ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το νέο Honda Civic e:HEV είναι high tech

Honda Civic e:HEV. High Tech!

Το νέο Honda Civic e:HEV συνοδεύεται από προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και συνδεσιμότητας που ξεπερνούν τα στενά όρια διεπαφής που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Προσβασιμότητα, ασφάλεια και διασκέδαση είναι τα σημεία αναφοράς των εφαρμογών τεχνολογίας αιχμής στο πακέτο infotainment του νέου Civic.

Αναβάθμιση ουσίας σε τεχνολογία και ασφάλεια

Οι μηχανικοί της Honda σχεδίασαν το σύστημα infotainment για να υποστηρίζει την εύκολη λειτουργία κατά την οδήγηση, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις επιθυμητές λειτουργίες μέσω ενός εύχρηστου μενού με μικρό αριθμί επιπέδων.

Ψηφιακή υπογραφή κορυφαίας ποιότητας

Οθόνη αφής 9 ιντσών

Το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment του Honda Civic είναι προσβάσιμο μέσω μιας οθόνης αφής υψηλής ευκρίνειας 9 ιντσών ή μέσω φωνητικού ελέγχου. Η προσεκτική σχεδίαση των μενού σε συνδυασμό με τον εύκολο χειρισμό ελαχιστοποιούν την οπτική επαφή που απαιτείται από τον οδηγό.

Βελτιωμένη τεχνολογία Sensing

Το σύστημα ασφάλειας Sensing της Honda είναι αναβαθμισμένο στο Civic με τεχνολογίες υποβοήθησης υψηλού επιπέδου. Το σύστημα λειτουργεί με αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ ενημερώνοντας έγκαιρα και έγκυρα τον οδηγό για τους τυχόν κινδύνους στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης

Το Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την παρουσία οχημάτων, μπροστά από το όχημα. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, ενεργοποιείται το σύστημα πέδησης μετριασμού σύγκρουσης.  Εάν το ενημερωμένο σύστημα αντιληφθεί επικείμενη σύγκρουση, θα φρενάρει δυνατά.

Cross Traffic Monitor

Το Cross Traffic Monitor συνεργάζεται με αισθητήρες ραντάρ επιτρέποντας στο Civic να προειδοποιεί τον οδηγό νωρίτερα για αυτοκίνητα που πλησιάζουν και από τις δύο κατευθύνσεις κατά την όπισθεν από χώρο στάθμευσης ή δρόμο. Παράλληλα, το ραντάρ επιτρέπει τη σάρωση κάθε πλευράς του αυτοκινήτου, βοηθώντας στην αύξηση της εμβέλειας της ανίχνευσης τυφλού σημείου από τρία μέτρα σε 25.

Για πρώτη φορά, το νέο Civic e:HEV είναι εξοπλισμένο με Traffic Jam Assist. Το σύστημα βοηθάει το αυτοκίνητο να παραμείνει στη λωρίδα του, από εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Όταν εξαφανιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, από τα 60 χλμ/ώρα περίπου, το σύστημα αλλάζει αυτόματα στο σύστημα Διατήρησης Λωρίδας.

Ηχοσύστημα της Bose

Η έκδοση Advance του νέου Civic e:HEV διαθέτει ένα premium ηχοσύστημα BOSE «Centrepoint TM» με 12 ηχεία, που προσφέρει στους επιβάτες βελτιωμένα επίπεδα βύθισης όταν ακούνε μουσική. Η τεχνολογία είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής ανάπτυξης μεταξύ ειδικών στον ήχο από τη Honda και την BOSE.

Adaptive Driving Beam

Η τεχνολογία Adaptive Driving Beam του Civic είναι μια εξέλιξη της μεταβλητής διανομής φωτός της Honda. Αυτό το έξυπνο σύστημα μειώνει την αντανάκλαση και την πιθανότητα να τυφλωθούν άλλα οχήματα και πεζοί. Ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας αυτόματα πολλαπλά LED ξεχωριστά παρέχει κατάλληλη ορατότητα.

Honda Civic e:HEV

Ισχύς (PS)

181

Τελική Ταχύτητα (km/h)

180

Επιτάχυνση (sec)

7,8

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,7

Χώρος αποσκευών (lt.)

410

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

108

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video