ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Porsche Taycan

Porsche Taycan

H Porsche Taycan έχει τα χαρακτηριστικά που είναι καθοριστικά για κάθε Porsche: προσφέρει συναίσθημα και μέγιστη οδηγική απόλαυση!

Με ηλεκτρική καρδιά

Το τετράθυρο ηλεκτρικό sport sedan μοιάζει με Porsche, αποδίδει σαν Porsche, ανατριχιάζει σαν Porsche αλλά για πρώτη φορά, η τεχνολογία ώθησής του είναι αμιγώς ηλεκτρική!

Σύγχρονη αλλά γνήσια Porsche

Ηλεκτρική ανατριχίλα

Η Taycan δίνει μία νέα διάσταση στην τεράστια κληρονομιά της Porsche, εξασφαλίζοντας συναρπαστική μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: 4S, Turbo και Turbo S, που αποδίδουν 571, 690 και 761 PS αντίστοιχα!

Ένα καλώδιο τροφοδοτεί όνειρα

Η Taycan εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της ακόμα και… στη φόρτιση! Είναι το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής που έχει τάση συστήματος 800-volt αντί για 400-volt. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε 5 λεπτά, το συνεχές ρεύμα (DC) στο δίκτυο γρήγορης φόρτισης μπορεί να εξασφαλίσει αυτονομία 100 km! Παράλληλα, μέσα σε 22.5 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστή, η μπαταρία της Taycan «γεμίζει» κατά 80%!

Ανάκτηση ενέργειας

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας «Porsche Recuperation Management» που αναπαράγει έως και το 90% της ενέργειας που παράγεται κατά την πέδηση. Με σπορ, καθημερινή οδήγηση, η Taycan εξασφαλίζει το ένα τρίτο της αυτονομίας της, αποκλειστικά από την ανάκτηση ενέργειας. Μόνο ένα φρενάρισμα από 200 km/h σε στάση, χαρίζει αυτονομία της τάξης των 4 km!

H ηλεκτρική Taycan κινείται αθόρυβα στο δρόμο. Όμως για όσους θέλουν όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση, υπάρχει το Porsche Electric Sport Sound – ένα καινοτόμο σύστημα όπου η άνοδος της ταχύτητας συνοδεύεται από ένα τεχνητό ήχο, με καθαρόαιμη σπορ χροιά!

Αεροδυναμική τελειότητα

Η Taycan είναι η Porsche με τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας (2.2). Το ειδικά διαμορφωμένο πάτωμα και οι λειτουργίες «Porsche Active Aerodynamics» που περιλαμβάνουν ενεργό πίσω σπόιλερ και ενεργούς εμπρός αεραγωγούς, εξασφαλίζουν βελτιστοποιημένη αεροδυναμική απόδοση.

Ψηφιακός κόσμος

Τα όργανα της Porsche Taycan είναι πλήρως ψηφιακά και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που δεν έχει το κλασικό αναλογικό στροφόμετρο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Porsche Taycan Turbo S

Ισχύς (PS)

761

Τελική ταχύτητα (km/h)

260

Επιτάχυνση (sec)

2.8

Ροπή (Nm)

1050

Μπαταρία (kWh)

93.4

Αυτονομία (km)

412

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video