ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar I-PACE

Jaguar I-Pace

Η ηλεκτρική Jaguar I-PACE αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στο δρόμο. Οι LED προβολείς της, έχουν το διπλό γραφικό «J» της σχεδιαστικής υπογραφής της, ενώ η οροφή συμβάλλει στο σχήμα. Προσφέρει αρμονία στην εμφάνιση (όταν είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος), αντίθεση (μαύρο χρώμα) ή φωτεινότητα (πανοραμική γυάλινη).

Μοναδική αίσθηση οδήγησης

Κάθε Jaguar έχει μια μοναδική αίσθηση στο δρόμο. Η μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια δεν το αλλάζει αυτό. Συναρπαστική στην εμφάνιση και την οδήγηση, η Jaguar I‑PACE είναι το πιο έξυπνο σπορ αυτοκίνητο πέντε θέσεων στον κόσμο.

Ευελιξία sport αυτοκινήτου

Συναρπαστική οδική συμπεριφορά

Η I‑PACE είναι μια Jaguar που ξεπερνάει κάθε άλλη. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες της και η σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους παρέχουν οδική συμπεριφορά και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.

Εσωτερική ηρεμία

Η αμιγώς ηλεκτρική Jaguar ενσωματώνει τεχνολογία και τους  χώρους των SUV. Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι “καθαρός” και με πλευστές γραμμές. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, προσφέρει πρόσθετο χώρο, για ακόμη περισσότερη άνεση στο εσωτερικό της I‑PACE.

Πάντα συνδεδεμένοι

Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Touch Pro Duo της I‑PACE κάνει απλό τον έλεγχο κάθε συσκευής, η οποία συνδέεται με το αυτοκίνητο. Επιπλέον υπάρχει ενσωματωμένη SIM κάρτα, διπλό μόντεμ με 4G, ενσωματωμένη εφαρμογή Spotify και Bluetooth για δύο τηλέφωνα ταυτόχρονα.

Επιδόσεις Jaguar σε όλες τις συνθήκες

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης της I‑PACE παρέχει 400PS και 696Nm ωφέλιμης άμεσης ροπής. Με ενσωματωμένο σύστημα All Wheel Drive, η I‑PACE επιταχύνει από το 0-100km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να κινηθεί παντού.

Μια πλήρης φόρτιση παρέχει αυτονομία 470 χλμ (κύκλος WLTP) στην I-PACE. Η μπαταρία 90kWh και το προηγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης υποστηρίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής και περιόδους βιώσιμης μέγιστης ισχύος.

Η οδική συμπεριφορά στο προσκήνιο

Η συμπεριφορά στον δρόμο συγκαταλέγεται επίσης στα δυνατά χαρτιά της ηλεκτροκίνητης I-Pace. Χάρη στην αρχιτεκτονική του νέου αλουμινένιου πλαισίου που έχει σχεδιαστεί από την αρχή για χρήση σε ηλεκτρικό μοντέλο, το βρετανικό SUV είναι τόσο στιβαρό όσο τα sport αυτοκίνητα της εταιρίας. Παράλληλα, οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα στους δύο άξονες, στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και η κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων βρίσκεται στο ιδανικό 50:50. Τέλος η προαιρετική ενεργή πνευματική ανάρτηση της I‑PACE χαμηλώνει το αυτοκίνητο σε ταχύτητες άνω των 105km/h για να γίνει η sport αίσθηση πιο έντονη.

Από τους εντυπωσιακούς θόλους των μπροστινών τροχών έως τον πίσω διαχύτη, κάθε στοιχείο της αεροδυναμικής σχεδίασης της I‑PACE συμβάλλει στην κίνηση του οχήματος με βελτιστοποιημένη αυτονομία και σταθερότητα.

Jaguar I-PACE

Ισχύς (PS)

400

Τελική Ταχύτητα (km/h)

200

Επιτάχυνση (sec)

4,8

Αυτονομία (km)

470

Ροπή (Νm)

696

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video