ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το νέο Honda Civic e:HEV διεκρίνεται για την απόδοσή του

Honda Civic e:HEV. Με κορυφαία απόδοση

Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας από τους μηχανικούς της Honda τα τελευταία 20 χρόνια χάρισε στο κοινό του Civic το μοναδικό υβριδικό σύστημα e:HEV το οποίο θέτει νέα δεδομένα σε ότι αφορά τον εξηλεκτρισμό.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού

Το νέο Civic έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει στον οδηγό και τους επιβάτες την απόλυτη εμπειρία μετακίνησης με ήσυχο, εκλεπτυσμένο και τεχνολογικά προηγμένο τρόπο, έχοντας παράλληλα μια εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Συνδυασμός επιδόσεων, οικονομίας και αποτελεσματικότητας

Δυναμικές επιδόσεις σε πλήρη ισχύ

Επιλέγοντας τη Sport λειτουργία του συστήματος η απόκριση γίνεται πιο δυναμική και οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Για τα 0-100 χλμ/ώρα απαιτούνται μόλις 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα.

 

Αθόρυβη κίνηση στην πόλη

Η οδήγηση σε αστικό περιβάλλον γίνεται πλέον με ήσυχο και οικολογικό τρόπο καθώς το όχημα λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά (EV Drive) τις περισσότερες φορές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μηδενικές εκπομπές ρύπων, αθόρυβη λειτουργία και άμεση απόκριση της ηλεκτρικής κίνησης. 

Ποιοτική και ομαλή απόκριση στις επιταχύνσεις

Όταν ο οδηγός χρειαστεί ισχυρή επιτάχυνση, το νέο Civic e:HEV θα αντιληφθεί τις ανάγκες κίνησης και αυτόματα θα περάσει σε υβριδική λειτουργία (Hybrid Drive). Η κίνηση λοιπόν που φτάνει στους τροχούς γίνεται συνδυαστικά μέσω του ισχυρού ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης που παράγει την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ.

Ανεπηρέαστη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα ρίχνει το βάρος στη λειτουργία του κινητήρα βενζίνης (Engine Drive) ο οποίος τροφοδοτεί άμεσα και αποτελεσματικά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Βασικό χαρακτηριστικό είναι οι ελάχιστες απώλειες ισχύος, ενώ όταν απαιτηθεί η κίνηση κοντά στην τελική ταχύτητα το σύστημα περνά αυτόματα στην υβριδική λειτουργία.

Το νέο Civic e:HEV επιτυγχάνει εξαιρετική οικονομία καυσίμου καθώς η κατανάλωση κυμαίνεται από 4,7 έως 5,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η αυτονομία χάρη στο ρεζερβουάρ των 40 λίτρων βρίσκεται στα εντυπωσιακά επίπεδα των 840 χιλιομέτρων.

Προηγμένο σύστημα μετάδοσης eCVT

Η Honda έχει εξοπλίσει το νέο Civiv e:HEV με σύστημα μετάδοσης eCVT (Electro Continuously Variable Transmission) το οποίο σε αντίθεση με το παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα για να ελέγχει τη μετάδοση και προσαρμόζει στο μέγιστο επίπεδο απόδοσης τον κινητήρα βενζίνης.

Σύστημα Active Sound Control

Το eCVT συσχετίζει τον ήχο του κινητήρα με την ταχύτητα για μια πιο ήρεμη αίσθηση όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει. Στη λειτουργία Sport, ο ήχος ενισχύεται περαιτέρω χρησιμοποιώντας το Active Sound Control, που δημιουργεί μια ενισχυμένη ακουστική αίσθηση όταν το αυτοκίνητο ανεβάζει ρυθμό κίνησης.

Honda Civic e:HEV

Ισχύς (PS)

181

Τελική Ταχύτητα (km/h)

180

Επιτάχυνση (sec)

7,8

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,7

Χώρος αποσκευών (lt.)

410

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

108

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video