ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Nissan Qashqai Hybrid

Nissan Qashqai

Το νέο Nissan Qashqai έρχεται πιο κομψό, με αναβαθμισμένο αμάξωμα και με νέο αποδοτικό υβριδικό σύνολο σε συνδυασμό με απαράμιλλη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία.

Εντυπωσιακός, κομψός σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai προέρχεται από το European Design Studio της Nissan, διατηρώντας αναμφισβήτητα και στην τρίτη του γενιά την αυθεντική ταυτότητα του Qashqai με ακόμα πιο μυώδες αμάξωμα και δυναμική σιλουέτα.

Το Nissan Qashqai έχει ταράξει τα νερά της ευρωπαϊκής αγοράς

Μεγάλωσε και... ωρίμασε

Το μήκος και το μεταξόνιο του αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 25 mm και 20 mm αντίστοιχα, ενώ το πλάτος μεγάλωσε κατά 32 mm σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά. Η διευρυμένη μάσκα Nissan V-Motion ενισχύει το επιβλητικό ύφος του SUV και προσφέρεται με λεπτούς, προηγμένους προβολείς full LED και φώτα ημέρας που έχουν την χαρακτηριστική “υπογραφή” σε σχήμα μπούμερανγκ. Παράλληλα, πατάει -για πρώτη φορά- επάνω σε εντυπωσιακές 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Ελκυστική και πολυτελή καμπίνα

Το νέο Nissan Qashqai φέρει καινούργια υλικά καθισμάτων και νέα σχεδίαση από δέρμα Nappa απαιτεί 25 ημέρες για την παραγωγή και περισσότερο από 60 λεπτά για να “κεντηθεί” η νέα τρισδιάστατη σχεδίαση καπιτονέ σε σχήμα διαμαντιού. Το ταμπλό έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και ποιοτικά, ενώ προστέθηκε ένα άγγιγμα πολυτέλειας, μια λειτουργία μασάζ για τα εμπρός καθίσματα με τρία προγράμματα θα είναι διαθέσιμη στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις, με ρυθμίσεις που προσαρμόζονται εύκολα μέσω του συστήματος NissanConnect.

Συνδεσιμότητα και ψηφιακός πίνακας οργάνων

Το νέο Nissan Qashqai φέρει νέα 9 ιντσών οθόνη αφής του NissanConnect, που είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία ενεργοποιούνται πλέον και ασύρματα με το smartphone. Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει μια νέα, υψηλής ευκρίνειας οθόνη 12,3 ιντσών πολλαπλών πληροφοριών, που προσφέρει μια επιλογή διαμορφώσιμων διατάξεων για την προβολή πληροφοριών πλοήγησης, ψυχαγωγίας, κυκλοφορίας ή οχήματος, όλες ελεγχόμενες από έναν νέο διακόπτη απλής επιλογής στο τιμόνι. Μια παραδοσιακή υφή γυαλιού “Kiriko” έχει ενσωματωθεί στο ψηφιακό φόντο της οθόνης, ως ένα “νεύμα” στο ιαπωνικό DNA της Nissan.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Στο νέο Nissan Qashqai έχει προστεθεί η ήπια υβριδική τεχνολογία, παρέχοντας υψηλότερη αποδοτικότητα με χαμηλότερες καταναλώσεις και ρύπους. Διατίθεται είτε με 140 PS είτε με 158 PS, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει ανάμεσα από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο Xtronic CVT (αποκλειστικά στην έκδοση με τους 158 ίππους). Η ροπή του ισχυρού κινητήρα αγγίζει τα 270 Nm. Το νέο Qashqai είναι δικίνητο τόσο στην έκδοση με τα 140 PS όσο και με τα 158 PS, ωστόσο η τετρακίνητη έκδοση προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο με την ισχυρότερη επιλογή.

Εξελιγμένη τετρακίνηση

Το νέο σύστημα ελέγχου 4WD, όπως και η λειτουργία επιλογής οδήγησης είναι πιο διαισθητικό και έξυπνο, με δυνατότητα προσαρμογής στις εξωτερικές συνθήκες με πέντε λειτουργίες οδήγησης: Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. Σε περίπτωση ολίσθησης ενός τροχού, ο χρόνος που ενεργεί το σύστημα 4WD έχει μειωθεί κατά 5 φορές, έως 0,2 δευτερόλεπτα.

Tο νέο Qashqai θα ανεβάσει και πάλι πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των crossovers.

Νέα πλατφόρμα CMF-C

Η νέα πλατφόρμα CMF-C διαθέτει στρεπτική ακαμψία που συναντάται σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας, επιτρέποντας στην ανάρτηση να λειτουργεί με υψηλή ακρίβεια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα θετική και πλούσια πληροφόρηση στο σύστημα διεύθυνσης, με μια αίσθηση στιβαρότητας και ασφάλειας ακόμα και όταν ο οδηγός κατευθύνεται σε δύσκολους δρόμους.

e-POWER: Ένα καινοτόμο σύστημα

Το SUV συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 158 ίππων με τον ηλεκτροκινητήρα 140 kW, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί η ιαπωνική εταιρεία στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Στην περίπτωση του νέου Qashqai, εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1.5 με τελική ισχύ 190 ίππων και 330 Nm ροπής, ενώ είναι 2WD. Αυτό που κάνει μοναδικό το e-POWER είναι ότι ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί πάντα να λειτουργεί εντός του βέλτιστου εύρους στροφών, προσφέροντας ανώτερες επιδόσεις ως προς την κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2, σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Nissan Qashqai 1.3 158 PS X-Tronic 4WD

Ισχύς (PS)

158

Ροπή (Nm)

270

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

6,7

Εκπομπές CO2 (gr/km)

153

Χώρος αποσκευών (lt.)

503

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt.)

55

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video