ΑΦΙΕΡΩΜΑ

To νέο Honda Civic e:HEV είναι ξεχωριστό

Honda Civic e:HEV. Ξεχωριστό

Πίσω στο 1972 η Honda παρουσίασε στον κόσμο ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς στις μετακινήσεις. Το Civic ορίστηκε από τους Ιάπωνες ως «το αυτοκίνητο για τους ανθρώπους όλου του κόσμου» και με την έλευση της 11ης γενιάς με το νέο Civic e:HEV η Honda σφραγίζει την επιστροφή της στην κορυφή.

Αναζωογονητική προσέγγιση ενός ξεχωριστού οχήματος

Η νέα γενιά του Civic e:HEV εστιάζεται στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ιδιοκτητών μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την πρακτικότητα.

Αθόρυβο, σύγχρονο και αυτοφορτιζόμενο

Εξελιγμένο υβριδικό σύστημα e:HEV

Το πλήρως υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν νέο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων, δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ισχύος. Τα πολλά χρόνια εξέλιξης του συστήματος από την Honda έχουν φέρει το σύστημα σε ένα κορυφαίο επίπεδο ποιότητας λειτουργίας και επιδόσεων.

Επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς

Το νέο Civic e:HEV έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις καθώς ο συνδυασμός του βενζινοκινητήρα με τους ηλεκτροκινητήρες ανεβάζουν την απόδοση στα 135 kW (181 ίππους) με τη ροπή να αγγίζει τα 315 Nm. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κινητήρας βενζίνης επιτυγχάνει θερμοδυναμική απόδοση 41%.

Κορυφαία προγράμματα οδήγησης

Ο οδηγός του νέου Honda Civic e:HEV έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερες διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, που ονομάζονται Κανονική, Αθλητική, Οικολογική και Ατομική. Ανάλογα με την επιλογή που θα γίνει το αυτοκίνητο προσαρμόζεται για να χαρίσει στον οδηγό την πιο αποτελεσματική απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Ισχυρή μονάδα ελέγχου ισχύος

Αναβαθμισμένες είναι οι μονάδες ελέγχου της Honda με κορυφαία υπολογιστική δύναμη και συμπαγείς διαστάσεις για εξοικονόμηση βάρους και όγκου. Η αύξηση της πυκνότητας ισχύος της PCU και της ενεργειακής πυκνότητας της IPU επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και φορτίζοντας περισσότερο τον ηλεκτροκινητήρα.

Η εξέλιξη του e:HEV της Honda για 20 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα μια εξελιγμένη αλλά συμπαγή και αποδοτική μονάδα πρόωσης που συνδυάζει την απόκριση και την ισχύ ενός ηλεκτροκινητήρα, με τη βελτιστοποίηση μεγάλης εμβέλειας ενός βενζινοκινητήρα που εντυπωσιάζει σε όλες τις συνθήκες.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού

Το σύστημα e:HEV αναλαμβάνει αυτόματα να αλλάξει τη λειτουργία του κινητήρα χωρίς προειδοποίηση μεταξύ αμιγούς ηλεκτροκίνησης, υβριδικής λειτουργίας και αποκλειστικής χρήσης του θερμικού κινητήρα χωρίς την επέμβαση του οδηγού.

Προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας

Σε όλα τα προγράμματα οδήγησης, η ενέργεια πέδησης και επιβράδυνσης ανακτάται για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης. Το αποτέλεσμα είναι διπλό καθώς μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και παράλληλα αυξάνεται η αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτρική και την υβριδική κίνηση.

Honda Civic e:HEV

Ισχύς (PS)

181

Τελική Ταχύτητα (km/h)

180

Επιτάχυνση (sec)

7,8

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,7

Χώρος αποσκευών (lt.)

410

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

108

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video