Credit newsauto.gr

Με την έντονη προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του, το νέο Citroen C3 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των SUV. Κομψό και αυθεντικό, το νέο γαλλικό μοντέλο παρέχει υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης και προστασίας, με υψηλή οροφή που υπογραμμίζεται από φινίρισμα χρωμίου, αλλά και με ενσωματωμένη υπογραφή φώτων LED.

Με οχτώ διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, τρεις χρωματισμούς οροφής και τέσσερα Πακέτα χρωμάτων, το νέο Citroen C3 Aircross προσαρμόζεται στο δικό ας προσωπικό γούστο. Η καμπίνα μπορεί επίσης να προσαρμοστεί με μια ποικιλία χαρακτηριστικών εσωτερικών χώρων.

Εσωτερικό
Με την ευρύχωρη, έξυπνη διάταξη χώρων, το νέο Citroen C3 Aircross συνδυάζει ένα κορυφαίο εσωτερικό ενώ παρέχει εξαιρετική άνεση σε όλους τους επιβάτες. Χάρη στην ευρηματική του σχεδίαση και το ύψος του αμαξώματός του, το νέο Citroen C3 Aircross παρέχει 5 μοναδικά άνετα καθίσματα που προσφέρουν γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και την κεφαλή, ικανοποιώντας έτσι και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες. Διαθέσιμα είναι και συρόμενα πίσω καθίσματα, που απογειώνουν την πρακτικότητα ενώ αυξάνουν την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ στα κορυφαία για την κατηγορία 520 λίτρα.
Άνεση και προηγμένη τεχνολογία
To νέο Citroen C3 Aircross ενσωματώνει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες που στόχο έχουν να προσφέρουν περισσότερη άνεση και ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις. Στην πόλη, η τεχνολογία Park Assist κάνει τη διαδικασία παρκαρίσματος απόλυτα απλή και ευχάριστη. Η κάμερα αναστροφής με το Top Rear Vision παρέχει τη δυνατότητα ορατότητας 180° της περιοχής που βρίσκεται πίσω από το όχημα, μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Επιπλέον των παραπάνω η Citroen προσφέρει στο C3 Aircross ένα προηγμένο Head-up Display, το καινοτόμο σύστημα ασύρματης φόρτισης για smartphone, αλλά και επιπλέον 12 συστήματα ασφαλείας που υποστηρίζουν τον οδηγό και εγγυώνται τα ανώτατα επίπεδα προστασίας των επιβατών του αυτοκινήτου.
Σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist
Με την αυξημένη δυναμική, τους μεγάλους τροχούς και το σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist, το νέο Citroen C3 Aircross είναι έτοιμο να κατακτήσει όλους τους τύπους εδάφους. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control προσαρμόζει τη μεταφορά ισχύος στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, προσφέροντας 5 επιλογές λειτουργίας: STANDARD, για παραλιακούς ή ορεινούς δρόμους, ΑΜΜΟΣ για να φτάνετε πιο κοντά στα αγαπημένα σας σημεία για σέρφινγκ, ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΕΔΑΦΟΣ για μετακίνηση ακόμα και σε λάσπη ή υγρό γρασίδι, ΧΙΟΝΙ για κίνηση σε χιονισμένο δρόμο, ή ESP OFF, για απενεργοποίηση του ESP (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα).
Κινητήρες
Το νέο Citroen C3 Aircross διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων τελευταίας γενιάς. Στις εκδόσεις βενζίνης η νέα σειρά βραβευμένων κινητήρων PureTech περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό PureTech 82, καθώς και τους υπερτροφοδοτούμενους PureTech 110hp και PureTech 130hp. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν μεγαλύτερη ζωντάνια σε σχέση με εκείνους της προηγούμενης γενιάς. Στις εκδόσεις πετρελαίου, οι κινητήρες BlueHDi 100hp και BlueHDi 120hp ενσωματώνουν τεχνολογία συνεχούς επεξεργασίας των καυσαερίων, ανταποκρινόμενοι έτσι στο πρότυπο Euro 6.1.
Παρουσίαση Βίντεο