ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Suzuki VITARA HYBRID

Suzuki VITARA Mild και Strong Hybrid

To Suzuki VITARA χαρακτηρίζεται ως ένα μοντέλο ορόσημο, τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά. Το καθαρόαιμο SUV ξεχωρίζει από την τετρακίνηση, έχοντας μια μεγάλη ιστορία τεχνογνωσίας επάνω στο σύστημα 4×4. Επιπρόσθετα, το VITARA φέρει πλέον και υβριδική “καρδιά”,απαντώντας στο ζητούμενο της εποχής που ζητούν επιδόσεις, με οικονομία και περιβαλλοντική ευαισθησία. Φυσικά η απόλαυση της οδήγησης παραμένει αυτούσια, χαρίζοντας χαμόγελα στους οδηγούς σε κάθε τερέν.

Ελκυστική εμφάνιση

Το Suzuki VITARA είναι ένα από αυτά τα SUV που, αφενός αναζητάτε την περιπέτεια και ανυπομονείτε να ορμήσετε σε δύσβατα μονοπάτια, αφετέρου είναι ο καθημερινός σας σύντροφος εντός πόλης. Αναμφίβολα η εμφάνιση μαγνητίζει τα βλέμματα, χάρη στην επιβλητική εμπρός μάσκα και την έντονη διχρωμία που κάνει η μαύρη οροφή με την απόχρωση του υπόλοιπου αμαξώματος.

SUV για περιπέτεια και για καθημερινή μετακίνηση

Suzuki Safety Support

Τα συστήματα Suzuki Safety Support κρατούν τους επιβάτες άνετους και ασφαλείς. Το σύστημα DSBS, χρησιμοποιεί μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser για να αποφασίσει αν υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα ή με πεζό. Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας βοηθά τον οδηγό να κάνει τους απαιτούμενους ελιγμούς στους χώρους στάθμευσης με περισσότερη ασφάλεια. Συγκεκριμένα, σε ταχύτητες έως και 8 χλμ./ώρα κινούμενο με την όπισθεν, το όχημα χρησιμοποιεί τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες οι οποίοι βοηθούν τον οδηγό προειδοποιώντας ότι πλησιάζουν οχήματα σε κάθε πλευρά του οχήματος όταν εξέρχεται από χώρο στάθμευσης. Παράλληλα με το σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, η αλλαγή λωρίδας με ταχύτητες άνω των 15 χλμ./ώρα γίνεται ασφαλέστερη με τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν τα οχήματα που βρίσκονται ή πλησιάζουν τα τυφλά σημεία

Με HYBRID κινητήρα

Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. H μεγάλη τάση τροφοδοσίας, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. Ουσιαστικά, το σύστημα βοηθάει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, αλλά ταυτόχρονα “βοηθάει” τον κινητήρα σε περιπτώσεις που χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση (ροπή). Παράλληλα, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την ελεύθερη κύλιση και την επιβράδυνση. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.4 BOOSTERJET των 129 ίππων είναι παραπάνω από ικανός για να κινήσει σβέλτα το αμάξωμα του VITARA. H μέγιστη ροπή των 235 Nm γίνεται αισθητή από τις χαμηλές στροφές, ακόμη και από τις 2.000 rpm, ενώ αξιοσημείωτη είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Τεχνολογία τετρακίνησης ALLGRIP

Η Suzuki έχει γράψει ιστορία για το σύστημα τετρακίνησής της, μια ιστορία που ξεκινάει από το 1970. Όπως είναι λογικό, η ιαπωνική εταιρεία εξέλιξε το σύστημα 4×4 και το τοποθετεί στο νέο VITARA. Η τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki, όπως ονομάζεται, έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Η δυνατότητα επιλογής του προφίλ, βοηθάει ακόμα περισσότερο τον οδηγό, χαρίζοντάς του ξεγνοιασιά σε οποιοδήποτε οδόστρωμα και να κινείται.

STRONG HYBRID

Το Suzuki VITARA θα εμπλουτιστεί με τον νέο αποδοτικό STRONG HYBRID σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.5L ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα, και θα έχει συνολική απόδοση 116 PS. Το VITARA STRONG HYBRID παράγεται στις εκδόσεις GL+, GLX & GLX S/R τόσο σε 2WD κίνηση όσο και σε 4WD ALLGRIP, πάντα με το αυτόματο κιβώτιο 6AGS. Το VITARA διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο VITARA είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Το VITARA STRONG HYBRID έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα, διατηρώντας ακόμη και στην έκδοση Strong Hybrid τον αυθεντικό Rugged SUV χαρακτήρα.

Πολυτελής καμπίνα

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Suzuki VITARA συνδυάζει επιτυχημένα ένα minimal look με πινελιές πολυτέλειας (όπως είναι η επένδυση alcantara), καθώς και οι οθόνες του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων. Η έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του πίνακα οργάνων και ενημερώνει τον οδηγό για όλες τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό. Το… κερασάκι στην τούρτα, το νέο αφρώδες υλικό της κεντρικής κονσόλας που υπογραμμίζει τη ξεχωριστή κατασκευή της καμπίνας.

Το VITARA Hybrid συνδυάζει off-road ικανότητες με χαμηλή κατανάλωση λόγω του ALLGRIP συστήματος και της “υβριδικής” καρδιάς του αντίστοιχα.

Ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλος χώρος αποσκευών

H άνεση για πέντε ενήλικες στην ευρύχωρη καμπίνα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Παράλληλα, η μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών εντυπωσιάζει, μιας και αγγίζει τα 1.120 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως αναδιπλωμένα.

Με προηγμένες τεχνολογίες

Tα 4 προφίλ οδήγησης του ALLGRIP είναι Auto, Sport, Snow και Lock, τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να επιλεχτούν μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη. Ακόμα, το Suzuki VITARA εξοπλίζεται και από μία σειρά τεχνολογικών συστημάτων που προστατεύουν τους επιβάτες, όπως είναι το σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος Dual Sensor Brake Support (DSBS), Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor), Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert), Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίησης & Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας και Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου.

Suzuki VITARA HYBRID 1.4 BOOSTERJET 2WD

Ισχύς (PS)

129

Τελική Ταχύτητα (km/h)

190

Ροπή (Nm)

235

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

4,6

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

104

Χώρος αποσκευών (lt)

375 - 1.120

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video