ΑΦΙΕΡΩΜΑ

3CUPRA Formentor

CUPRA Formentor

Οι σχεδιαστές της CUPRA, εμπνευσμένοι από τις Βαλεαρίδες Νήσους, τη Μεσόγειο και την ισπανική κουλτούρα δημιούργησαν ένα μοναδικό SUV το οποίο καθόλου τυχαία δεν πήρε το όνομά του από το ακρωτήρι της Μαγιόρκα που είναι συνώνυμο της άγριας φυσικής ομορφιάς, της δύναμης και της μοναδικότητας.

Το πρώτο και αξεπέραστο CUPRA

Το Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου η CUPRA. Πρόκειται για ένα SUV με μοναδική αισθητική που κινείται στα όρια της τέχνης, συνοδευόμενο από πρωτοποριακή τεχνολογία, ανώτερη ποιότητα και επιδόσεις δανεισμένες από το DNA της CUPRA.

Σοφιστικέ δυναμισμός

Χαρακτηριστική σχεδιαστική προσέγγιση

Ο δυναμισμός και το μπρίο ξεχειλίζουν από το Formentor το οποίο ακολουθεί τον δικό του σχεδιαστικό δρόμο. Χαρακτηριστικά σημεία είναι το αμάξωμα διπλού χρωματισμού με έμφαση στο χρώμα του χαλκού σε πολλά σημεία, αλλά και το οπτικό «παιχνίδι» του coupe τελειώματος στο πίσω μέρος.

Οκτώ διαφορετικές επιλογές κινητήρα

Η CUPRA έχει δημιουργήσει μια υπερπλήρη γκάμα κινητήρων για το Formentor που περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και plug-in υβριδικά (PHEV). Η ισχύς ξεκινάει από τους 150 και φτάνει έως και τους 390 ίππους με εξελιγμένα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και επιλογή μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Ασφάλεια και αμεσότητα στη συνδεσιμότητα

Η CUPRA έχει φροντίσει να αναπτύξει νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας για το Formentor που επιτρέπουν στον οδηγό να μένει πάντα online με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Όλα γίνονται μέσα από την άμεση οθόνη αφής των έως και 12 ιντσών που διασφαλίζει το ασφαλές πέρασμα του smartphone στην οθόνη για να απολαύσει ο χρήστης πλοήγηση, μουσική, κλήσεις και αμέτρητες άλλες εφαρμογές υψηλού επιπέδου.

Ο απόλυτος σπορ έλεγχος

Ένα από τα δυνατά σημεία του CUPRA Formentor είναι η σπορ οδηγική του συμπεριφορά που θα δώσει στον οικογενειάρχη μια ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι κορυφαία και διασφαλίζουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, ενώ το Formentor διαθέτει εξειδικευμένες επιλογές σπορ οδήγησης με πλήρη παραμετροποίηση από τον οδηγό.

Η CUPRA έχει δημιουργήσει δύο plug-in υβριδικές επιλογές για το Formentor με απόδοση 204 και 245 ίππων. Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας βενζίνης των 1.400 κυβικών συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής τεχνολογίας και μαζί προσφέρουν οδηγική απόλαυση, οικονομία στο καύσιμο και φυσικά μειωμένες εκπομπές ρύπων.

VZ5 σημαίνει δύναμη

Το κορυφαίο Formentor είναι το VZ5, που είναι κυριολεκτικά ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους. Ο πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων αποδίδει 390 ίππους, ενώ οι επιδόσεις που εξασφαλίζει κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα: τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται μόλις σε 4,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ.ώρα!

Άνεση, ασφάλεια, τεχνολογία στην καμπίνα

Ο σχεδιασμός του Formentor είναι οδηγοκεντρικός προσφέροντας κορυφαία επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας. Οι χώροι είναι μεγάλοι και οι επιβάτες θα ενθουσιαστούν με τον high tech σχεδιασμό και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού, ενώ θα απολαύσουν την άνεση των ειδικά σχεδιασμένων καθισμάτων και τον μεγάλο χώρο αποσκευών έως και 450 λίτρα.

CUPRA Formentor VZ5

Ισχύς (PS)

390

Ροπή (Nm)

480

Επιτάχυνση (sec)

4,2

Τελική Ταχύτητα (km/h)

250

Χώρος αποσκευών (lt.)

410

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

212

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video