Credit newsauto.gr

Το νέο 208 εκφράζει στο απόλυτο τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των Γάλλων με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Άμεσα αναγνωρίσιμο ως Peugeot νέα γενιάς το 208 υιοθετεί το νέο οικογενειακό πρόσωπο της γαλλικής εταιρίας προσθέτοντας ακόμη περισσότερη φρεσκάδα και δυναμισμό στις γραμμές του.

Δυναμικά και εντός
Στην αιχμή της σχεδίασης κινείται και το εσωτερικό του 208-e συνδυάζοντας premium υλικά κατασκευής, εξαιρετικά προσεγμένο φινίρισμα και κομψές γραμμές, αλλά και την τελευταία έκφραση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας "Peugeot i-Cockpit" των Γάλλων. Στο κέντρο του άκρως εντυπωσιακού ταμπλό δεσπόζει μια μια οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας έως και 10 ιντσών με τον οδηγό να έχει μπροστά του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα πληροφοριών με εντυπωσιακά 3D γραφικά.
Άνεση και χώροι αλά Peugeot
Το μικρό ηλεκτρικό Λιοντάρι της Peugeot μόνο μικρό δεν είναι όταν έρχεται στην αξιοποίηση των εσωτερικών του χώρων. Με μήκος τα απόλυτα πρακτικά 4.055 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.540 χλστ. η νέα πλατφόρμα CMP των Γάλλων προσφέρει στο 208 άνετους χώρους για τέσσερις επιβαίνοντες και χώρο αποσκευών που ανέρχεται στα 311 λίτρα.
Εντυπωσιακές επιδόσεις χωρίς ρύπους
Με το βλέμμα στο μέλλον το e-208 προσφέρει περιβαλλοντικά φιλική αστική μετακίνηση χωρίς όμως να ξεχνά την fun πλευρά της οδήγησης. Γι αυτό φροντίζει ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας των 136 ίππων και 300 Nm ροπής. Προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα, τελική 150 χλμ./ώρα και δυνατές ρεπρίζ σε κάθε πάτημα του πεντάλ, για ασφαλείς προσπεράσεις μέσα και έξω από την πόλη.
340 χλμ. αυτονομία και έλεγχος ανά πάσα στιγμή
Οι προηγμένες μπαταρίες του 208-e προσφέρουν αυτονομία 340 χλμ. με μία μόνο φόρτιση και σας αφήνουν να ξεγνοιάζεστε στην καθημερινότητά σας. Παράλληλα μέσω του κινητού σας έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο 208-e. Μπορείτε να ελέγξετε τη στάθμη της μπαταρίας, να προγραμματίσετε την φόρτιση της αλλά και να ζεστάνετε ή να κρυώσετε την καμπίνα βάζοντας σε λειτουργία τον κλιματισμό!
Συνδεσιμότητα υψηλών απαιτήσεων
Τα smartphones αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και οι Γάλλοι το γνωρίζουν αυτό καλά. Το e-208 προσφέρει τη νέα λειτουργία Mirror Screen που είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto. Ένα σημείο επαγωγικής φόρτισης υπάρχει στην κεντρική κονσόλα και διαθέτει έως και τέσσερις θύρες USB μεταξύ των οποίων και τον τύπο C των τελευταίας γενιάς κινητών.
Ασφάλεια κάθε στιγμή
Με το σύστημα Drive Assist, το νέο 208 δείχνει το δρόμο προς την ημι-αυτόνομη οδήγηση χάρη στα τελευταίας γενιάς, κορυφαία για την κατηγορία, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης όπως είναι μεταξύ άλλων το ενεργό Cruise Control, η πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας.
Συμπεριφορά με την υπογραφή της Peugeot
Ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου όπως ποτέ άλλοτε αλλά αυτό δεν περιορίζει την διασκέδαση στο τιμόνι του ηλεκτρικού 208. Οι δυναμικές επιδόσεις ενισχύονται από εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. η συμπεριφορά φέρει παράλληλα την χαρακτηριστική υπογραφή της Peugeot με τα υψηλότατα υψηλότατα περιθώρια πρόσφυσης και fun-to-drive χαρακτήρα που θα εκτιμήσουν όλοι.
Παρουσίαση Βίντεο