ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi: Οικογένεια plug-in hybrid & Electric

Audi: Plug-in hybrid & Electric

Η Audi διαθέτει μία πληρέστατη γκάμα plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την κορυφαία οδηγική εμπειρία, την άνεση φόρτισης και τη μεγάλη καθημερινή χρηστικότητα.

Τα συστατικά της τεχνολογίας

H Audi προσφέρει τρεις κινητήρες εσωτερικής καύσης TFSI (από 1.4 lt. έως και 3.0 lt.) για τα PHEV μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν εξαιρετική επιτάχυνση και καθαρά ηλεκτρική οδήγηση. Τα ηλεκτρικά Audi εφοδιάζονται με ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με απόδοση που ξεκινούν από 408 PS.

Κορυφαία οδηγική εμπειρία, άνεση φόρτισης και μεγάλη καθημερινή χρηστικότητα

A3 Sportback TFSI e

Με το A3 Sportback 40 TFSI e, η Audi βρίσκεται στην compact κατηγορία με μια plug-in hybrid επιλογή. Το Audi A3 PHEV εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 TFSI και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 204 ίππους. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, το plug-in υβριδικό A3 μπορεί να κυκλοφορήσει για 78 χιλιόμετρα… ηλεκτρικά.

Q3 & Q3 Sportback TFSI e

Τόσο το Q3 45 TFSI e όσο και το Q3 Sportback 45 TFSI e, αποτελούν τα πρώτα βήματα της Audi στον εξηλεκτρισμό των SUV μοντέλων της. Πατώντας πάνω στην τεχνολογία που φέρει το A3 40 TFSI e, το μεσαίο SUV μπορεί να ταξιδέψει έως και 61 χιλιόμετρα (NEDC).

Q5 TFSI e

Το κομψό SUV της Audi, το Q5 και το Q5 Sportback στην έκδοση 50 TFSI e quattro αποδίδει 279 ίππους και εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου 14,4 kWh, επιτρέποντας (εφόσον είναι το επίπεδό της στο 100%) στο plug-in hybrid Q5 να ταξιδέψει έως και 71 χιλιόμετρα (NEDC) αμιγώς ηλεκτρικά.

Q8 TFSI e

Το premium Audi Q8 TFSI e quattro φέρει σπορ χαρακτήρα και εξαιρετικές επιδόσεις. Παράλληλα, η υβριδική του “καρδιά” επιτρέπει στο SUV να κυκλοφορεί ηλεκτρικά για 59 χιλιόμετρα (NEDC), εφόσον έχει πλήρως φορτιστεί.

e-tron & e-tron Sportback

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi ακούει στο όνομα e-tron και προσφέρει 408 ίππους. Η αυτονομία μεγάλων αποστάσεων (περισσότερα από 400 χιλιόμετρα) οφείλεται κυρίως στο καινοτόμο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο είναι υπεύθυνο για έως και το 30% της αυτονομίας.

e-tron GT quattro

Σπορ χαρακτήρα με εκπληκτική πολυτέλεια σε μια αμιγώς ηλεκτρική “συσκευασία”. Το νέο e-tron GT quattro σημειώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 487 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο εξηλεκτρισμένων μοντέλων καλύπτουν όλο το φάσμα από την compact κατηγορία έως αυτή των μοντέλων μεγάλων διαστάσεων.

Μπαταρίες και αυτονομία

Για τα plug-in hybrid της Audi, η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στην περιοχή του πίσω άξονα και η ενεργειακή χωρητικότητά τους είναι μεταξύ 13 και 17,9 kWh. Αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, e-tron και e-tron GT, εξοπλίζονται με μπαταρία οφέλιμης χωρητικότητας 85 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία για την περίπτωση των υβριδικών μοντέλων αγγίζει τα 78 χιλιόμετρα (κατά NEDC), ενώ τα e-tron φτάνει έως και τα 487 χιλιόμετρα.

Επιλογές φόρτισης

Η φόρτιση είναι εφικτή στο σπίτι ή στην εργασία, ενώ η χωρητικότητα φόρτισης έως 7,4 kW ανάλογα με το PHEV μοντέλο χρειάζεται δυόμισι ώρες για πλήρη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε μια βιομηχανική πρίζα.

Από την άλλη, το e-tron GT quattro έχει τη δυνατότητα να φορτιστεί σε σταθμούς έως και 270 kW. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου 5 λεπτά για να προσφέρει 100 km. Συνεπώς, η φόρτιση της μπαταρίας με επίπεδο 5% έως και το 80% διαρκεί 22,5 λεπτά.

Audi A3 40 TFSI e

Ισχύς (PS)

204

Ροπή (Nm)

350

Επιτάχυνση (sec)

7,6

Εκπομπές CO2 (gr/km)

59

Χώρος αποσκευών (lt.)

280

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video