ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οικογένεια Volkswagen ID

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Volkswagen ID

Με τα μοντέλα της οικογένειας ID ξεκινάει μια νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης: έξυπνη, καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον. Πάνω από όλα όμως είναι εποχή στην οποία η ηλεκτροκίνηση γίνεται προσιτή σε όλους.

ID.3 – Μία νέα εποχή ανατέλλει

Το μοντέλο με το οποίο η Volkswagen πέρασε στη νέα, φιλική προς το περιβάλλον εποχή κινητικότητας. Το πρώτο από τη σειρά μοντέλων με μεταβλητό πλαίσιο MEB για ηλεκτρικά οχήματα, έχει ουδέτερο ισοζύγιο CO2 και εντυπωσιάζει με τα συναρπαστικά δυναμικά χαρακτηριστικά του.

ID.3 - πρωτοπόρος μιας νέας εποχής

Νέα εικόνα, νέα πλεονεκτήματα

Ο προχωρημένος σχεδιασμός του ID.3 υποδεικνύει σαφέστατα τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ η χωροταξική του διάταξη εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού που υπάρχουν στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Με εξωτερικές διαστάσεις συγκρίσιμες με το Golf, παρέχει εσωτερικούς χώρους μεγαλύτερους από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του.

Επαναστατικό concept εσωτερικού

Χωρίς κεντρικό τούνελ και με μικρότερους προβόλους: το εσωτερικό σε σχεδιασμό Open Space του ID.3 εξασφαλίζει εκπληκτικά μεγάλους χώρους και δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία, χάρη σε μία αίσθηση χώρου που συγκρίνεται με αυτό μοντέλων ανώτερης κατηγορίας.

Τρείς εκδόσεις μπαταριών

Ο ηλεκτροκινητήρας του ID.3 είναι σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη, που περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων. Όσο για τις μπαταρίες, το ID.3 Pure, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 45kWh, επιτρέποντας εμβέλεια έως και 330km. Το ID.3 Pro διαθέτει μπαταρία 58kWh με εμβέλεια μέχρι 420km ενώ το ID.3 Pro S διαθέτει χωρητικότητα μπαταριών 77kWh και αυτονομία έως 550km. Οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν στα μέσα Ιουλίου με μία ειδική έκδοση (ID.3 1st Edition) η οποία θα βασίζεται στη μπαταρία του ID.3 Pro. Θα περιλαμβάνει αναβάθμιση απόδοσης και αποκλειστικές λεπτομέρειες τόσο στον εξοπλισμό όσο και στην σχεδίαση.

Το ID.4 παίρνει τη σκυτάλη, όντας το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV της Volkswagen. Όπως το compact ID.3, βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (MEB), με όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID: συμπαγείς διαστάσεις, άφθονοι εσωτερικοί χώροι, σπορ χαρακτήρας, εξελιγμένα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας.

Άφθονος εσωτερικός χώρος

Το ευάερο και φωτεινό εσωτερικό του ID.4, φιλοξενεί τον οδηγό και τους επιβάτες σε ένα μοντέρνο σαλόνι με πρακτικούς και πλήρως εκμεταλλεύσιμους χώρους.

Προηγμένη τεχνολογία

Το σύστημα infotainment του ID.4 ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λειτουργίες αφής ή από έξυπνο φωνητικό έλεγχο. Το πρώτο all-electric SUV της Volkswagen προσφέρει υψηλά επίπεδα τεχνολογίας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ID.3 Pro S

Ισχύς (PS)

204

Τελική ταχύτητα (km/h)

160

Επιτάχυνση (sec)

7.3

Ροπή (Nm)

310

Μπαταρία (kWh)

77

Αυτονομία (km)

550

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video