ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ford Puma

Ford Puma

Το νέο Ford Puma εξοπλίζεται με την κορυφαία τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt που αυξάνει την απόδοση, τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Nέος τρόπος θεώρησης των πραγμάτων

Το εξωτερικό του νέου Puma αναδεικνύει τις γοητευτικές SUV αναλογίες του μοντέλου και την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του. Συνδυάζει  την ενεργητικότητα ενός SUV, τη δυναμική ενός αυτοκινήτου πόλης και τη φινέτσα ενός πολυτελούς επιβατικού αυτοκινήτου.

Πορεία προς το μέλλον

Ιδανική ισορροπία

Το νέο Ford Puma συνδυάζει εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, τον καλύτερο ωφέλιμο χώρο αποσκευών στην κατηγορία και προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία στον τομέα των κινητήρων.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία σας

Από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″ και την κεντρική οθόνη αφής 8″, μέχρι τις υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες μέσω του συστήματος Ford SYNC 3 και του modem FordPass Connect, όλα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη.

Έξυπνη αξιοποίηση του χώρου

Εκτός από την ελκυστική του εμφάνιση, το Puma προσφέρει επίσης εξαιρετική λειτουργικότητα. Η πρόσβαση στον χώρο αποσκευών γίνεται ακόμη και  όταν δεν έχετε ελεύθερα τα χέρια σας.  Ο χώρος αποσκευών του διαθέτει έναν νέο, πρωτοποριακό χώρο αποσκευών με το σύστημα Megabox.

Κινητήρες για δύναμη και οικονομία

Με τη δυνατότητα επιλογής  κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας (mHEV), το νέο Ford Puma προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις (1.0 Ford EcoBoost 155 ίπποι mHEV), εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων (1.0 Ford EcoBoost 125 ίππων mHEV)

Το κομψό του στυλ του Puma και η επιβλητική του παρουσία εναρμονίζονται απόλυτα με την καλά μελετημένη λειτουργικότητά του

Η ήπια υβριδική τεχνολογία (mHEV) της Ford

Το αυτοκίνητο δεν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση αλλά ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στον κινητήρα βενζίνης. Η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση. Με το σύστημα αναγέννησης, κατά την επιβράδυνση, ανακτάται ενέργεια από τα φρένα, με την οποία φορτίζεται η μπαταρία.

Διαχείριση ενέργειας

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με απόδοση 125 και 155 ίππων, το υβριδικό σύστημα αξιοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας είτε ως «υποκατάσταση ροπής», για βελτίωση της απόδοσης έως 9% (σύμφωνα με το WLTP), είτε ως «υποβοήθηση ροπής» για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Ford Puma

Ισχύς (PS)

155

Τελική Ταχύτητα (km/h)

200

Επιτάχυνση (sec)

9

Εκπομπές CO2 (gr/km)

99

Ροπή (Νm)

220

Χώρος αποσκευών (lt)

865

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video