ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot 2008

Peugeot 2008

To compact SUV της Peugeot συνδυάζει περιπετειώδη χαρακτήρα με γαλλική φινέτσα και χάρη στις εντυπωσιακές από τότε που παρουσιάστηκε, απέδειξε την ικανότητά του να εκπληρώνει τις επιθυμίες σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δυναμική εμφάνιση

Χάρη στις ρευστές και δυναμικές του γραμμές και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το νέο PEUGEOT 2008 SUV διαθέτει δυναμική εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. Τον ίδιο δυναμισμό αντανακλά και το προφίλ του αυτοκινήτου με τις σμιλευμένες επιφάνειες που του χαρίζουν ζωντάνια και αξεπέραστο στυλ. Το ιδιαίτερα εκφραστικό εμπρός μέρος, η χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή, οι τροχοί των 18″ με τα αεροδυναμικά ένθετα και το οριζόντιο καπό, βρίσκονται σε απόλυτη αισθητική αρμονία με τις μαύρες γυαλιστερές λωρίδες των παραθύρων και την Black Diamond απόχρωση της οροφής.

Άνεση και τεχνολογία

i-Cockpit: Στιλ και εργονομία

Η καμπίνα του 2008 διακρίνεται για τα ποιοτικά υλικά της, το υψηλού επιπέδου φινίρισμα αλλά και την ευρυχωρία που προσφέρει παρά τις compact διαστάσεις του γαλλικού SUV. Ο μοντέρνος γαλλικός σχεδιασμός μαγνητίζει το βλέμμα με την αρχιτεκτονική  i-Cockpit να προσφέρει στον οδηγό μια άνετη θέση οδήγησης με πλήρη εποπτεία του δρόμου και εργονομία υψηλού επιπέδου με την υπογραφή της Peugeot.

Πάντα συνδεδεμένοι

Το σύστημα ψυχαγωγίας/πληροφόρησης του 2008 σας επιτρέπει να συνδέσετε το έξυπνο κινητό σας και να αξιοποιήσετε τις εφαρμογές του μέσω των τεχνολογιών MirrorLink και Apple Carplay για κινητά Android και iOS αντίστοιχα.

Έξυπνες λύσεις για όλες τις ανάγκες

Ο χώρος αποσκευών είναι κάτι παραπάνω από επαρκής με χωρητικότητα που αγγίζει τα 410 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.400, με την αναδίπλωση των έξυπνα σχεδιασμένων καθισμάτων. Άλλα 22 λίτρα θα βρείτε κάτω από το δάπεδο, με τις έξυπνες λύσεις να ολοκληρώνονται από την ύπαρξη γάντζων συγκράτησης και δύο επιπλέον αποθηκευτικών χώρων, έναν σε κάθε πλευρά, που φιλοξενούν έναν ιμάντα συγκράτησης αλλά και προστατευτικό “δίχτυ”. Η χρηστικότητα στο μεγαλείο της με την υπογραφή της Peugeot.

Park Assist & τεχνολογίες που σας προσέχουν

Το σύστημα Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας αναλαμβάνει τον έλεγχο στο παρκάρισμα ή στην έξοδο αφήνοντας όμως πάντα τον τελικό λόγο στον οδηγό. Το 2008 προσέχει την άνεση αλλά και την ασφάλεια σας. Το γαλλικό SUV διατίθεται με έξι αερόσακους και στάνταρ απενεργοποιούμενο ESP (Electronic Stability Control), που περιλαμβάνει ASR (anti-skid), DSC (Dynamic Stability Control), EBA (Emergency Brake Assist), ABS (Anti-lock Braking System) και EBFD (Electronic Brake Force Distribution). Ανάλογα με τον κινητήρα, το ESP συνδυάζεται και με το Hill Assist, κρατά ακίνητο το 2008 για εκκίνηση σε ανηφόρες κάνοντας σημαντικά ευκολότερο τον χειρισμό του συμπλέκτη.

Μοναδικός ήχος από τη Focal

Αφήστε την αγαπημένη σας μουσική να πλημμυρίσει το εσωτερικό του PEUGEOT 2008 SUV. Το υψηλών προδιαγραφών ηχοσύστημα της Focal, περιλαμβάνει συνολικά 10 ηχεία – ένα κεντρικό ηχείο, 4 tweeters, 4 woofers και ένα subwoofer – που γεμίζουν την καμπίνα με κρυστάλλινο ήχο μετατρέποντάς την σε μία μουσική σκηνή, ξεπερνώντας κάθε περιορισμό.

To νέο PEUGEOT 2008 προέρχεται από την καρδιά της κατηγορίας των compact SUV, συμβάλλοντας στο δόγμα που αποτελεί και τη σημερινή επιτυχία των μοντέλων της γαλλικής μάρκας: κυριαρχία μέσω του design και σαφής διαφοροποίηση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Grip Control για σιγουριά σε όλες τις συνθήκες

Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της πρόσφυσης των τροχών Grip Control σας γεμίζει σιγουριά σε κάθε σας βόλτα ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ουσιαστικά το προηγμένο σύστημα της Peugeot που μπορεί και να απενεργοποιηθεί, ρυθμίζει τα επίπεδα πρόσφυσης κατόπιν δικής σας εντολής και σύμφωνα με τις συνθήκες (παντός εδάφους, χιόνι, άμμος). Συνδυάζεται με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Mud&Snow  και κινητήρες από 110 ίππους για μέγιστα αποτελέσματα.

Βραβευμένοι κινητήρες στις υπηρεσίες σας

Το 2008 εφοδιάζεται με τη βραβευμένη νέα γενιά σύγχρονων τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης 1.2 PureTech. Με αποδόσεις 82, 110 και 130 ίππους οι προηγμένοι κινητήρες της Peugeot συνδυάζονται ιδανικά με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο EAT6 καθώς και με νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. To 2008 εφοδιάζεται και με οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες πετρελαίου BlueHDi με απόδοση 100 και 120 ίππους  που συνεργάζονται με τα παραπάνω κιβώτια ταχυτήτων.

Peugeot 2008 1.2 PureTech 155 EAT8

Ισχύς (PS)

115

Ροπή (Nm)

240

Τελική ταχύτητα (km/h)

208

Επιτάχυνση 0-100 km/h (sec)

8.2

Κατανάλωση (lt/100km)

5.0

Εκπομπές CO2 (gr/km)

113

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video