ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Το Toyota RAV4 είναι ένα SUV φτιαγμένο για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή οδήγησης. Συνδυάζοντας την επιβλητική εμφάνιση ενός πλήρως εξελιγμένου SUV με έντονο, τολμηρό στυλ, το RAV4 αναδεικνύει ένα εκλεπτυσμένο προφίλ. Μια πραγματικά δυναμική παρουσία στο δρόμο, με συμπαγές αμάξωμα που τραβάει την προσοχή, με ενσωματωμένους κομψούς προβολείς LED και χαρακτηριστικά πίσω φώτα LED που προσδίδουν στη στιβαρή σιλουέτα του περισσότερη ποιότητα και στυλ.

Κανένας συμβιβασμός

Το RAV4 σχεδιάστηκε για να συναρπάζει τόσο σε όψη όσο και σε οδηγική απόλαυση, προσφέροντας δυο εξηλεκτρισμένες επιλογές: την πρωτοποριακή self-charging Hybrid τεχνολογία 4ης γενιάς και την Plug-in Hybrid Electric, η οποία εξασφαλίζει τις χαρές της ηλεκτρικής κίνησης χωρίς έγνοιες. Και με ένα εσωτερικό άνετο και ευρύχωρο, μπορείτε να ξεγλιστράτε μέσα από την πόλη με εξαιρετική ασφάλεια και άνεση.

Aνεξάντλητο σε ικανότητες και πληθωρικό σε παροχές και ανέσεις

Εξελιγμένη πλατφόρμα

Το Toyota RAV4 βασίζεται πάνω στην εξελιγμένη πλατφόρμα GA-K με αυξημένη στρεπτική ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Συνδυάζεται με ιδιαίτερα σύγχρονες αναρτήσεις που περιλαμβάνουν διπλά ψαλίδια στον πίσω άξονα, κάτι που σε συνδυασμό με το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και τα αναβαθμισμένα φρένα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και πολύ ασφαλές οδηγικά αυτοκίνητο.

Full Hybrid τεχνολογία 4ης γενιάς

Tο πρωτοποριακό όσο και κλασικό υβριδικό σύστημα της Toyota, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη και πιο εξελιγμένη γενιά του επιβεβαιώνει την υβριδική υπεροχή της ιαπωνικής μάρκας. Η συνδυαστική ισχύς του βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων και του ηλεκτροκινητήρα (δύο στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης) φτάνει τους 222 ίππους (218 για τη δικίνητη) με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 5,7 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 128 gr/km.

Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως 98 χλμ.

Η plug-in υβριδική του έκδοση είναι η ναυαρχίδα της γκάμας του RAV4 με το σύστημα να αποτελείται από τον βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ που φθάνει στους 306 ίππους, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 σε 6,0 δευτερόλεπτα). Η ηλεκτρική αυτονομία -χάρη στην μπαταρία των 18,1 kWh, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα στην κατηγορία- φθάνει έως και τα 75 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος WLTP) ή 98 χιλιόμετρα εντός πόλης (WLTP). H κατανάλωση είναι μόλις 1 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 22 gr/km. Η μπαταρία του φορτίζει σε λιγότερο από 2,5 ώρες, ενώ εφοδιάζεται στάνταρ με την έξυπνη τετρακίνηση τελευταίας γενιάς της Toyota. Τέλος, το Toyota RAV PHEV μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 135 χλμ με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηλεκτρική αυτονομία διατηρείται ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες με το σύστημα θέρμανσης / ψύξης της μπαταρίας καθώς και το σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας.

Κορυφαίο και ευρύχωρο εσωτερικό

Το σαλόνι του χαρακτηρίζεται από τις παραδοσιακές αξίες της Toyota, διαθέτοντας κορυφαία ποιότητα κατασκευής, άψογη εργονομία και έναν διακριτικό σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του οδηγού. Όπως είναι φυσικό υπάρχει μία στροφή προς ένα πιο ψηφιακό περιβάλλον, που εντοπίζεται κυρίως στον ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και στην μεγάλη και υψηλής ανάλυσης οθόνη του infotainment. Ενώ ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του νέου RAV4 είναι οι κορυφαίοι για την κατηγορία του χώροι για τους επιβάτες και το τεράστιο πορτμπαγκάζ, το οποίο έχει χωρητικότητα 580 λίτρων και ένα κανονικό σχήμα ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό.

Όλες οι εκδόσεις του RAV4 Plug-in είναι εξοπλισμένες με AWD-i, το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης της Toyota, όπως αυτό του RAV4 Hybrid.

Ασφάλεια by Toyota

H Toyota τοποθετεί σε όλα της τα υβριδικά μοντέλα στάνταρ την “ομπρέλα” συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Safety Sense, που αποτελείται από το σύστημα Υποβοήθησης Yποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist), Full-range Adaptive Cruise Control, Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης (Lane Departure Alert), Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (Automatic High Beam), Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist), Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Pre-Collision System).

Προηγμένο σύστημα AWD-i της Toyota

Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης της Toyota, AWD-i (Toyota’s intelligent electric all-wheel drive system) έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποίοδήποτε τερέν με απόλυτη ασφάλεια. Το ιδιοφυές σύστημα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW, που βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα, προσφέροντας ακαριαία την απόδοση που χρειάζεται το αυτοκίνητο σε όλους τους τροχούς. Το AWD-i “διαβάζει” τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται το RAV4 με αποτέλεσμα να ρυθμίζει αυτόματα το ποσοστό ροπής στους εμπρός και στους πίσω τροχούς. Παράλληλα, η επιλογή Trail Mode κλειδώνει το διαφορικό εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση στις πιο δύσκολες συνθήκες εκτός δρόμου με αποτέλεσμα το RAV4 να βγει… νικητής από οπουδήποτε βρεθεί!

Τεχνικά χαρακτηριστικά Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Ισχύς (PS)

306

Τελική Ταχύτητα (km/h)

180

Επιτάχυνση (sec)

6

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1

Μπαταρία (kWh)

18,1

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

22

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video