ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Το Kamiq είναι το πλέον αποφασιστικό βήμα της Skoda στα SUV προσθέτοντας στα κλασικά στοιχεία της κατηγορίας τη δική της φιλοσοφία άνεσης, ασφάλειας και πρακτικότητας, αυξάνοντας τις δυνατότητες ταξιδιού και περιπέτειας του οικογενειάρχη.

Αποτελεσματικό και έξυπνο σε όλα

Στο σκληρό ανταγωνισμό των μικρών SUV, η Skoda δημιούργησε ένα μοντέλο έτοιμο να τα βάλει με όλους. Το Kamiq συνδυάζει όλη την τεχνογνωσία της τσέχικης εταιρείας στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς και των συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, με έναν καθαρό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Καλωσορίσατε στον κόσμο του Kamiq

Σχεδιαστική προσωπικότητα

Πολλά χρόνια τώρα η Skoda έχει δημιουργήσει το δικό της σχεδιαστικό μοτίβο το οποίο είναι χαρακτηριστικό και εύκολα αναγνωρίσιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Kamiq το οποίο ξεχωρίζει με το δυναμικό εμπρός του τμήμα με τους χαρακτηριστικούς προβολείς, τις έντονες γωνίες και τη φωτεινή υπογραφή C-shaped στο πίσω μέρος.

Οικονομία με φυσικό αέριο

Η Skoda διαθέτει το Kamiq με κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.5 TSI με απόδοση από 110 έως 150 ίππους και κιβώτιο ταχυτήτων αυτόματο DSG ή μηχανικό 6 σχέσεων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκδοση G-TEC ο κινητήρας turbo των 1.000 κυβικών της οποίας καταναλώνει τόσο CNG (φυσικό αέριο) όσο και αμόλυβδη, εξασφαλίζοντας εξαιρετική οικονομία καυσίμου χωρίς κανένα πρόβλημα ανεφοδιασμού.

Τεχνολογία αιχμής στα συστήματα ασφάλειας

Η Skoda έχει φροντίσει το Kamiq να παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Τα συστήματα υποβοήθησης είναι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό του οδηγού. Μεταξύ αυτών το Side Assist που ανιχνεύει οχήματα σε τυφλό σημείο, το σύστημα διατήρησης λωρίδας, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόματο σύστημα αποτροπής περαιτέρω συγκρούσεων.

Online υπηρεσίες Skoda Connect

Το Kamiq διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment μέσω μιας οθόνης 9,2 ιντσών. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητας φέρνοντας το smartphone του μέσα στο Kamiq απολαμβάνοντας 3D πλοήγηση, κλήσεις, μηνύματα και όλες τις ανέσεις για μια εύκολη καθημερινότητα. Παράλληλα το Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών παρέχει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Το Kamiq είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την εισαγωγική Ambition και την ακόμα πιο πλούσια Style. Ακόμα και η πρώτη διαθέτει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο SUV ενώ η δεύτερη προσθέτει μια πιο έντονη αίσθηση πολυτέλειας.

Απλά έξυπνο

Η Simply Clever φιλοσοφία στη σχεδίαση του Kamiq προσφέρει πρακτικές λύσεις όπως τον αφαιρούμενο φακό LED, τον ειδικό χώρο φύλαξης ομπρέλας στην εμπρός πόρτα, τα προστατευτικά στις πίσω πόρτες για αποτροπή των γρατζουνιών σε διπλανά οχήματα, και το ηλεκτρικό άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Sport Chassis Control

Για όσους αρέσκονται στη σπορ, δυναμική οδήγηση και πιστεύουν ότι το Kamiq δεν θα τους καλύψει, η Skoda έχει την απάντηση. Η εμπειρία της εταιρείας στους αγώνες έχει δημιουργήσει μια τεχνογνωσία που της επιτρέπει να εξασφαλίσει στα μοντέλα της πολλαπλά σπορ χαρακτηριστικά. Χάρη λοιπόν στην τεχνολογία Sport Chassis Control το Kamiq μπορεί να έχει χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 10 χιλ. και με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ο οδηγός να απολαύσει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Skoda Kamiq 1.5 TSI DSG

Ισχύς (PS)

150

Ροπή (Nm)

250

Επιτάχυνση (sec)

8,2

Τελική Ταχύτητα (km/h)

215

Χώρος αποσκευών (lt.)

400

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

132

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video