ΑΦΙΕΡΩΜΑ

DS 7 Crossback E-TENSE

DS 7 Crossback E-TENSE

Η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στη Formula E από το 2015 επεκτείνεται στην πλέον ολοκληρωμένη plug-in υβριδική γκάμα της DS Automobiles, με τη γαλλική φίρμα να προσφέρει σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις το premium DS 7 Crossback. Το υψηλό επίπεδο φινέτσας και η avant-garde αισθητική του, το πολυτελές SUV βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας.

Premium και μοντέρνο στυλ

Διατηρώντας αναλλοίωτο το DNA και την ταυτότητα του DS 7 Crossback, το E-TENSE plug-in hybrid διακρίνεται χάρη στα πολυάριθμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν εξαιρετικά μοντέρνο και του χαρίζουν υψηλές επιδόσεις.

Hybrid By DS

Εσωτερικό υψηλής... ραπτικής

Το εσωτερικό του DS 7 Crossback διακρίνεται χάρη στα μοναδικά του αισθητικά χαρακτηριστικά όπως είναι το φινίρισμα τεχνοτροπίας ωρολογοποιίας ‘Clous de Paris’ Guilloche, το ρολόι B.R.M R180 και οι εμφανείς ραφές σε απόχρωση πέρλα. Επειδή, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, έχει ραφτεί στο χέρι, γι’αυτό και η απαράμιλλη ποιότητα που χαρίζει η καμπίνα είναι μοναδική. Στο υβριδικό μοντέλο E-TENSE, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό γίνεται εμφανές από το λογότυπο ‘E’ στο μοχλό των ταχυτήτων, που παραπέμπει άμεσα στο ηλεκτρικό πρωτότυπο.

E-TENSE 225

Η εν λόγω έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 110kW, έναν κινητήρα εσωτερικής καύσεως 180 ίππων και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW. Η συνδυαστική ισχύς των 225 ίππων, καταλήγει μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων (ΕΑΤ8) στους εμπρός τροχούς.

E-TENSE 4x4 300

Εκτός από την έκδοση 225, η DS διαθέτει και την έκδοση E-TENSE 4×4 300. Η ονομαστική απόδοση του κινητήρα βενζίνης είναι 200 ίπποι και των ηλεκτροκινητήρων 109 ίπποι, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τα 300 άλογα. Παράλληλα, η παρουσία των 2 ηλεκτροκινητήρων δημιουργεί μια οικολογική τετρακίνηση.

Φόρτιση και αυτονομία

Το DS 7 Crossback E-Tense διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 13.2 kWh, η οποία φορτίζει σε 8 ώρες από απλή οικιακή πρίζα ή σε 1 ώρα και 45 λεπτά με φορτιστή Wallbox 7.4 kWh. Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 55 και έως 58 χιλιόμετρα για τα E-TENSE 4×4 300 και E-TENSE 225 αντίστοιχα.

Ενεργή ανάρτηση, για όλες τις συνθήκες

Το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION αναλύει το δρόμο και προσαρμόζει αυτόματα τη συμπεριφορά της ανάρτησης, βελτιώνοντας το επίπεδο άνεσης στην κίνηση και εξασφαλίζοντας μία μοναδική και χαλαρή εμπειρία οδήγησης. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιεί μία κάμερα που βρίσκεται πίσω από το παρμπρίζ και επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Σε συνεργασία με 4 αισθητήρες ύψους και 3 επιταχυνσιόμετρα ρυθμίζει τις αντιδράσεις του DS 7 Crossback E-TENSE λαμβάνοντας υπόψη και παραμέτρους όπως είναι η ταχύτητα, η γωνία στροφής του τιμονιού και το φρενάρισμα.

Τεχνολογικά προηγμένο με υβριδικούς κινητήρες, οι οποίοι χαρίζουν δυναμικό χαρακτήρα

Στοχεύοντας στην αυτόνομη οδήγηση

Tο σύστημα DS CONNECTED PILOT είναι ένα βήμα πιο κοντά προς την αυτόνομη οδήγηση, που σας επιτρέπει όμως, οποιαδήποτε στιγμή, να ανακτήσετε τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Τα καινοτόμο αυτό σύστημα ρυθμίζει την απόσταση και την ταχύτητά σας, σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα. Διατηρεί επίσης με απόλυτη ακρίβεια και την πορεία του DS 7 Crossback στην λωρίδα κυκλοφορίας ελέγχοντας το σύστημα διεύθυνσης. Λειτουργεί σε ταχύτητες από 0 έως 180km/h, και έχει τη δυνατότητα πλήρους ακινητοποίησης και επανεκκίνησης του αυτοκινήτου. Συμβάλλει στο να γίνει η οδήγηση ακόμα πιο ασφαλής και λιγότερο αγχώδης. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας έχει σχεδιαστεί να αποδίδει καλύτερα σε δρόμους με σαφή χάραξη των διαγραμμίσεων και στις δύο πλευρές (αυτοκινητόδρομοι και επαρχιακές οδοί διπλής κατευθύνσεως).

Τεχνολογική υπεροχή

Εμπειρία αισθήσεων αποτελούν και οι δύο οθόνες των 12 ιντσών. Ο χάρτης στην μεγάλη οθόνη αφής του DS 7 Crossback E-TENSE σας ενημερώνει συνεχώς για την υπολειπόμενη απόσταση που μπορείτε να διανύσετε με ηλεκτροκίνηση και εμφανίζει επιπρόσθετα και τους σταθμούς φόρτισης. Premium αυρα προσφέρει και το μοτίβο ρόμβων που επικρατεί στο εσωτερικό, δίνοντας μια έναν πιο εκλεπτισμένο χαρακτήρα στο plug-in υβριδικό SUV.

Τεχνικά χαρακτηριστικά DS 7 Crossback E-TENSE 225/4x4 300

Ισχύς (PS)

225/300

Ροπή (Nm)

360/520

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

9,2/5,9

Τελική ταχύτητα (km/h)

225/240

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

31/31

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4/1,3

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video