ροή των πραγμάτων για ολόκληρη την κατηγορία. Τα βραβεία για το Peugeot 3008 ήρθαν το ένα μετά το άλλο ξεπερνώντας πλέον και τον αριθμό των εβδομήντα, οι πωλήσεις κοντεύουν να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Η Peugeot στη νέα μοντέρνα εποχή

Με δύο υβριδικές επιλογές

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή, μια κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη από την πλευρά της Peugeot. Η πρώτη είναι η “απλή” Hybrid όπου ο βενζινοκινητήρας PureTech των 1,6 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα81kW στον εμπρός άξονα με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει στους 225 ίππους. Η δεύτερη ονομάζεται Hybrid4 και πέρα από τον βενζινοκινητήρα που εδώ αποδίδει 200 ίππους, εφοδιάζεται και με δύο ηλεκτροκινητήρες των 81 kW, έναν σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 300 ίππους

Μπαταρία με ηλεκτρική αυτονομία

Η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου είναι χωρητικότητας 13,2 kWh και είναι τοποθετημένη με ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή μείωση των χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία που εξασφαλίζει στην δικίνητη έκδοση είναι 56 χιλιόμετρα και στην τετρακίνητη Ηybid4 59, πάντα με βάση το πρότυπο WLTP.

Προγράμματα οδήγησης

Υπάρχει το πρόγραμμα “Electric” για κίνηση μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα και μηδενικές εκπομπές ρύπων, το πρόγραμμα “Hybrid” για την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο διαφορετικών κινητήρων, το “Sport” για την μέγιστη απόδοση όλων των κινητήρων με στόχο τις επιδόσεις και την σπορ οδήγηση και τέλος το πρόγραμμα “4WD” το οποίο υπάρχει μόνο στην έκδοση Hybrid4 και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του πίσω ηλεκτροκινητήρα όταν το αυτοκίνητο χρειαστεί να κινηθεί και εκτός ασφάλτου.

E-Save

Εκτός από τα παραπάνω προφίλ, υπάρχει και το πρόγραμμα e-Save μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ποσοστό ενέργειας της μπαταρίας που θέλει να διατηρήσει (για 10 ή 20 χιλιόμετρα ή ακόμα και το σύνολό της). Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε περιοχές με περιορισμό κυκλοφορίας συμβατικών οχημάτων οπότε επιλέγεται η αμιγής ηλεκτροκίνηση.

Σπορ επιδόσεις

Η ιπποδύναμη των 300 ίππων προσφέρει ένα ιδιαίτερα γρήγορο SUV με καθηλωτικές επιδόσεις, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, τιμή που αντιστοιχεί σε ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο. Χάρη στην ύπαρξη των δύο ηλεκτροκινητήρων, η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους 4 τροχούς.

Προγραμματίστε από απόσταση τη φόρτιση του ηλεκτρικού σας Peugeot και ενεργοποιήστε τον κλιματισμό στην επιθυμητή θερμοκρασία με την εφαρμογή MyPeugeot

Φόρτιση και εγγύηση

H φόρτισή της διαρκεί 2 ώρες με wallbox 7,4 kW/32A και φορτιστή OBC 7,4kW (προαιρετικός εξοπλισμός), ή 4 ώρες με πρίζα τύπου Green’up 3,7 kW/16A και φορτιστή OBC 3,7kW, ή 8 ώρες με πρίζα τύπου Schuko 1,8 kW/8Α και φορτιστή OBC 3,7kW. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η συγκεκριμένη μπαταρία προσφέρεται από την Peugeot με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης.

i-Cockpit® σε πρώτο πλάνο

Το ψηφιακό περιβάλλον που δημιουργεί το πρωτοποριακό i-Cockpit® συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Στις plug-in υβριδικές εκδόσεις που σε συνδυασμό με την εξαιρετική οθόνη του συστήματος πολυμέσων, προσφέρεται στον οδηγό περισσότερες πληροφορίες που άπτονται της ηλεκτρικής λειτουργίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Peugeot 3008 HYbrid4

Ισχύς (PS)

300

Ροπή (Nm)

520

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

5,9

Τελική ταχύτητα (km/h)

240

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

29

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,3

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video