ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Suzuki Vitara Hybrid

Suzuki Vitara Hybrid

Το Vitara καθιέρωσε την κατηγορία των SUV ως πρωτοπόρος της τετρακίνησης. Η Suzuki χωρίς να χάνει την ταυτότητά της και τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση στα καθαρόαιμα SUV, εξελίσσεται συνέχεια και αναπτύσσει την υβριδική τεχνολογία Suzuki απαντώντας στο ζητούμενο της εποχής για δυνατές επιδόσεις, οικονομία, περιβαλλοντική ευαισθησία. Και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζει την απόλαυση της οδήγησης.

Ακαταμάχητη εμφάνιση

Η τολμηρή σχεδίαση του Suzuki Vitara αποπνέει ζωντάνια, προκαλώντας τον οδηγό να ορμήσει σε οποιοδήποτε τερέν, ενώ τα μοντέρνα του χαρακτηριστικά μαγνητίζει το βλέμμα των περαστικών.

Yπόσχεται συγκλονιστικές εμπειρίες εντός και εκτός δρόμου

Suzuki Safety Support

Μία πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και άνεση στην οδήγηση. Μεταξύ άλλων, το σύστημα DSBS, αξιοποιεί μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser για να αποφασίσει αν υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα ή με πεζό. Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας βοηθά τον οδηγό να κάνει τους απαιτούμενους ελιγμούς στους χώρους στάθμευσης με περισσότερη ασφάλεια. Συγκεκριμένα, σε ταχύτητες έως και 8 χλμ./ώρα κινούμενο με την όπισθεν, το όχημα χρησιμοποιεί τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες οι οποίοι βοηθούν τον οδηγό προειδοποιώντας ότι πλησιάζουν οχήματα σε κάθε πλευρά του οχήματος όταν εξέρχεται από χώρο στάθμευσης. Παράλληλα, η αλλαγή λωρίδας με ταχύτητες άνω των 15 χλμ./ώρα γίνεται ασφαλέστερη με τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν τα οχήματα που βρίσκονται ή πλησιάζουν τα τυφλά σημεία

Ήπιο υβριδικό σύστημα 48V

Το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες (αναπλήρωση ροπής ή ενίσχυση ροπής) όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση.

Τεχνολογία τετρακίνησης ALLGRIP

Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την εξής φιλοσοφία: Να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. Αυτή ήταν η αρχή της περίφημης τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki. Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία ALLGRIP, το νέο VITARA επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού.

Νέος κινητήρας 1.4 BOOSTERJET

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.4 BOOSTERJET προσφέρει άφθονη ροπή κατά την οδήγηση. Ο υπερσυμπιεστής ωθεί τον πεπιεσμένο αέρα στους κυλίνδρους προσφέροντας μέγιστη ροπή στον κινητήρα στις χαμηλές στροφές, ακόμη και στις 2.000. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού μειώνει την κατανάλωση καυσίμου βελτιστοποιώντας τον έλεγχο της ποσότητας, του χρονισμού και της πίεσης του καυσίμου. Επιπλέον, η κατανάλωση του καυσίμου βελτιστοποιείται με τη χρήση μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) που διαθέτει ξεχωριστό σύστημα ψύξης και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης.

Πολυτελής καμπίνα

Όταν μπαίνεις στην καμπίνα του Suzuki Vitara, δεν σε αφήνει να το αποχωριστείς. Μια προηγμένη έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών καταλαμβάνει το κέντρο του πίνακα οργάνων και ενημερώνει αξιόπιστα τον οδηγό για τη συμπεριφορά και τη λειτουργία του οχήματος. Η οθόνη αφής 7 ιντσών επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας καθώς και τη χρήση τηλεφώνου με ανοικτή συνομιλία. Το… κερασάκι στην τούρτα, το νέο αφρώδες υλικό της κεντρικής κονσόλας που υπογραμμίζει τη ξεχωριστή κατασκευή του διάκοσμου.

Το νέο Vitara υμνεί τη χαρά της ζωής. Αλλάζει το παιχνίδι και όσα πίστευες για αυτό.

Άπλετος χώρος

Με το μεγάλο άνοιγμα και το χαμηλό κατώφλι της πίσω πόρτας, αλλά και την εντυπωσιακή χωρητικότητα 710 λίτρων όταν τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως αναδιπλωμένα, το Vitara επιτρέπει να πάρετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε.

"Φορτωμένο" με προηγμένες τεχνολογίες

Εκτός από τα 4 προφίλ οδήγησης του ALLGRIP, το Suzuki Vitara Hybrid εξοπλίζεται από μία σειρά τεχνολογικών συστημάτων που προστατεύουν τους επιβάτες. Το Suzuki Safety Support χρησιμοποιεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο εμπρός παρμπρίζ και έναν αισθητήρα laser που βρίσκεται στον προφυλακτήρα, ώστε να ανιχνεύει πεζούς, διαγράμμιση των λωρίδων, ακινητοποιημένο όχημα κ.ά.

Suzuki Vitara Hybrid 1.4 BOOSTERJET 2WD

Ισχύς (PS)

129

Τελική Ταχύτητα (km/h)

190

Ροπή (Nm)

235

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,6

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

104

Χώρος αποσκευών (lt)

375 - 1.120

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video