ΑΦΙΕΡΩΜΑ

6Hyundai Bayon

Hyundai Bayon

Το Hyundai Bayon σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα την ευρωπαϊκή κουλτούρα μετακίνησης. Άλλωστε η επιλογή του ονόματος Bayon από την πανέμορφη περιοχή Bayonne της βόρειας Γαλλίας μαρτυρά την πρόθεση της Hyundai να δώσει έναν ξεκάθαρο ευρωπαϊκό αέρα στο νέο της SUV.

Σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness

Το Bayon μπορεί να είναι το πιο μικρό SUV στην γκάμα της Hyundai ωστόσο οι έξυπνες σχεδιαστές λύσεις που εφαρμόστηκαν έχουν δημιουργήσει ένα άνετο αυτοκίνητο με αρμονικές αναλογίες στην αρχιτεκτονική του.

Διασταύρωση κορυφαίας τεχνολογίας και άνεσης

Σχεδιαστικές καινοτομίες

Η πρωτοποριακή σχεδίαση σχήματος σφήνας του Bayon εξασφαλίσει μια καθαρή εμφάνιση η οποία ξεχωρίζει. Μπροστά δεσπόζει η φαρδιά μάσκα με τα πρωτότυπα DRL φώτα, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα δημιουργούν ένα βέλος που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Διατίθενται συνολικά σε εννέα εξωτερικά χρώματα με την προαιρετική δίχρωμη οροφή σε Phantom Black.

Ήπια υβριδική τεχνολογία

Το Hyundai Bayon είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, έναν 1.2 MPi απόδοσης 84 ίππων και έναν 1.0 L T-GDi με 100 ή με 120 ίππους. Οι δύο τρικύλινδροι turbo συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V το οποίο υποστηρίζει το Bayon στις επιδόσεις και την οικονομία στο καύσιμο, ενώ συνεργάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με 7τάχυτο αυτόματο DCT.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια

Το Bayon έχει αποκτήσει από την οικογένεια των SUV της Hyundai κορυφαία συστήματα ασφάλειας. Ανάμεσα στις λειτουργίες υποβοήθησης της οδήγησης συναντάμε το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, το έξυπνο σύστημα Smart Cruise Control που προσαρμόζει την ταχύτητα ταξιδιού, το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και την ανίχνευση πεζού ή ποδηλάτη.

Υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας Hyundai Bluelink

Το Bayon είναι εξοπλισμένο με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας Bluelink της Hyundai, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις σύγχρονες υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως συνδεδεμένη δρομολόγηση, συγχρονισμό ημερολογίων Google και Apple, σύστημα ψυχαγωγίας και τη νέα δυνατότητα προφίλ χρήστη.

Ως ένα SUV που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις οικογενειακές μετακινήσεις το Bayon διαθέτει ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ 411 λίτρων. Επιπλέον, η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι πολύ εύκολη αυξάνοντας τη χρηστικότητα, ενώ όταν τα καθίσματα διπλωθούν ο χώρος αυξάνεται ακόμα περισσότερο για μεγαλύτερες δυνατότητες μεταφοράς.

Άνεση και ευεξία στην καμπίνα

Το SUV της Hyundai διαθέτει ένα ευρύχωρο και καλά φωτισμένο εσωτερικό. Έχει δοθεί ιδιαίτερα έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των εμπρός και πίσω επιβατών και στις έξυπνες λύσεις αποθήκευσης μικροαντικειμένων. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την τεχνολογία φωτισμού περιβάλλοντος LED που είναι ενσωματωμένη σε πολλά σημεία της καμπίνας, ενώ οι δύο οθόνες εξασφαλίζουν μια high tech αισθητική.

Εργαλείο πολλαπλών χρήσεων

Η μαγική συνταγή της Hyundai στο Bayon έχει δημιουργήσει ένα πολυ-χρηστικό και πολυτάλαντο SUV το οποίο είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Κομψό, ποιοτικό, άνετο και πλούσια εξοπλισμένο το Bayon θα μετατρέψει την καθημερινότητα του οδηγού σε ένα ευχάριστο ταξίδι προς κάθε κατεύθυνση.

Hyundai Bayon

Ισχύς (PS)

120

Ροπή (Nm)

200

Επιτάχυνση (sec)

10,4

Τελική Ταχύτητα (km/h)

185

Χώρος αποσκευών (lt.)

411

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

124

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video