ΑΦΙΕΡΩΜΑ

2Νέο Citroen C5 Aircross

Νέο Citroen C5 Aircross

Το εντυπωσιακό νέο Citroen C5 Aircross βάζει στο κάδρο των σύγχρονων SUV την έντονη προσωπικότητά του και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία άνεσης και πολυχρηστικότητας. Η φινέτσα, η δυναμικότητα και ο χαρακτήρας είναι τα στοιχεία που έχουν φέρει το γαλλικό SUV ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία.

Η τέχνη της διαφορετικότητας

Η Citroen μας έχει συνηθίσει στη διαφορετικότητα στα μοντέλα της και το νέο C5 Aircross δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία. Το μεγάλο γαλλικό SUV είναι επιβλητικό με σωστά δομημένες γραμμές οι οποίες αποπνέουν κύρος και ασφάλεια.

Πιο μοντέρνο και πολυτελές από ποτέ

Νέος εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

Οπτικά το νέο C5 Aircross δείχνει και είναι επιβλητικό. Η επανασχεδιασμένη μάσκα με το νέο λογότυπο της κάνει σαφή την πολυτελή και τεχνολογική διάσταση του SUV, που τονίζονται και από την παρουσία των χαρακτηριστικών προβολέων LED Vision.

Σήμα κατατεθέν τα Airbumps

Καινούριο είναι και το προφίλ του νέου C5 Aircross με ακόμα πιο εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες που τονίζουν την κομψότητα του. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα χαρακτηριστικά Airbumps τα οποία μάλιστα παραμετροποιούνται χρωματικά ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Βενζίνη, diesel και Plug-In Hybrid

Η Citroen έχει φροντίσει να δημιουργήσει πολλές επιλογές όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα. Το νέο C5 Aircross είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 Puretech των 130 ίππων, με τον diesel 1.5 BlueHDi των επίσης 130 ίππων και με ένα plug-in υβριδικό σύνολο με 225 ίππους.

Σύστημα infotainment με τεχνολογία αιχμής

Το νέο C5 Aircross διαθέτει αναβαθμισμένη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα infotainment η οποία προσφέρει μια ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης, με χειριστήρια άμεσης πρόσβασης και πιο καθαρές ενδείξεις που δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Επιπλέον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12 ιντσών είναι πλήρως προσαρμόσιμος στις ανάγκες πληροφόρησης του οδηγού.

Ηλεκτρική αυτονομία 66 χλμ.

Στο νέο C5 Aircross η Citroen έχει δημιουργήσει μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία εκτός από τις κορυφαίες επιδόσεις προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της 100% ηλεκτρικής οδήγησης, για διαδρομές που φτάνουν έως και τα 66 χιλιόμετρα. Κάτι που σημαίνει πως όλες σχεδόν οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνουν οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Αυτό που κάνει το νέο C5 Aircross πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η άνεση που προσφέρει. Η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα νέα καθίσματα Citroen Advanced Comfort, που είναι κατασκευασμένα από αφρό υψηλής πυκνότητας και έχουν επιπλέον πάχος 15 χιλ. Προσφέρουν άνεση, χαλάρωση και κυρίως σωστή ορθοστατική στήριξη του σώματος.

Μαγικό χαλί

Η Citroen, πιστή στο κορυφαίο οδηγικό της DNA προσφέρει στο νέο C5 Aircross μια αίσθηση ασφάλειας και ευκολίας σε καθημερινή χρήση. Η μοναδική ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions απορροφά πλήρως της ανωμαλίες των δρόμων δημιουργώντας στους επιβάτες την αίσθηση ότι κινούνται πάνω σε ένα μαγικό χαλί. Παράλληλα, το γαλλικό SUV έχει 23 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, επίδοση κορυφαία στην κατηγορία του.

Σημείο αναφοράς της κατηγορίας ο χώρος αποσκευών

Το νέο Citroen C5 Aircross είναι το μοναδικό SUV της κατηγορίας που προσφέρει τρία συρόμενα, ανακλινόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας  ευελιξία, πρακτικότητα και  βέβαια πολύ μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη κυμαίνεται, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, από τα 580 έως και τα 720 λίτρα, τιμή ρεκόρ για την κατηγορία, ενώ και στις PHEV εκδόσεις παραμένει σχεδόν αναλλοίωτος.

Citroen C5 Aircross (PHEV)

Ισχύς (PS)

225

Ροπή (Nm)

360

Επιτάχυνση (sec)

8,7

Τελική Ταχύτητα (km/h)

225

Χώρος αποσκευών (lt.)

580

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

33

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video