ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Το νέο Peugeot 3008 εφοδιάζεται με κορυφαία τεχνολογία την οποία συνδυάζει με μία σχεδιαστική φινέτσα, κορυφαία ποιότητα και μεγάλη ισχύ, προσφέροντας πολυτελή χαρακτηριστικά κίνησης και μία ανεπανάληπτη αίσθηση οδήγησης που χαρακτηρίζει πάντα τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας.

Εμφάνιση που κερδίζει... βραβεία

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου Peugeot 3008 αναδεικνύει τον δυναμικό χαρακτήρα του και παράλληλα ισορροπεί τη δύναμη με τη φινέτσα.

Η Peugeot στη νέα μοντέρνα εποχή

Προηγμένα κινητήρια σύνολα

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής plug-in υβριδικών κινητήρων με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, καθώς και κινητήρων εσωτερικής καύσεως βενζίνης Puretech ή Diesel BlueHDi, που εξασφαλίζουν οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία. Η απόδοση των κινητήρων ξεκινάει από τους 130 ίππους και φτάνει τους 300, ενώ η τελευταία περίπτωση διατίθεται αποκλειστικά ως τετρακίνητο.

Με άκρως προηγμένες τεχνολογίες

Χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε ότι αφορά τις ευφυείς τεχνολογίες, το νέο Peugeot 3008 προσφέρει τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Tο δημοφιλές μοντέλο, πέραν του εντυπωσιακού εξωτερικού σχεδιασμού και των προηγμένων κινητήρων, προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα ασφάλειας και ασύγκριτη άνεση. Μεταξύ άλλων, εξοπλίζεται με σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), adaptive («Ενεργό») Cruise Control με λειτουργία Stop and Go, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας, Τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (αναγνωρίζει πεζούς & ποδηλάτες και άλλα.

Εμπειρία i-Cockpit

Το ευχάριστο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου έχει άμεση ανταπόκριση και στην ψυχολογία των επιβατών και πιο συγκεκριμένα στον οδηγό. Το i-Cockpit είναι ένας συνδυασμός μοντέρνου design και προηγμένης τεχνολογίας, κάτι που μόνο η Peugeot έχει λανσάρει. Φυσικά το νέο Peugeot 3008 διαθέτει μια αναβαθμισμένη βερσιόν του i-Cockpit. Η νέα κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών είναι υψηλής ευκρίνειας και τεχνολογίας Multifunction και πίσω από το μικρό τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος είναι πλήρως προσαρμόσιμος και διαμορφώσιμος, διαθέτει νέο ψηφιακό πάνελ 12,3 ιντσών με τεχνολογία «Normally Black» για απόδοση υψηλής ευκρίνειας και ακόμα καλύτερη αναγνωσιμότητα.

Με δύο υβριδικές επιλογές

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή, μια κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη από την πλευρά της Peugeot. Η πρώτη είναι η “απλή” Hybrid όπου ο βενζινοκινητήρας PureTech των 1,6 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 81kW στον εμπρός άξονα με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει στους 225 ίππους. Η δεύτερη ονομάζεται Hybrid4 και πέρα από τον βενζινοκινητήρα που εδώ αποδίδει 200 ίππους, εφοδιάζεται και με δύο ηλεκτροκινητήρες, 81 kW στον εμπρός άξονα και 83 kW στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 300 ίππους

Το Peugeot 3008 σε κερδίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Συνδεσιμότητα... σε υψηλό επίπεδο

Το Peugeot 3008 σας… κρατάει συνδεδεμένους με τον υπόλοιπο κόσμο. Εντός του i-Cockpit, ο οδηγός έχει πρόσβαση στο πακέτο των υπηρεσιών του Connected Navigation Pack, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και των ζωνών κινδύνου από τις υπηρεσίες TomTom. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε που έχει κίνηση και απλά την… αποφεύγετε! Παράλληλα, με τη λειτουργία Mirror Screen, χειρίζεστε τις εφαρμογές του smartphone σας που είναι συμβατό με το Apple CarPlay™ ή το Android Auto™ ή το Mirror Link στην οθόνη αφής και παραμένετε πάντα συνδεδεμένοι χάρη στην περιοχή ασύρματης φόρτισης που υπάρχει για να φιλοξενεί το smartphone σας στο μπροστινό μέρος της κονσόλας. Οι πίσω επιβάτες έχουν δύο υποδοχές φόρτισης USB για τις φορητές τους συσκευές.

Ηλεκτρική αυτονομία και μικρές καταναλώσεις

H πρώτη έκδοση –HYBRID4 300 e-EAT8– είναι τετρακίνητη, με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Απολαμβάνει 59 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 31 g/km, ενώ η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 1,3 lt./100 km. Η έκδοση HYBRID 225 e-EAT8 των 225 ίππων είναι 2κίνητη και τροφοδοτείται από ένα μοτέρ PureTech των 110 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα συνδεδεμένο με το κιβώτιο ταχυτήτων. Η ηλεκτρική αυτονομία αντιστοιχεί σε 56 χλμ./ώρα, οι εκπομπές CO2 διαμορφώνονται σε 31 g/km ενώ η μεικτή κατανάλωση καυσίμου αποτυπώνεται σε 1,4 lt./100 km (βάσει WLTP).

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά Peugeot 3008 HYbrid4

Ισχύς (PS)

300

Ροπή (Nm)

520

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

5,9

Τελική ταχύτητα (km/h)

240

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

30-31

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,3-1,4

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video