ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volvo XC40

Volvo XC40

Compact σε διαστάσεις, αλλά μεγάλο σε καινοτομίες, το Volvo XC40 διαθέτει εκφραστικό design, έξυπνες αποθηκευτικές δυνατότητες και ιδιοφυείς τεχνολογίες που το καθιστούν ιδανικό για τη ζωή στην πόλη και όχι μόνο.

Ο ιδανικός σύντροφος

Ένα SUV με αστικό χαρακτήρα, το οποίο θα σας συντροφεύσει σε όλες σας τις στιγμές. Εκτός από την ελκυστική εμφάνιση και την έντονη χρωματική παλέτα, η premium αίσθηση και οι καινοτόμες τεχνολογίες είναι κάποια από τα στοιχεία που η σουηδική φίρμα υπερέχει. Η επιχειρηματίας, η σύζυγος και η μαμά μπορεί να είναι… ένας άνθρωπος, αλλά ξεκάθαρα χρειάζεται έναν ιδανικό σύντροφο για τις άνετες μετακινήσεις της.

Πόλος έλξης για γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν

Premium με σκανδιναβικές πινελιές

Η πολυτελέστατη καμπίνα ενσωματώνει ένα σκανδιναβικό στυλ με όμορφες λεπτομέρειες, γεγονός που εμείς στεκόμαστε πολύ στη λεπτομέρεια. Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης σας επιτρέπει πάντοτε να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο και η αίσθηση των υλικών μπορούν να εξιτάρουν τις αισθήσεις σας σε χρόνο… dt.

Τεχνολογίες του αύριο

To Volvo XC40 εξοπλίζεται με μια σειρά από χρήσιμες καινοτομίες. Αναμφίβολα, έχετε βρεθεί πολλές φορές μέσα στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και η κούραση που νιώθετε είναι ανυπόφορη. Η τεχνολογία Pilot Assist σας βοηθά να διατηρήσετε μια επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, σε ταχύτητες έως 130 km/h, να διατηρήσετε το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σας με ελαφρές διορθώσεις στο τιμόνι. 

Προηγμένο infotainment

Το XC40 διαθέτει υποστήριξη για Apple CarPlay και Android Auto. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας εν κινήσει, μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου, των χειριστηρίων στο τιμόνι ή μέσω φωνητικού ελέγχου, διαισθητικά και με ασφάλεια. Μπορείτε ακόμη να γράψετε μηνύματα κειμένου, να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση, να ακούσετε μουσική και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πλοήγησης, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να σηκώσετε το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε.

Αντίο πρατήριο;

Θέλετε να κινείστε με βενζίνη; Με ρεύμα; Και με τα δύο; Η Volvo προσφέρει όλες τις επιλογές, ανάλογα με το δικό σας γούστο. Όπως και να έχει, όλοι οι κινητήρες είναι οικονομικοί, ενώ οι plug-in hybrid μπορούν να κάνουν την καθημερινή σας διαδρομή πιο διασκεδαστική, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην οικονομία καυσίμου. Όσον αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό XC40, αφενός είστε in στην εποχή, αφετέρου θα “γεμίζετε” μόνο στο σπίτι σας. Αντίο πρατήριο καυσίμου!

Με μίνιμαλ κομψότητα που συναρπάζει και ένας premium χαρακτήρας ποιότητας και εξοπλισμού

Παρκάρετε όπου θέλετε

Η ευελιξία είναι σημαντικό κριτήριο για να επιλέξει κανείς αυτοκίνητο. Το Volvo XC40 έχει compact διαστάσεις, αλλά με τις τέσσερις κάμερες που παρέχουν εικόνα 360 μοιρών, σας χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στο να σταθμεύσετε όπου πραγματικά θέλετε! Ακόμα ένα σύστημα που βοηθάει τον οδηγό είναι το αυτόματο φρενάρισμα κατά την όπισθεν. Όταν θέλετε να ξεπαρκάρετε και ανιχνεύσει όχημα από πίσω τότε ακινητοποιείται αυτόματα το αυτοκίνητο. 

Χώρος για όλους και για όλα

To Volvo XC40 έχει πολλές πρακτικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό του. Το μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το υποβραχιόνιο, τις τσέπες πόρτας με μοκέτα που είναι αρκετά μεγάλες για να βάλετε ένα φορητό υπολογιστή ή δύο μεγάλα μπουκάλια νερό, καθώς και συρόμενα συρτάρια κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. To πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 460 λίτρων, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται να “ξεμείνετε” ποτέ από χώρο, όσα ψώνια και να κάνετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Volvo XC40 Recharge Plug-in T5

Ισχύς (PS)

262

Ροπή (Nm)

445

Επιτάχυνση (sec)

7,3

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2,5

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

45

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

46

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video