ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mercedes-Benz GLA Plug-in Hybrid

Mercedes-Benz GLA 250 e

Η Mercedes-Benz GLA, το premium SUV που συνδυάζει κύρος, επιδόσεις, ασφάλεια, πολυτέλεια και τεχνολογία, κυκλοφορεί “αθόρυβα” χάρη στο υβριδικό σύστημα EQ Power!

GLA με τεχνολογία Plug-in Hybrid

Η GLA 250 e συνδυάζει τη δυναμική και την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα με την αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ένα σύστημα με ισχύ έως 160 kW (218 PS) και μέγιστη ροπή στρέψης 450 Nm.

Πιο ισχυρή, περισσότερο αποδοτική

Κινείται... ηλεκτρικά

Ο ηλεκτροκινητήρας φροντίζει για πρόσθετη ισχύ κατά την επιτάχυνση ή κινεί το αυτοκίνητο στην πόλη πλήρως αυτόνομα έως 63 χιλιόμετρα, ώστε να μπορείτε να διανύετε ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών σας άνετα και τοπικά χωρίς εκπομπές.

Στην πρίζα

Το 90% των καθημερινών μετακινήσεων, ιδιαίτερα στην πόλη μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να ενεργοποιηθεί ο βενζινοκινητήρας, με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός φορτίζει τακτικά το αυτοκίνητό του.

Ροπή που εντυπωσιάζει

Το σημαντικό χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να αποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.

Γρήγορη και εύκολη φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά, είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Χώροι δίχως εκπτώσεις

H GLA 250 e έχει υιοθετήσει μία σειρά από λύσεις προκειμένου η μπαταρία να μην περιορίσει σημαντικά τους χώρους. Για παράδειγμα, η εξάτμιση έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του αυτοκινήτου, κάτω από το δάπεδο, ενώ το τελικό καζανάκι βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης. Αντίστοιχα, το ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετείται στο χώρο που στις συμβατικές τετρακίνητες εκδόσεις βρίσκεται κανονικά ο άξονας μετάδοσης, με αποτέλεσμα η μπαταρία να καταλαμβάνει τον χώρο κάτω από το αμάξωμα.

Στην ανανεωμένη σχεδιαστικά εκδοχή της, η GLA συνδυάζει ακόμη πιο αρμονικά τον δυναμισμό και την κομψότητα. Με ξεχωριστά χαρακτηριστικά την εντυπωσιακή μάσκα στα πλαίσια του οικογενειακού look της Mercedes, προφυλακτήρα με έντονη δυναμική σχεδίαση, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και εκλεπτυσμένης σχεδίασης φωτιστικά σώματα, που δημιουργούν κομψή αντίθεση με το μυώδες καπό και τους φουσκωμένους θόλους των τροχών.

Ένας κόσμος πολυτέλειας και ευεξίας

Ο εσωτερικός χώρος της GLA συνδυάζει ευρυχωρία, κορυφαία τεχνολογία και σπορ σχεδίαση. Το design θέτει νέα πρότυπα, με ρευστές και μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές. Το ανεξάρτητο κόκπιτ με ευρεία οθόνη και οι φωτιζόμενοι αεραγωγοί αερισμού σπορ σχεδίασης αποτελούν ιδιαίτερες πινελιές.

Πλήρες οπλοστάσιο ασφάλειας

Η GLA εξοπλίζεται με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία προσφέρουν συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό. Οι πιο πρόσφατες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Mercedes-Benz GLA 250 e

Ισχύς (PS)

218

Ροπή (Nm)

450

Τελική ταχύτητα (km/h)

220

Επιτάχυνση 0-100 km/h (sec)

7.1

Κατανάλωση (lt/100km)

1.7-1.3

Εκπομπές CO2 (gr/km)

38-30

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video