ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar E-PACE PHEV

Jaguar E-PACE Plug-in Hybrid

Η plug-in υβριδική έκδοση του πολυτελούς compact SUV συνδυάζει την ελκυστική εμφάνιση, τις συναρπαστικές επιδόσεις, την πολυτέλεια και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Σιλουέτα που... ηλεκτρίζει

Το compact SUV της βρετανικής πολυτελούς εταιρείας ξεχωρίζει για την ελκυστική του σιλουέτα. Το μοντέλο διακρίνεται από τους ολοκαίνουριους προβολείς LED, με φώτα ημέρας που αφήνουν διαφορετικό αποτύπωμα (Double J) και προσφέρονται προαιρετικά με τεχνολογία Pixel LED. Στη μάσκα δεσπόζει η χαρακτηριστική γρίλια, πλαισιωμένη από εντυπωσιακούς αεραγωγούς με χρωμιωμένες λεπτομέρειες που τονίζουν το στυλ της Jaguar.

Σχεδιασμένη για αποδοτική λειτουργία

Premium εσωτερικό και υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας

Στο εσωτερικό του μοντέλου συναντάμε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής που αποπνέει λειτουργικότητα, στυλ και μια premium αύρα. Τα δερμάτινα καθίσματα Windsor φέρουν χαρακτηριστική ραφή, ενώ κάθε υλικό έχει επιλεχθεί προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες μια γαλήνια και μοναδική εμπειρία. Πλέον διαθέτει ολοκαίνουριο επιλογέα για το προφίλ οδήγησης τύπου cricket ball, μια καμπυλωτή οθόνη αφής των 11,4 ιντσών (με τη νεότερη λειτουργία Pivi Pro), ηλιοροφή και δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων.

Ισχυρό σύνολο με οικολογικό... χαρακτήρα

Η νέα Jaguar E-PACE Plug-in Hybrid (P300e) τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων (200 PS) ο οποίος κινεί τους μπροστινούς τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα (110 PS) ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15 kWh. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ η συνδυαστική απόδοση του μοντέλου αντιστοιχεί σε 309 PS και 540 Nm ροπής. Η plug-in υβριδική Jaguar E-Pace επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 216 χλμ./ώρα.

Ηλεκτρική αυτονομία και υβριδικά οφέλη

Εφόσον επιλεχθεί το πρόγραμμα οδήγησης “EV” η μπαταρία επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια για 68 χλμ., ιδανική απόσταση για καθημερινές διαδρομές στην πόλη. Στο πρόγραμμα οδήγησης Hybrid, η μεικτή κατανάλωση καυσίμου είναι 2,0 λ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 44 γρ./χλμ.

Ταχύτατη φόρτιση

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15 kWh, γίνεται είτε μέσω της χρήσης οικιακού φορτιστή είτε σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Ειδικότερα μέσω της χρήσης ταχυφορτιστή 32kW η φόρτιση της μπαταρίας από το 0-80% απαιτεί μόλις 30 λεπτά.

Ο τέλειος συνδυασμός σπορ χαρακτηριστικών με την πρακτικότητα ενός compact SUV

"Έξυπνο" σύστημα All Wheel Drive (AWD)

Το μοντέλο ενσωματώνει το σύστημα All Wheel Drive (AWD) που ελέγχει έξυπνα την κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Βελτιστοποιώντας την ελκτική πρόσφυση, το All Wheel Drive βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά και προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς θυσίες στην απόλαυση του ταξιδιού.

Πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού

Σε επίπεδο πακέτων εξοπλισμού, η plug-in υβριδική Jaguar E-Pace προσφέρεται στην αθλητική έκδοση “R-Dynamic”, με τρεις διαθέσιμες επιμέρους επιλογές, S, SE και HSE. Ήδη από την έκδοση “S”, συναντώνται ζάντες 18 ιντσών Satin Black με 5 ακτίνες (Diamond Turned), θερμαινόμενοι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα 12 κατευθύνσεων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Jaguar E-PACE Plug-in Hybrid

Ισχύς (PS)

309

Ροπή (Nm)

540

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

6,5

Τελική ταχύτητα (km/h)

216

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

44

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video