ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf

Το μοντέλο της Volkswagen που κάθε του έκδοση διαμορφώνει τη νέα αντίληψη για το αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρωτοπορία της ηλεκτροκίνησης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη φήμη του πιο δημοφιλούς και επιτυχημένου μοντέλου της μάρκας. Το e-Golf καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο ρεαλιστική από ποτέ. Και η αυτονομία του φτάνει τα 231 χιλιόμετρα (αυτονομία συνδυασμένου κύκλου) και τα 316 χιλιόμετρα (αυτονομία αστικού κύκλου).

Το e-Golf έχει... στυλ

Αντιπροσωπεύει την σχεδιαστική φιλοσοφία e-Design της Volkswagen αλλά και το δικό σας γούστο. Η συνολική σχεδίαση του e-Golf είναι βασισμένη στην επίτευξη της βέλτιστης αεροδυναμικής, ενώ ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως οι προβολείς LED.

Η Volkswagen πρωτοπόρος στην εξέλιξη και την καινοτομία.

Εσωτερικό που μαγνητίζει

Λεπτομέρειες όπως οι μπλε διακοσμητικές ραφές στο τιμόνι και στον μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και ο ambient φωτισμός σε μπλε χρώμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο εσωτερικό. Χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων Active Info Display με δυνατότητα εξατομίκευσης και τον μετρητή ενέργειας (power meter), οι σημαντικότερες πληροφορίες του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρες ενώ η εσωτερική σχεδίαση του e-Golf γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Αυτονομία με... πρόγραμμα

Το πώς θα χρησιμοποιήσετε την αυτονομία από το πρώτο έως το 231 km το καθορίζετε εσείς. Μέσω τριών προφίλ οδήγησης με τα οποία επηρεάζετε την αυτονομία, την επιτάχυνση και τη μέγιστη ταχύτητα του e-Golf.

Από 0 σε... Wow

Το να οδηγείτε έναν ηλεκτροκινητήρα είναι όχι μόνο αποδοτικό αλλά και απολαυστικό. Μπορείτε να επιταχύνετε το e-Golf από 0 σε 100 km/h μόνο σε 9,6 δευτερόλεπτα. 100 kW ισχύς, 290 Nm ροπή και το κιβώτιο 1 ταχύτητας χωρίς διακοπές εξασφαλίζουν από την πρώτη περιστροφή μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα των 150 km/h πολλά επιφωνήματα θαυμασμού.

Yπηρεσίες Car-Net

-Συνδεσιμότητα (App-Connect)

-“Security & Service” με “e-Remote”, με τις οποίες παρέχεται εύκολη πρόσβαση στις κύριες λειτουργίες του οχήματος απευθείας από τον υπολογιστή ή το smartphone (Φόρτιση, Προγραμματισμός ώρας αναχώρησης, Κλιματισμός, Κατάσταση οχήματος, Δεδομένα οδήγησης, Σημείο στάθμευσης, Πόρτες και φώτα)

-“Guide&Inform” Online πληροφορίες κυκλοφορίας, Online εισαγωγή προορισμού και διαδρομής, Ειδικοί προορισμοί, Online αναζήτηση σημείου POI, Θέσεις στάθμευσης, Σταθμοί φόρτισης, Καιρός, Διαχειριστής χρόνου, Ειδήσεις

-Emergency call service / Κλήση έκτακτης ανάγκης

Πλούσιο από τη... βασική έκδοση

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αναλυτικά:

-LED προβολείς

-Front Assist / Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με City Emergency Braking / Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και Pedestrian Monitoring / Λειτουργία αναγνώρισης πεζών

-Adaptive Cruise Control

-Park Assist – Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος

-Active Info Display / Ψηφιακός πίνακας οργάνων (οθόνηTFT12,3”)

-Driving Profile Selection/Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ

-Air Care Climatronic / Aυτόματος κλιματισμός

-Σύστημα Infotainment Discover Media με navigation

Το Volkswagen e-Golf διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, τα οποία προσφέρονται σε ελκυστικές τιμές.

Πρατήριο καυσίμων... το σπίτι σας

Μπορείτε να αποφασίσετε ευέλικτα πού και πότε θα φορτίζετε το e-Golf. Μέσω μιας οικιακής πρίζας ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 17 ώρες. Μέσω Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος για οικιακή σύνδεση1 χρειάζεστε λίγο περισσότερο από 5 ώρες. Η ταχύτερη φόρτιση γίνεται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης που φορτίζουν με το σύστημα ταχείας φόρτισης CSS την μπαταρία του e-Golf σε ποσοστό 80% μόνο σε 45 λεπτά.

Ακριβώς οι πληροφορίες που χρειάζεστε

Κλασικό ταχύμετρο ή χάρτης πλοήγησης υψηλής ανάλυσης; Γιατί όχι και τα δύο; O ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display σάς προσφέρει και τα δύο ταυτόχρονα. Επίσης έχετε στη διάθεσή σας προφίλ πληροφοριών στα οποία εκτός από τις κλασικές ενδείξεις όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο και χιλιομετρητή, καθώς και εξειδικευμένες ενδείξεις όπως 0 μετρητής ενέργειας, το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, το επίπεδο φόρτισης κτλ. Η επιλογή του προφίλ πληροφοριών γίνεται γρήγορα και εύκολα από το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Volkswagen e-Golf specs

Ισχύς (PS)

136

Αυτονομία (km)

231

Ροπή (Nm)

290

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

9,6

Χώρος αποσκευών (lt.)

341

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video