ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Nissan LEAF

Nissan LEAF

Το Nissan LEAF είναι η ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility. Είναι μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, σχεδιασμένη να μετακινεί τους ανθρώπους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, εμπιστοσύνη και σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους.

Κομψή σχεδίαση που συναρπάζει

Με συνολικό μήκος 4,49m, πλάτος 1,79m, ύψος 1,54m και μεταξόνιο 2,70m, το Nissan LEAF διαθέτει ένα κομψό προφίλ, με “κοφτερή” δυναμική εμφάνιση.

Η πλοήγηση στη ζούγκλα της πόλης είναι απόλαυση με το Nissan LEAF.

Οδηγοκεντρικό εσωτερικό

Το Nissan LEAF έχει ένα εντελώς μοντέρνο εσωτερικό, το οποίο εστιάζει στον οδηγό και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα.

Επιδόσεις και ενθουσιασμός

Το e-powertrain στο Nissan LEAF προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, με την επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h να είναι στα 7,9 δευτερόλεπτα, γεγονός που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας C ως προς την συγκεκριμένη επίδοσή του.

Μεγάλη εμβέλεια, χωρίς άγχος

Το Nissan LEAF είναι το πρώτο EV που υποβλήθηκε στις αυστηρές δοκιμές WLTP, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 389 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση.

Χρόνοι φόρτισης

Ο χρόνος φόρτισης από την στιγμή ειδοποίησης μέχρι το 80% (γρήγορη φόρτιση – 50kw) διαρκεί 40 με 60 λεπτά, ενώ είναι 7,5 ώρες από την στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox των 7Kw.

Άνετη καμπίνα

Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας 435 λίτρων και το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40, προσφέρουν εντυπωσιακές επιλογές αποθήκευσης και μέγιστη χρηστικότητα, καθιστώντας το Nissan LEAF το τέλειο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το Nissan LEAF έχει σημειώσει διακρίσεις όπως το “Πράσινο” Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 και φέρει την υψηλότερη βαθμολογία στην ασφάλεια από το ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP.

Με "έξυπνες" τεχνολογίες

Το Nissan LEAF είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, όπως και με το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το e-Pedal

Η νέα επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του Nissan LEAF αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Χαρακτηριστικά, όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση.

Nissan LEAF specs

Ισχύς (PS)

150

Αυτονομία (km)

270

Ροπή (Nm)

320

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

7,9

Χώρος αποσκευών (lt.)

435

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video