ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

Το πρώτο υβριδικό plug-in, το οποίο βασίζεται σε ηλεκτρικό όχημα, είναι αποτέλεσμα ερευνών και δοκιμών της Mitsubishi και αποτελεί την βάση για την παραγωγή και εξέλιξη της επόμενης γενιάς τετρακίνητων, plug-in hybrid SUV. Έχοντας περάσει ήδη το ορόσημο των 250.000 πωλήσεων, το Outlander PHEV, με εκπομπές CO2 μόλις 46g/km, είναι το μοναδικό τετρακίνητο SUV μεγάλης κατηγορίας της ελληνικής αγοράς που πληροί τις προϋποθέσεις μηδενικού φόρου για τους εταιρικούς χρήστες

Σχήμα που αποπνέει δυναμισμό

Tο νέο Outlander PHEV έχει αλλαγές στο εμπρός τμήμα με ανασχεδιασμένη μάσκα, προφυλακτήρας, πλαίσια προβολέων ομίχλης και μεγάλη σκάλα φώτων LED και τις ζάντες. Ανασχεδιασμένο είναι το πίσω τμήμα με χαρακτηριστικά την προέκταση του πίσω προφυλακτήρα ενώ στο εσωτερικό αλλαγές έχουν γίνει στα καθίσματα, και τους διακόπτες. Στις αλλαγές που δεν φαίνονται και είναι σημαντικές συναντάμε τον νέο, ισχυρότερο βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων (135 PS) που λειτουργεί (και) στον κύκλο του Atkinson για ταχύτερη φόρτιση, την αύξηση της απόδοσης των ηλεκτροκινητήρων, αλλά και το βελτιωμένο σύστημα infotainment των 8 ιντσών.

Απόδοση, Οικονομία, Αυτονομία

Αυτονομία πάνω από 600 km

Η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας σας προσφέρει 54 χιλιόμετρα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Προσθέστε τον κινητήρα των 2400 κ.εκ. και έχετε συνδυασμένη αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα.

S-AWC (Super All Wheel Control): Από το Evo στα SUV

Το Outlander χρησιμοποιεί την τεχνολογία S-AWC (Super All Wheel Control). Δημιουργημένο αρχικά για τους αγώνες, το σύστημα S-AWC κατανέμει αυτόματα τη ροπή και την πρόσφυση σε κάθε τροχό. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα τετρακίνησης που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και απόδοση τόσο σε οδόστρωμα όσο και σε χωματόδρομους. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα Normal, Snow, Lock ανάλογα με τις συνθήκες.

Μείνετε παντού συνδεδεμένοι

Το σύστημα ήχου Smartphone Link Display σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το Android Auto ή το Apple CarPlay. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές, και ακόμη να τις χειρίζεστε με φωνητικό έλεγχο. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε κλήσεις, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε επικεντρωμένοι στην οδήγηση.

Εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση

Προσπαθήσατε ποτέ να ανοίξετε την πόρτα του χώρου αποσκευών σας με τα χέρια γεμάτα εξοπλισμό ή ψώνια; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Mitsubishi, σας δίνει τρεις επιλογές για την πίσω πόρτα του Outlander PHEV: είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο κλειδιού, ένα κουμπί στο ταμπλό ή ένα κουμπί στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το νέο Mitsubishi Outlander PHEV ενσωματώνει την τεχνογνωσία μιας μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών οχημάτων και 4WD SUV

Πως λειτουργεί το υβριδικό Plug-in EV;

Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα plug-in (PHEV) έχει βενζινοκινητήρα και μια μπαταρία που μπορεί να επαναφορτιστεί, πλήρως σε 5-6 ώρες από μια οικιακή πρίζα ρεύματος. Έτσι δεν είναι μόνο βολικό στη φόρτιση, είναι πιο ευέλικτο επειδή έχετε δύο μορφές ενέργειας που συνεργάζονται αρμονικά.

Τρία Προγράμματα Οδήγησης (Drive modes)

Με τρία Drive Modes, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα από το PHEV Operating System, μπορείτε να έχετε μόνιμη ηλεκτρική τετρακίνηση: Τα προγράμματα είναι τα:«Pure EV Mode» (ηλεκτροκίνηση με αυτονομία 54 χλμ. ή ηλεκτροκίνηση μέχρι 135 χ.α.ω), « Series Hybrid Mode» (Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την ισχύ των Εμπρός & Πίσω Μοτέρ),« Parallel Hybrid Mode» (Ο κινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω του Multi-Mode εμπρός άξονα – Το Εμπρός Μοτέρ υποστηρίζει τον Κινητήρα και το Πίσω Μοτέρ εξακολουθεί να κινεί τους πίσω τροχούς). Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μόνος του μεταξύ των λειτουργιών EV, SAVE CHARGE, CHARGE και SPORT.

Mitsubishi Outlander PHEV

Ισχύς (PS)

224

Τελική Ταχύτητα (km/h)

170

Επιτάχυνση (sec)

10,5

Εκπομπές CO2 (gr/km)

46

Ροπή (Νm)

334

Χώρος αποσκευών (lt)

453

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video