ΑΦΙΕΡΩΜΑ

1Audi Q3

Audi Q3

Το Audi Q3 είναι ένα μοντέλο-σταθμός στην ιστορία της εταιρείας καθώς όχι μόνο είναι σημείο αναφοράς της δημοφιλέστερης κατηγορίας, αλλά γιατί έχει γίνει σύμβολο πολυτέλειας, τεχνολογίας και άνεσης στην καθημερινή μετακίνηση.

Σπορ πολυτέλεια

Το Audi Q3 ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της εκφραστικότητας προσφέροντας μια νέα σπορ αισθητική η οποία συνδυάζεται με την απαράμιλλη πολυτέλεια της γερμανικής μάρκας.

Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη

Εκπλεπτυσμένος σχεδιασμός

Άμεσα αναγνωρίσιμο, με το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe και τους high-tech προβολείς τεχνολογίας LED, το νέο Q3 αντλεί έμπνευση από το κορυφαίο Q8. Το περίγραμμα παραπέμπει σε καταβολές quattro που του προσδίδουν φαινομενικά μεγαλύτερο πλάτος, ενώ τα μαύρα προστατευτικά των θόλων των  τροχών υπογραμμίζουν τον offroad χαρακτήρα του.

LED Matrix

Οι κορυφαίας τεχνολογίας LED Matrix προβολείς, με έξυπνη προσαρμογή της φωτεινής δέσμης ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου, διασφαλίζουν βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.  Η φωτεινή δέσμη προσαρμόζεται έτσι ώστε να μην τυφλώνει τους άλλους οδηγούς και αυτό καθιστά δυνατή την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα συνεχώς αναμμένη, στοιχείο πρόσθετης άνεσης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι επίσης τεχνολογίας LED.

Κινητήρες υψηλής τεχνολογίας TFSI και TDI

Τα μηχανικά σύνολα της Audi ξεχωρίζουν για την ποιότητα λειτουργίας, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία τους. Στην περίπτωση του  Q3 συναντάμε έναν βενζινοκινητήρα 1.5 TFSI ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S-tronic. Επιπλέον, η Audi προσφέρει και τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI, ο οποίος αποδίδει 150 και 200 ίππους. Η κορυφαία έκδοση είναι η 45 TFSI με έναν δίλιτρο κινητήρα 245 ίππων.

Premium εσωτερικό περιβάλλον

Η εσωτερική σχεδίαση του Q3 έχει επικεντρωθεί στην άνεση των επιβατών και την high tech αισθητική. Το εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, χάρη στο μεταξόνιο των 2.679 χλστ., προσφέρει άνεση και χρηστικότητα. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά ενώ η διαιρούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται σε επτά διαφορετικές θέσεις κλίσης. Ο ambient εσωτερικός φωτισμός, με επιλογές ανάμεσα σε 30 χρώματα, δημιουργεί μία μοναδική εξατομικευμένη ατμόσφαιρα, ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Ως ένα SUV που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει όλη την οικογένεια το Audi Q3 διαθέτει ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ με ελάχιστη χωρητικότητα 530 λίτρων που αυξάνεται στα 1.525 λίτρα όταν διπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

 

Με το Audi Q3 είσαι πάντα online

Το Audi Q3 είναι πιο high tech από ποτέ με ψηφιακό εσωτερικό και κορυφαία συνδεσιμότητα. Η λειτουργία και η προβολή των πληροφοριών και ενδείξεων είναι σε άλλο επίπεδο με το στάνταρ Virtual Cockpit των 10,25” και το σύστημα infotainment MMI radio plus με έγχρωμη οθόνη αφής 10,1” και χειρισμό από το τιμόνι ή φωνητικές εντολές.  Το πολυτελές SUV κρατάει τον οδηγό πάντα online και ενημερωμένο χάρη στις κορυφαίες υπηρεσίες Audi Connect που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν online πληροφορίες για την κυκλοφορία, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs), καθώς και στοιχεία για πάρκινγκ και πρατήρια. Tο Audi Smartphone Interface προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα ανάμεσα στο smartphone και το αυτοκίνητο.

Μέγιστη ασφάλεια με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας

Το Audi Q3 διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ημιαυτόνομης οδήγησης που προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και άνεση. Μεταξύ αυτών, τρία συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μπορούν να κάνουν τις καθημερινές διαδρομές ακόμα πιο εύκολες.  Το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης Audi Pre sense front, που αναγνωρίζει κρίσιμες καταστάσεις με άλλους χρήστες του δρόμου και προειδοποιεί με οπτικά και ηχητικά σήματα και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist με Parking System Plus που χρησιμοποιεί ραντάρ για την αναζήτηση θέσης στάθμευσης και υποστηρίζει τον οδηγό κατά τη διαδικασία των ελιγμών του παρκαρίσματος.

Audi Q3

Ισχύς (PS)

245

Ροπή (Nm)

370

Επιτάχυνση (sec)

5,8

Τελική Ταχύτητα (km/h)

238

Χώρος αποσκευών (lt.)

530

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

186

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video